Cookies

Ännu en dag å ännu en dag med massa skrivande. Men det börjar arta sig nu å efter alla dessa dagar så har vi nu fått ihop mer än 50 sidor å vi har inte ens börjat med empirin än så det blir ett stort arbete det här.
Ska även baka lite till min bror ikväll. På hans jobb har dom fika sista eftermiddagen i veckan å den som är ansvarig för fikarummet ska ta med sig något gott tills dess. Eftersom han inte har tid själv (för baka kan han å duktig är han också) så frågar han ju mig å jag älskar ju att baka så ställer gärna upp. Förra gången blev det after eight-muffins, men denna gång får det istället bli chocolate chip cookies. Har aldrig gjort det men ska bli spännande. Å för er som också blev sjukt sugna på det nu så är detta receptet:

Ingredienser

250 g smör
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl socker
1,25 dl farinsocker
1 ägg
0,75 dl kakao
2 msk mjölk
knappt 4,5 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver
2,5 dl hackad blockchoklad

Använd elvisp för att röra smöret. Rör i alla olika sorters socker, efter det ägget, kakao och mjölk i tur och ordning. Bakpulvret rörs i mjölet innan det blandas i och sist kommer blockchokladen. Klicka ut på plåt och grädda i 180 grader i 10-12 minuter.

Funderade på om man skulle använda sig av typ daimchocklad istället för blockchokladen men kanske är dumt att experimentera när man inte ska äta dom själv :)..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0