Värre än en rysare

För några inlägg sedan berättade jag om en äcklig kund vi har som ingen tycker om, han är helt enkelt väldigt obehaglig. I framtiden nu kommer jag kalla honom UFBFS (Uppdrag Få Bort Från Silverdalen). Han är iaf inne varenda dag å handlar några småsaker, speciellt sina tidningar, är Expressen eller Aftonbladet slut blir det ingen rolig historia å vi får oss en uppläxning om att vi borde ta hem tillräckligt många. Det är bara det att vi rapporterar bara hur många vi säljer varje dag å sen skickar dom bara ett antal till oss, sen om det är någon kul grej i bilagorna går dom alltid åt fort.
Ska försöka att inte tappa tråden mer.. När man jobbar eftermiddagen så går man alltid omkring orolig i väntan på att han ska komma in å när man väl ser honom där inne ryser det i hela kroppen. Jag som verkligen hatar skräckfilmer anser dom vara ganska behagliga jämfört med UFBFS. När han väl har sölat klart inne i butiken å går ut genom dörren blir man så otroligt glad så skulle inte förvåna mig om vi börjar sjunga å dansa bara för att han inte kommer komma tillbaka den dagen något mer.


Avgjort

Jaha, då va ännu en gång några veckors underhållning över, nu är det bara å vänta ytterligare 4 år till nästa fotbolls-EM.. Som tur är är det ju OS i år så man i alla fall har lite mer att se fram emot.
Är väldigt lättad att inte Tyskarna vann. Trodde det innan för de har ju en tendens att ha en sån j*vla tur.. Men Spanien va helt enkelt det bättre laget denna match, de hade inte en chans mot Torres.. Skönt att se

Välkommen till tjocka släkten

Efter jobbet stack jag upp till stugan där lite släkt var å hälsade på. Det speciella med det här besöket var att det senaste tillskottet i släkten var där. Mitt lilla kusinbarn Meja som hunnit bli hela två veckor gammal.



För att vara så liten var hon väldigt lugn å hon trivdes till å med i andras armar än mammans. Aldrig förut har jag varit bekväm när man helt plötsligt får en liten ömtålig bebis i famnen, men denna gång va det en otrolig känsla. Åhh va jag vill bli faster nu, sätt igång bröder :)

 
Ebba, stolt storasyster


Jag, Frida (svägerska) å storebror Toni

å titta bara så lugn hon är

Jobbar helg

Det finns inte mycket som är värre än att jobba helg. Att behöva gå upp tidigt en lördag borde vara strikt förbjudet, affärerna får helt enkelt öppna när första man orkat resa sig från den varma underbara sängen. Själv har jag inte kommit upp än å jag börjar om 18 min.. Lördagar har alltid en tendens att bli lite stressiga, iaf på morgonen. Vi är bara två stycken som jobbar i butiken, en i kassan å en i charken.. Vilket betyder att när brödet kommer måste jag springa mellan att lägga upp brödet å kassan, plus att jag måste få in frukt å grönt i grönsakskylen så fort jag kan. Eftermiddagarna däremot är helt tvärtom, det är inte så många kunder å eftersom man stressade ihjäl sig på morgonen finns det heller inget att göra i butiken.. Nu får jag väl ändå gå upp, bara 15 min kvar nu, tur att man bor nära..


Märkligt inlägg

Kom nyligen hem från ett härligt dygn uppe i Linköping. Märkligt hur mycket man kan sakna sin egen säng å sitt rum egentligen, det är ju bara saker. Saknar i och för sig alla människor där uppe också, lär väl inte se lika mycket av er nästa termin då Fredda å jag är på praktik, men vi får väl göra vårt bästa. Det är lite konstigt egentligen, enda sedan högstadiet har jag hamnat i klasser med bra sammanhållning, härliga människor som man gör allt med både på gott å ont. Va ska hända sen när man inte går i skolan längre, när de flesta flyttar iväg till andra orter? Vart kommer man hamna själv? Nä usch, sånt ska vi inte tänka på än, det är långt kvar.. Eller iaf 2 år .....*ångest*

Tankspridd

Satt precis å läste en bok "Handbok för tankspridda", en julklapp från Anna som kändes som en rätt bra pik :P.. Iaf så innehåller bland annat boken historier som folk skickat in å berättat hur dom tagit med sig soppåsen på semestern istället för kläderna osv. Genast började jag tänka på en sak som hände mig för några år sen, eller rättare sagt vad jag blev utsatt för av en tankspridd arbetskollega.
Självklart jobbade jag på konsum då också å denna kväll va det jag som skulle stänga. Ingegerd gick alltså hem en timme innan mig. När klockan blev 19 låste jag dörren och började släcka å låsa in diverse saker i butiken. När jag ska gå med kassapengarna ut till kontoret funkar helt plötsligt inte koden på dörren. Hm jag slog säkert bara fel, står där å försöker slå samma kod som jag slagit in så många gånger förut men dörren låses inte upp. Detta kan bara betyda en sak. Dörren är låst från andra sidan, men det är alltid bara den sista som går därifrån som ska låsa den dörren, något som går på ren automatik.
Jag hämtar alla nycklar jag kan hitta för att gå ut lageringången å se om jag kan komma in personalingången, tyvärr fungerade inte en enda nyckel å mina egna nycklar till den dörren låg självklart på andra sidan dörren också. Istället börjar jag ringa till de arbetskollegorna som bor i Silverdalen, ingen svarar. Ringer till en som bor en kvart därifrån, hon svarade å började skratta så mycket så hon knappt kunde andas när jag berättade om min situation. Det var bara för henne att bege sig ner till Silverdalen igen å släppa ut mig. Under tiden jag väntade på Kerstin var jag bara tvungen å ringa Ingegerd å berätta vad hon hade gjort. Hon började tänka efter å mycket riktigt hade hon låst dörren av ren vana, efter det började även hon skratta så hon inte kunde andas. Det tog alltså en timme att stänga affären den här dagen istället för de 15 minuter det brukar ta.

Roadtrip

Igår åkte jag upp till Linköping för å hämta mattorna så jag kan tvätta dom i sjön i helgen (hoppas på varmt vatten).. Eftersom jag ändå skulle stanna över natten blev det lite vin till fotbollen. Väldigt tråkigt att Ryssarna förlorade för dom har spelat otroligt rolig fotboll hela turneringen.
Idag ska jag ut till Tornby å handla lite grejer till föräldrarna, ni vet såna saker man måste åka 12mil för att handla, bäst å passa på när nån åker med andra ord :P.. Sen är det tillbaka till lägenheten, skyffla in mattorna i bilen, vänta på att Snetch ska komma hem så vi kan åka å äta kinamat å sen åka hem till Smålandsskogarna. Får hoppas på mindre trafik idag. Igår va det helt sanslöst men bilar på vägen, när man äntligen kom förbi en kö va man framme vid nästa efter 1 min. Nästan så jag börjar fundera på att uppfinna en bil som även kan flyga vid just såna situationer, men det får bli kvällens projekt. 


Godmorgon

Vaknade några timmar tidigare än planerat på min lediga dag. Tror faktiskt att solen lyser fortfarande, men har inte dragit upp persienerna än så kan inte vara helt säker, men det ser lovande ut i springorna.
Sovit sjukt dåligt inatt. Vid femtiden fick jag för mig att strömmen gick (kan ha drömt) å  blev på så sätt automatiskt rädd, för vad vet jag inte. När strömmen kom tillbaka så flög tankarna till datorn "vilken tur att strömmen kom tillbaka för nu kan jag starta datorn igen". För det första så är datorn bärbar å klarade sig nog på batteriet de ca 10min strömmen var borta, för det andra VARFÖR VA DET SÅ VIKTIGT ATT DATORN VAR PÅ MITT I NATTEN?? Skyller helt på att jag va yrvaken eller eventuellt drömde detta!


Synsk och rädd

Det blev exakt som jag sa att det skulle bli.. Det har varit strålande solsken hela dagen, kanske inte det varmaste vädret men betydligt bättre än vad det varit på länge. Kan ha varit så att det blev lite mulet runt 12-13 där men det kan bero på att jag hade lunch då å var hemma. Imorn å på fredag kan ni bereda er på regn då jag är ledig igen.. Men lördag å söndag däremot kommer bli snäppet till perfekta sommardagar, ni borde kunna gissa varför nu..

Iaf så va det väl en rätt så bra dag på jobbet iaf. Fick börja med att stå i charken vilket jag tycker är mycket mycket roligare än att stå i kassan. Dels för att man får göra lite som man vill där å dels för att man kan gömma sig för folk man inte vill prata med, vilket är helt omöjligt om man är i kassan. Tex så har vi en männska här i Silverdalen/Lönneberga som är en jävligt nyfiken en, han är pensionerad journalist, det går rykten om att han köpt tjejer från Polen å låst in dom i källaren plus att han luktar väldigt illa. Han har även vid ett tillfälle när jag va 17 år frågat när jag ska komma hem till honom för att städa samt om jag ville gifta mig med honom, sen dess har jag i princip varit livrädd för honom å blir väldigt otrevlig mot alla när han är i butiken.
Så idag va första dagen jag såg honom i Konsum sen jag började jobba där i år, som tur va hade jag inte bråttom till kassan vilket jag alltid brukar ha där nere utan kunde snabbt gömma mig på lagret för att slippa honom. Därifrån har man ganska bra översikt över resten av butiken (ja de tär en liten butik) så jag visste när jag kunde gå ut igen. Men fick ju va där inne ett tag också för den här männskan kan vara den segaste på jorden.


Ledighet är överskattat

Har snart varit ledig en vecka å inte ens varit hemma hela denna vecka, men ändå vill jag inget annat än att klättra på väggarna. Vet inte vart jag ska ta vägen. När jag är ledig så blir jag verkligen totalledig. I början försöker jag att göra så absolut lite jag kan, å troligtvis är det där mitt problem ligger. Det är nog bättre att dra ut på slappandet jämt fördelat över hela veckan. Hade det varit fint väder kunde man ju passat på att njuta av det med en bra bok på gräsmattan men sån tur kan man ju inte ha så klart. Lovar er att på onsdag när jag ska jobba 10h-pass kommer det vara strålande solsken. Har en kusin som brukar säga "jag visste väl att du jobbade, det är ju så underbart väder ute", börjar tro att det ligger en förbannelse över mig

Midsommarfirande på Liseberg

Vi hade rätt, det va inte mycket folk på liseberg denna helg. Det va faktiskt knappt något folk i Göteborg över huvud taget. Mitt inne i stan kunde man gå över gator hur man ville, det kändes nästan som att vara hemma i Silverdalen fast med höghus.
Vi började med att checka in på vårt hotell F1 (Sveriges billigaste hotell, sjukt smidigt å bra) för att stanna på rummen ett tag å dricka lite öl. Sen bar det iväg till stan för att äta lite, vi gick å gick å gick men inget va öppet så det fick bli mat inne på liseberg istället. Köerna va korta så vi hann åka allt vi ville mer än en gång redan första dagen. Av någon konstig anledning hängde jag till å med upp i Uppskjutet. Hjärtat bultade väldigt väldigt snabbt innan vi åkte upp, väl där uppe skriker Erik till mig att jag måste titta på utsikten, försöker röra huvudet lite åt höger men utan resultat. Istället skriker tillbaka "JAG KAN INTE RÖRA MIG" med massa desperation i rösten, något jag fick höra resten av resan.
Morgonen efter gick jag in till killarnas rum för jag hade varit vaken 1,5h å Anna hade inte visat minsta lilla tecken på liv. Killarna hade haft en rätt så rolig natt då Erik måste ha drömt att Nisse bad Erik att väcka honom å berätta en lite grej. Så kring kl 2-3 vaknar Erik till å väcker Nisse för att säga "Nisse, väggarna är kala". Nisse förstår ingenting å undrar om Erik är allvarlig. "Ja väggarna är kala". Nisse börjar bli lite arg på Erik å undrar om han är sinnesjuk. Erik lägger huvudet på kudden å somnar. Dagen efter fick Erik reda på att Nisse inte hade bett om att bli väckt och detta fick Erik höra resten av  resan :)

Nu till bilderna



Anna å jag va självklart tvungna att springa in i Spegelhuset å ta massa kort. Kolla in våra otroligt snygga figurer


Erkänner mitt misstag

Ryssland kanske inte är ett så dåligt lag i alla fall. Såg precis matchen de spelade mot Holland som var tippade till att vinna hela turneringen å vilka vann? Jo självklart Ryssland, men det va faktiskt inte på tur. De spelade ett jävligt bra spel å kämpade hårt i varje situation. Plus att de aldrig verkade bli trötta.. Det var till å med kul å se dem spela, å detta säger jag även att jag ville att Holland skulle vinna denna match till vilket pris som helst. Men aja, men man får väl säga lycka till Ryssland, det ska faktiskt bli kul å sen deras nästa match.

(Bilder å "fakta" från liseberg läggs upp imorn. Måste sova nu nämligen, det tar på krafterna att springa mellan karuseller)


Den eviga frågan om midsommar

Varje år är det samma fråga, vad tusan ska vi hitta på på midsommar då? Resultatet brukar alltid bli att vi håller till i föräldrarnas hus i Silverdalen eftersom dom alltid är iväg på annat. Det brukar bli rätt så stillsamt å även ibland en tidig kväll (men bara när Lina måste jobba dagen efter). I år har Anna, Erik, Nisse å jag kommit på en jättebra ide, att åka iväg.. ÄNTLIGEN.. Vi bryr oss inte så mycket om att festa denna helg eftersom det blev en hel del sånt förra helgen. Därför åker vi till Liseberg, det borde ju va den perfekta tidpunkten att åka dit då vi hoppas å tror på att det inte är så många människor där, iaf inte för att åka karuseller. Dom som är där ser förhoppningsvis bara midsommarfirandet som hålls på området.
Trevlig midsommar folket, hoppas ni får en lika underbar midsommar som jag planerar att ha :)


Slut, the end, finito, законченный

EM-spelet är över för Sveriges del!!
Kan ha varit den sämsta matchen de spelat i historien. Det såg ut som om alla varit ute å festat igår å bara var allmänt slitna idag. Ingen mötte bollen, ingen verkade vilja ha bollen å det fanns inget som helst snack på plan. Men vem vet, det kanske funkar att slå ett högt inlägg in i ryssarnas straffområde för 1000 gången.. Hm nä det funkade visst inte denna gång heller. När ska Sverighe lära sig ett nytt spel, alla andra länder lärde sig läsa Sveriges spel för flera år sen. DEn enda i Svenska laget som jag tycker får godkänt idag är Petter Hansson för sitt otroliga slit nere på backlinjen, synd att han inte lyckades forcera in ännu ett eller två mål idag.
Antar att det bara är att gratulera Ryssarna, om jag inte minns helt fel så möter dom Holland i kvarten, känns ganska skönt å veta att dom åker ut där för borde inte Holland ta hem hela EM i år??


Man ska verkligen inte ropa hej!

Om man läste det förra inlägget så står det att inte ska jobba mer denna vecka, rättelsen blir nu att jag inte skulle jobbat mer denna vecka. 10 min efter jag la in förra inlägget ringde dom från konsum å hade kris för frysvarorna kommit å ingen som kunde ta hand om dem än. Eftersom jag bor närmast ringer dom självklart mig. Frågade hur lång tid dom trodde det skulle ta. De svarade 1-2h, men det tog 3h, för när jag va väl klar med en sak började nästa grej osv. Man borde väl egentligen inte klaga men jag ska jobba så otroligt mycket efter midsommar så såg fram emot att vara ledig denna vecka. Så denna gång tänker jag inte säga att jag ska inte ska jobba mer i veckan, jag hoppas bara att jag slipper!


Tandläkarbesök

Trots att jag har jobbat klart för hela veckan blev det ingen sovmorgon imorse. Hade tid hos tandläkaren kl 8.20 å då ställer jag mig frågan: Varför får man alltid en tid jättetidigt där? Jobbar dom bara på förmiddagarna där eller? Kan verkligen inte minnas att jag fått en tid efter kl 10 i hela mitt 21-åriga liv.
Iaf så var för en gångs skull inte väntetiden speciellt lång, kan ju i å för sig bero på att det va såååå tidigt på morgonen å folk eventuellt skippar besöket för att de helt enkelt inte kommer upp ur sängen, lyx.. När jag satt mig i min undersökningsstol säger tandläkaren det jag absolut inte ville höra, vi ska börja med att ta några bilder. Hörde av någon att dom tagit bort de där gigantiska sakerna man ska bita i vid röntgen, men inte i hultsfred, teknologin har inte kommit så långt än. Varningslampan börjar blinka över mitt huvud. Hon placerar tuggmackapären i munnen å den skaver å gör otroligt ont. Lite diskret försöker jag flytta på den med tungan när hon inte såg på, vilket resulterade i att jag fick ta om bilderna *börjar bli småsur*. Den fortsätter att skava på samma ställe som första gången å helt plötsligt känner jag att den har skavt hål på tandköttet, aaaaaj.
När äntligen röntgen var över fortsatte hon sin undersökning genom att skrapa bort tandsten, något som jag inte brukar ha några som helst problem med men idag så klart så lyckas hon få mig att nästan gråta på grund av skrapandet. När jag sköljer munnen kom det inte jättemycket vatten utan det mesta var blod. Så hur har er dag börjat?

Coop Nära Silverdalen det är Lina

Imorse återgick livet till det normala med ännu ett års sommarjobbande på Konsum, eller Coop Nära som det nu mera heter. Klockan började ringa 06.00, pappa kom in å försökte få liv i mig kl 6.30, upp kom jag kl 6.45, blä säger jag bara för ännu har man inte återhämtat sig från festivalens hårda liv. Sätter mig i lugn å ro för att läsa Vimmerbytidningen å äta min knäckebrödmacka när helt plötsligt strömmen går. Jaha, det va ju typiskt med tanke på att jag klippte jättekort lugg förra veckan å är i stort behov av att platta den så den inte står rätt upp, det fick bli luggen i en hårnål istället med massa spray så den sitter fast å inte ställer sig rakt upp igen..
Precis när jag ska börja gå ner till jobbet (som jag har 50m till) ringer den fasta telefonen. Gick till den närmaste å försökte svara men inget hände eftersom vi inte hade ström.. Går till nästa telefon å som tur var funkade den. Det va min chef som ringde å kollade om vi hade strömavbrott för tydligen hade strömmen gått även där nere vilket inte är så vanligt. Det sista hon säger till mig är: "Du kommer snart va för det är lite läskigt här nere".. Jättegulligt tyckte jag.
När jag väl kommer ner öppnar hon dörren med ficklampan redo å vi fick börja förbereda frysarna ifall inte strömmen skulle komma tillbaka på några timmar. Strömmen kom tillbaka efter en halvtimme vilket gjorde att vi fick ta bort allt igen å sen låg vi efter hela dagen. Men det är väl så det är när man bara jobbar tre stycken åt gången där nere :)

Hultsfred 08

Efter mer än en veckas hårt arbete är det nu över. Man känner sig både lite lättad och lite ledsen. Men hur som helst så hade vi grymt roligt och så här många bra band har jag aldrig sett förut. Såg fler band redan på torsdagen än vad jag brukar göra under hela festivalen. Vädret va inte det bästa men det slog ändå förra året då det började spöregna på lördagen, i år kom det bara några småskurar lite då å då.



Betyg:
Simple Plan: LLLL    det första jag såg å det va en superbra början. Har velat se dom sen de slog igenom
Serj Tankian: LLL      ingen musik jag lyssnar på egentligen men han fick mig att fundera på att ändra mig
Danko Jones: LLLLL+    årets bästa spelning, kan nog inte sätta fingret på vad som var så bra för allt va helt enkelt bäst. bra musik, bra sound, härlig karisma på scenen å gung i marken
Rage Against the Machine: LLL   år 2000 när de va på hultsfred senast mätts ett litet jordskalv i smålandsskogarna, det va nog inte långt ifrån i år också
Neverstore: LLL    spelade lite för sent för att jag skulle orka se hela spelningen men hann ändå höra mina favoriter
Raised Fist: LL     verkligen inget jag tycker om men de va ganska underhållande då de sprang omkring på scenen konstant å ändå lyckades spela rätt
The Hives: LLL    kan verkligen inte förmå mig att lyssna på dom hemma men på festival funkar de alltid, ett band som helt enkelt gör sig bäst live å då gör det riktigt bra
Rufus Wainwright: LLL    skönt med lite omväxling, här spelades lugn å härlig musik
Johnossi: LLLL    bandet jag längtade mest efter att se, men hade de bara haft lite bättre ljud hade de lätt fått 5L
Sverige-Spanien: LLLL     väldigt spännande match och kul å se sverige kämpa för varandra, synd bara att spanien skulle göra mål i sista minuten



...

Har varit otroligt dålig på att skriva här nu, men jag säger bara en sak FESTIVAL.. Har jobbat konstant där nere sen jag kom hem å har samtidigt varit sjuk så orken har inte funnits kvar när jag kommit hem på kvällarna.. Ska absolut förbättra mig med skivandet efter festivalen igen, kanske till å med blir några bilder då :)


Sista kvällen..

Imorn bär det iväg till Smålandsskogarna för att för det första fira studenten, för det andra jobba nonstop både inför å på festivalen och för det tredje direkt efter festivalen börja jobba på konsum. Så ikväll har det varit total slappning som gällde. Snjezana å jag har suttit framför tvn å spelat lite Wii å ätit både toast å glass, precis så som en sista kväll ska vara. Nästa hållplats Silverdalen!

Äntligen

Nu har man alltså klarat av två år på det Systemvetenskapliga programmet, alltså hälften av den tid man har tänkt spendera där. Vad har jag lärt mig i år då? Väldigt svår fråga måste jag säga.

Kurser: 1. Förvaltning av programvara, 2. Processer, IT-System och koordination, 3. Databaser och datamodellering, 4. Organisationsteori, 5. Inter- och intranät, 6. Statistiska metoder, 7. Socialpsykologi i arbetslivet, 8. Systemutvecklingsmetoder och CASE-verktyg

En ganska salig blandning med lite programmering, lite matte å en massa annat. Nästa termin blir det praktik 30hp, alltså hela terminen. Som jag nämnt tidigare ska jag å Fredda vara på FOI, väntar i och för sig fortfarande på det slutgiltiga beskedet men undersökningen hos SÄPO verkar ta tid, undrar varför, hmm


Det är nära nu

Man märker verkligen på människor när sommarlovet är nära. Man ser lite ledsen ut för man ska träffas ut på några månader men känner samtidigt den där lättnaden över att inte behöva plugga. Vi hade vårt sista seminarie idag så det blev några hejdå-kramar till dom som inte ska på återmatningen imorn. För övrigt gick seminariet bra, även att jag fick en jättesvår fråga under opponeringen. Lät kanske som en idiot när jag svarade men har nu i efterhand kommit på ett jättebra svar, eller snarare en motfråga. Varför är det alltid så, när man väl har svarat så ska man sluta tänka på det så man slipper gå omkring å ha ångest för det mycket sämre svaret man gav. Aja, nu ska jag bara gå å skriva klart mitt PM också sen blir det inget mer plugg på behövlig tid, istället ska jag stå å knega i orange pik-tröja å gråa byxor å återta förlorad tid med mina pensionärer hemma i Konsum


Smart eller idiotiskt?

Imorse tog jag det kanske jättedumma beslutet att inte göra min tenta som är på torsdag, men ärligt talat så har det aldrig känts bättre. Försökte börja plugga till den förra veckan men hann bara med en dag för det finns alltid en massa andra saker som måste göras. Å den här veckan är det seminarie imorn plus ett möte mesd StuFF, ett PM som ska vara klart på onsdag (även att det bara är på 2 sidor så tar det sjukt lång tid å skriva då jag hur lätt som helst kan komma upp i 4 sidor) å sen återmatning för hemtentan på onsdag också. Så någon gång här emellan ska jag alltså hinna tentaplugga till en tenta jag skrivit två gånger innan å tyckt att jag kan allt jag behöver kunna inför den å sen inte varit i närheten av att klara den. Så jag tror nog att jag försöker mig på den efter sommaren istället. Vem vet, jag kanske till å med köper boken till kursen, men det återstår fortfarande å se...

Tackfesten

I fredags va det tackfest och Sommar-X. Dagen va lång å ansträngande men kvällen blev lyckad och hur kul som helst. Lekarna var roliga, maten va god å drycken slank ner i torra strupen. SM, FBI å Läx, ni gjorde ett jättebra jobb :)



RSS 2.0