Pigg?

Trots en natt utan i princip någon sömn så har det gått rätt så bra denna lilla stund vi skrev C-uppsats idag. Det va tänkt att det skulle bli heldag men eftersom vi har lite frågor runt vårt valda ämne tog det stop å vi väntar nu på svar från handledaren.
Men varför har det inte blivit mycket sömn inatt då? Jo, för det första så trotts utmattning kunde jag inte somna då min bok har blivit väldigt intressant. För det andra steg febern till sin topp inatt vilket gjorde att jag fick för mig att jag hade monster i rummet, vaknade bland annat av att min kudde "anföll" mig. Å för det tredje så frös jag extremt mycket (feberns fel så klart) å jag kan aldrig somna när jag fryser. Menmen, tror ändå febern börjar släppa lite så hoppas verkligen jag kan vara pigg på AnnaPannas kalas ikväll. Elin å jag har planerat ostkväll med Dirty Dancing, tjejkväll på hög nivå :). Nooo, har ju ingen present! Måste ner på stan. Tjingeling


DÖMD 2009

Efter att ha sovit 11h inatt känner man sig äntligen någorlunda utvilad efter tre dagars-festen i helgen. Dock verkar det som att lite feber å förkylning är på gång, verkligen perfekt nu när man ska läsa 150% i skolan :S..
Helgen har i alla fall varit hur kul som helst, och att Marie var här å hälsade på förgyllde den bara ännu mer.

Dag 1: FörDömd - har väl egentligen redan pratat lite om den så här är bara lite bilder.




Dag 2: En gnutta slitna begav sig fyra tappra själar (av åtta) iväg på spritspår med en massa lekar. Första klunken fulvin smakade väl som den bör, inte jättegott! Men efter några snabba shots å ännu mer fulvin kändes snart inte smaken. Lekarna tävlades mot några D:are å måste nog säga att vi var bättre än dom :D..  Kvällen avslutades senare på HG



 



 




Dag 3: Tävlingsdags kl 10 på morgonen. Va väl inte jättekul att gå upp tidigt men man fick sova efter tävlingen istället. För våran del så vann vi första matchen på WO, å förlorade andra. Senare under kvällen åt vi kinamat å festade till det lite. Det bör tilläggas att man inte behövde speciellt mycket alkohol denna dag.




Det blev ju en hel del bilder.. Får nog skaffa mig en egen hemsida å lägga upp ett bildarkiv på snart.. Dags för skoldagen att börja. Tjingeling


FörDÖMD

FörDÖMD är avklarad och det utan bakfylla :).. Marie å jag shakade loss ordentligt på dansgolvet innan spelningen började och hade verkligen hur kul som helst. Därefter visste vi inte redigt vart vi skulle ta vägen då spelningen aldrig verkade vilja ta slut. Så det blev till slut en rätt tidig kväll å vi va hemma redan kl 2, jättejätteskönt verkligen. Det kanske är så här man ska göra när det är tredagarsfest så man orkar med hela helgen :)..
Idag blir det middlingrunda, det vill säga ett sprit å vinspår i vallaskogen. Men frågan är hur det kommer gå i det här vädret. Det är typ snöstorm, å det värsta av allt, snön är blaskig! Med andra ord lär det bli en redigt blöt kväll på mer än ett sätt :S


Är din hjärna en han eller hon?

Vissa artiklar gör en bara förbannad rent ut sagt. Jag vet inte om det beror på Aftonbladet som tycker det vore bra å undersöka hur man lever på ett socialbidrag som är högre än CSN för studenter. Tror nog studenten vinner där när som helst.. Men dagens artikel handlar om att det finns manliga å kvinnliga hjärnor. Hm, självklart fattar detta mitt intresse å jag känner att jag vill läsa det. Men icke står det något som är intressant eller som jag för den delen kan hålla med om. Visst att jag inte har forskat inom detta ämne men det låter inte rimligt någonstans å som den svenska läkaren säger:
Testet visar bara vad mänga människor tror att det är för skillnad mellan män och kvinnor

Testet gick även ut på hur man skulle reagera i vissa situationer. Så killar reagerar på ett visst sätt å tjejer på ett annat, sant i de flesta fall kanske ja. Men vad händer om man man ibland reagerar som killar å ibland som tjejer? Har man en bihjärna då?

Mår så bra

Å nej jag är inte full trots att vi varit på flamman å ätit å snackat en massa skit :).. Istället kan jag njuta av att jag är helt färdig med en kurs trots att vi har till på fredag på oss. Sista seminariet va idag å den gick ut på att vi skulle diskutera våra oppositioner med respondenterna. Min respondent vågade sig inte dit vilket gjorde mig lite smått irriterad. Däremot fick jag en jättebra opponent som gav mig givande kritik så jag tackar dig, vem du än var :)..
Har även hunnit med stan idag där det blev lite smycken å annat inför pirattemat på DÖMD. Men som sagt, har även hunnit att fixa till de grejer min opponent tyckte jag skulle ändra vilket betyder att jag är helt ledig från påtvingat skolarbete enda tills på måndag, freeeeedom..
Trots detta blir det att gå upp tidigt imorn å slutföra det sista på FOI, vilket verkligen är på tiden å det ska bli skönt att slippa tänka på det mer. Efter det ska Loffa å jag sitta å försöka skriva ihop någon form av problematisering inför C-uppsatsen. Så ledig å ledig är väl kanske inte rätt men det andra är frivilligt just nu, det är skillnaden ;)

Nu blir det en Pirates of the Carribean för att komma i piratstämning tills imorn.. Då min älskade Marie även kommer på besök.. Ohh the joy :)

Analys, opponering, PM - kalla det va ni vill!

Phu, ännu en gång kan man andas ut. Uppgiften är inlämnad hela två timmar innan deadline. Jag är inte ett dugg nöjd med opponeringen, som uppgiften var trots att man skulle skriva den som ett PM typ. Jag hade velat skriva så mycket mer om varför jag inte tror den ger så mycket å att jag egentligen anser att det är plagiat, något skolan tar väldigt hårt på. Men eftersom jag inte har en aning om vem människan är så kändes det som man inte kunde gå allt för hårt till. Det kan ju vara någon stackare som är jätteosäker på vad han skriver å just därför "typfuskar" (det nya ordet, lär er det).. Seminariet är imorn å jag ser inte alls fram emot det eftersom man i två timmar ska sitta å diskutera deras å sitt eget PM med främlingar. Lovar, bara för att jag var någorlunda snäll så kommer jag bli totalsågad den som opponerar på min TP. Livets ironi antar jag!

Marion Raven - End of Me

Eftersom jag inte har något vettigt att skriva här nu så matar jag väl ut ännu en låt istället. Vet inte vad det är med den här låten men den funkar skitbra att lyssna på när man är lite arg, men väldigt bra annars också så klart.
 

Inspektion

Eftersom lägenheten är uppsagd så ska ju självklart lägenheten inspekteras å idag va den dagen. Han gick igenom allt å hade väl inget att klaga på förutom våra tapeter i våra rum. När vi flyttade in för tre år sen, oj va länge vi har bott här, så frågade vi om vi fick tapetsera om å det fick vi. Idag fick vi reda på att detta gällde tydligen inte våra rum men eftersom vi blivit felinformerade så lät han det passera, phu. Skönt att slippa den kostnaden.
Resten av dagen kommer spenderas till att opponera på en annans TP å utan att ha läst igenom den än så kan jag redan nu säga att det nog kommer bli sågning vid fotknölarna. Inte på innehållet utan på hur arbetet utförts. Det står tydligt i instruktionerna att det är en individuell uppgift, men ändå har den här killen å en till skrivit tillsammans å lämnat in identiska uppgifter = ILLA!! Menmen, de har ju troligen ett mycket bättre innehåll än vad vi andra har så kanske får koncenterar mig på det istället.


Ten Masked Men - Blue

Ganska bra för den här typen av musik :P


Antar att dagen slutar bättre än den började

Idag va första gången på länge som jag inte ställde klockan å fick sova ut ordentligt. Men vad vaknar man upp med då? Jo, ett ansikte täckt av blod. Av någon anledning har jag fått näsblod inatt å smetat ut det, kul jul.. Jag brukar inte få det sådär, bara när jag är förkyld å eftersom jag inte är det heller så antar jag att jag har skallat väggen nu igen. Näsan är lite öm så det är ju absolut ingen omöjlighet.  Aja, slut på otrevligheterna.

Senare idag blir det syskonträff. Vi ska se på matchen å spela lite spel. Toni å Dennis lär dricka lite rökig whiskey som gör att Frida å jag blir yra av bara lukten, usch.. Men trevligt kommer det blir hur som helst å otroligt skönt att ha en vit helg, även om jag höll på att klättra på väggarna av uttråkning igår .P


Fredag

Det är fredagkväll, ljusen är tända, filten är framtagen och filmen börjar snart rulla. Men innan dess blir det att se klart på AFV, sjukt kul å se killar som försöker se macho ut med en nunchuck. Å vart träffar den oftast? Jo, mellan benen,. Eller vad sägs om nunnan som ramlar å åker kana ner för trappan. Det är vad jag kallar humor! Kvällens filmval ikväll bli Hairspray, sjukt gullig musikal som man kan se hur många gånger som helst. Men under reklamen nu så tänkte jag passa på att anta utmaningen som Clara har gett mig:

Utmaningen går ut på att svara på två frågor och varje fråga ska få tre svar.

1) Vad stör du dig på när du besöker en blogg för första gången?
2) Vad tycker du är bra och avgörande för att du ska komma tillbaka till en blogg?


Sedan ska man länka den som utmanade och utmana minst tre andra personer.

Fråga 1) Ärligt talat så stör jag mig inte så mycket på andra bloggar, men stänger fort ner dem om dom handlar om mode eller bilar. Om det är länge sen den uppdaterades kan vara rätt avgörande också.

Fråga 2)
Att personen har en unik sida, den ska även ha en personlig prägel. Behöver absolut inte betyda att man skriver massa personligt utan bara att den är personlig. Det gör ju inget heller om den uppdateras med lite skojsigheter som bilder å videoklipp så man bryter av från texten nån gång ibland.

Jag tänker inte utmana någon för jag tror inte att någon kommer anta den i så fall, så säger bara så här. Jag utmanar dig som vill bli utmanad för att göra det enkelt för mig :)


Nu Hairspray!!

Paddy Reilly

Börjar mer å mer lyssna på sån här musik för varje dag. Den är otroligt mysig och man blir bara på bra humör av den, även om det handlar om barbråk osv :P


Fri som en fågel

Blää, mina ögon håller på att falla ur ögonhålan, heter det så?? Men det har varit en jättebra dag idag. Loffa å jag har bestämt mer inför C-uppsatsen nu, vi har städat SAKS-rummet och det bästa av allt: VI HAR SKIFTAT!!!!

Med andra ord så betyder detta att jag inte längre är engagerad i något skolrelaterat längre, dvs förutom mina studier så klart :P.. Så har suttit å fixat det sista hela kvällen nu, alltså alla intyg som ska delas ut. Lyckades skapa en rätt hyffsad snygg mall å försökt skriva så bra som möjligt om alla för alla har verkligen gjort ett jättebra jobb. Men kände verkligen att det blev lite sämre å sämre nu på slutet för jag va helt enkelt för trött för att tänka. Ber så himla mycket om ursäkt för det, lovar att göra om dom om ni inte blir nöjda. Nu ska jag bege mig till sängen i alla fall å bara njuta av att jag aldrig mer kommer behöva hålla i några sektionsmöten å allt vad det innebär :)

Ensam är stark?

Jag va helt ensam representant från SM på patetpuben.. Men det gjorde inget, hann träffa många härliga människor för det. Vid såna här tillfällen upptäcker man att man verkligen saknar människorna men inte livet. Även om man kanske festar mycket nu så är det ändå inget jämfört med förra läsåret.
Hur som helst så va det skönt att komma bort lite från vardagen å lyssna på Fredriks (krogvet) alla raggningsrepliker. Vissa lite mer hemska än andra om man säger så :P.. Å trots att jag inte är det minsta full så har jag en sjuk huvudvärk så blir nog sängen nu. Ajaj

Träffas å minns

Mamma sa förskräckt förra veckan att jag dricker ju flera dagar i veckan. Inte sant.... för det mesta, men visst några veckor kan det väl blir så, men det är knappast så man dricker sig full varje gång i så fall.. Å denna vecka är det planerat att enbart dricka en kväll, vilket är denna kväll. Det är patetpub, dvs att festeristerna från förra året återsamlas för att dela med sig av gamla minnen, både bra å mindre bra.. Å samtidigt som vi gör detta dricker vi lite öl å ju fler öl det blir dessto fler minnen som alla försöker glömma kommer att nämnas :P.. Men det gör inget, för shit vilket bra gäng vi va förra året..

Det va helt enkelt bäst 07/08!!!


Uppgift efter uppgift

Började även denna dag med en tur i spåret.. Gick mycket bättre än förväntat eftersom jag fick gigantiska skavsår efter gårdagen. Men eftersom man är gammal fotbollsspelare så är man ju rätt så van vid sånt.
Även TPn är upplagd så mer skolarbete behöver man inte tänka på idag. Men tänkte dela med mig av en kommentar jag fick från den förra uppgiften, den med den hemskt konstiga boken. Vår lärare är lite konstig och hans åsikter är de enda som gäller typ. Han verkar inte tycke om när man tänker utanför banorna, något som jag tycker vi har fått lära oss på vårt program. Men iaf, första uppgiften sågade han mig totalt och han tyckte inte jag höll mig inom ramen, vilket i å för sig kunde vara sant men han hade ju inte behövt berätta det så massa hörde :P.. Andra uppgiften då, den fick jag väldigt bra resultat på istället å trodde det borde komma några bra kommentarer om att "det va intressant" osv. Men icke, bara att det här va konstigt å det här kunde du utvecklat mer. Men det här är ändå favoriten:

Är du missnöjd med Asplunds (eller någon annans) tolkning bör du presentera en bättre tolkning.

Guldstjärna till mig

Låter kanske lite själviskt men anser mig faktiskt varit duktigare idag än på länge. Visst att kursen har varit lite småstressig från början så man alltid haft saker att göra men den är ändå inget jämfört med den tidigare.
Men hur som helst så började jag dagen på ett sätt jag inte gjort på evigheter. Jag gick å sprang en runda. Jag vet, nu sitter du där å gapar å tror inte att det du läser är sant, men jodå några kilometer blev det allt. Eftersom jag inte sprungit på ett halvår... minst... så vågade jag inte börja på asfalten eftersom mitt knä är som det är å det gör oftast ont när jag springer på hårt underlag. Men väl inne på spåret va det mjukt å skönt, dvs där det inte var is fortfarande, vilket det va på en hel del ställen.
Väl hemma började jag äntligen skriva på min TP efter att ha sökt fakta till ideer hela dagen igår. Å märkligt nog har jag kommit igång rätt så bra, visst att det bara är en sida än så länge, men det är väl ändå en bra start?? eller??


Plain White T's - 1,2,3,4


Vem är den skyldige? :P


Citat från TPB-rättegången

När jag äntligen satte mig ner för att börja skriva på TP:n igen så råkade jag komma åt info från Piratebay-rättegången mitt i mitt sökande om Scrum. Det jag fastande mest för var några roliga citat från rättegången:

Håkan Roswall:
-Jag kan inte alla förkortningarna. Vad betyder TPB?

John Kennedy om Pirate Bays teknik:
- Jag har ingen aning om hur det fungerar. Min fru släpper mig inte ens i närheten av bilen.

Carl Lundströms advokat Per E Samuelsson:
- Skiv- och filmbolagen är feta katter som kommer att få sig ett rejält magplask.

Peter Sundes advokat Peter Althin:
- Det har funnits politiker som vill förbjuda paraboler, och vi har haft en kommunikationsminister som trodde att internet bara var en fluga. Och det här var inte så långt tillbaka i tiden.

Fler citat finns att hitta på IDG.


Distraheras

Lagom tills att man ska sätta sig å börja skriva på sin TP (Thesis Proposal tror jag det står för) så kom posten. Å inte vilken post som helst, utan min Ipod är här nu :).. Så vad kommer hända nu? Jo för det första lära sig den då jag har börjat ta ett steg mot den mörka sidan, Apple, å inte har en aning om hur den fungerar. För det andra, föra över låtar så man har någon nytta av den när man väl har lärt sig den. För det tredje, ge sig ut på antingen en promenix eller löparrunda för att testa den.. Men om det är någon som har lust att skriva en TP så är ämnet Scrum, framförallt hur medarbetarna påverkas av den s.k. Scrum-mästaren. Hjälp uppskattas :P


Bästaste helgen

Har nyligen släppt av Anna på stationen och det va med en liten tår i ögat jag lämnade henne där. Har varit en helt underbart rolig helg och vi har stojat å härjat som vi alltid gjort :)

På vägen ner ringer min käre mor å frågar om jag vill ha sällskap till middagen. Shit, är det något jag har glömt tänkte jag. Borde jag infinna mig i Silverdalen ikväll?? Men icke, päronen hade fått för sig att de ville till IKEA nu när köket var omgjort där hemma. Så ikväll blir det med andra ord familjekväll :)

Hon är här :)

Igår blev det som sagt bowling.. Det va hur kul som helst, jag vann alla serier förutom den sista då AnaBanana storspelade. Efter det satt vi å drack en öl å snackade strunt, hur skönt som helst. Blev även lite airhockey så sammanlagt blev det 3-3 i matcher även om jag bara vann bowling.
När vi kom hem satte vi på Patrik 1,5, en film som inte alls va som vi trodde men fortfarande hur bra som helst. Torkel är ju för go' :P.. Idag blir det inhandla lyxmat i form av fläskfilé, göra egna klyftpotatis å sen en champinjonsås, muuuums. Efter det sticker vi iväg på fest, så ses vi i dimman ikväll? 


AnaBanana

Får finbesök hemifrån idag av AnaBanana! Anna å jag har känt varandra i hela våra liv eftersom våra föräldrar är jättebra vänner så vi hade inget val :P.. Nädå, vi blev jättebra vänner och när vi var små trodde alla att Anna var min lillasyster för tydligen var vi märkligt nog extremt lika. Något som inte stämmer längre, hon har växt om mig :P
Efter jag har hämtat Anna på tåget blir det shopping, iaf för hennes del, själv har man inte råd med såna nöjen :(.. Efter det sticker vi å bowlar å sen hem å slappar. Imorn däremot blir det fest. Och ska försöka att se till att Anna mår lite bättre dagen efter än sist hon besökte mig :).. Men det är ju som alla kompisar, dom får en chock över hur billigt det är och förstör lika mycket pengar på en studentpub som de skulle gjort om de va hemma på Harrys! :P

Namnsdag

Idag är det min namnsdag, Lina Viktoria. Inte för att vi firar namnsdagar eller så men eftersom dom för några år sedan tog bort Lina ur kalendern å ersatte det med Carola så har jag alltså bara den här dagen kvar. Så grattis till alla viktorior där ute :)..

Kvinnornamnet Viktoria eller Victoria kommer, liksom den manliga motsvarigheten Viktor från det latinska ordet för "seger".


Ny Ipod

Man måste ju bara älska tradera. Har precis köpt Ipod:en som visas nedan för 317kr(+frakt), fabriksny!! Nu är det väl egentligen vanligare att just denna Ipod har lite större minnen men sen så är de ju också svindyra. Min har 4GB som jag tycker räcker gott å väl med tanke på priset. Dagen kunde inte börja bättre :)


The Weepies - Nobody knows me at all

Jag lägger ner veckans bästa eftersom jag verkar glömma det lite då å då.. Istället kommer jag i fortsättningen lägga upp bra låtar när jag får en ny "favvolåt".. Vilket lär kunna bli ofta :)

Den här låten är av bandet The Weepies, vilka är helt nya för mig. Men just den här låten fastnade jag något oerhört för. Kanske för att man ibland får känslan av att ingen känner en alls.
Sorry för det dåliga ljudet, men hinner inte fixa det nu!

Dags för valmöte. Goodbye SAKS, Hello freedom! :P

Arsenal!!!

Sing about the Gunners,
we're the lads in Red and White,
we can play the football game,
and we can play it right.
While there's still a minute left,
we'll not give up the fight,
when we go marching on Wembley.
March on, march on!
The boys from Highbury.
March on, march on!
March on to victory.
The Gunners colours on the Cup,
is what we're gonna see,
when we go marching on Wembley!

Tillägnat Coffe å Oscar! Bara för att ni hetsar om Liverpool

Bowling

Har precis kommit hem från en helkväll med bröderna Andersson å svägerska Green. Ikväll föll valet på att bowla å sen sitta kvar å kolla på fotboll. Dennis hade redan innan sett till att de skulle visa rätt match, dvs Liverpool-matchen. Egentligen va det inte någon match jag va intresserad av för kom igen, ARSENAL!!!! Dom måste ju bara slå Roma imorn, annars lovar jag att gråta en skvätt! Va hur som helst jättekul att bowla å jag va väldigt nära å vinna första serien (väldigt oväntat) men de båda bröderna lyckades få till det på sista (ännu mer oväntat med tanke på hur de spelade :P).. Nädå, dom spelade bra å Dennis vann som alltid, börjar tro att han inte bara hittar på egna regler i vanliga spel, utan även riggar bowling på något sätt nu.. Han är smart den där :)

Cykellös å knäont

I ett bra tag nu har min cykel varit väldigt VÄLDIGT konstig. Kedjan har inte velat göra som jag vill å idag fick jag äntligen nog å lämnade in den för lagning. Egentligen har jag inte råd plus att jag inte kan sträcka ut mitt ena ben ordentligt (en liten olycka i lördags :P) så det va väl det mest sämsta tillfälle jag kunde hitta att läman in den på men tålamod har aldrig varit en stark sida. Så nu i några dagar ska jag halta mig fram till skolan och känna smärtan stiga till den punkt då jag bara vill skrika.. Konstigt nog påminner det här mycket om tiden efter operationen när man är stel som ett kylskåp å halvt handikappad :S

Efter operationen för 3,5 år sen, en dag senare å hela benet va av den blå/lila nyansen man kan skymta bakom plåstret, så kanske inte så konstigt att man va som ett kylskåp i några månader :P


Suntripbilder

Okej, äntligen finns orken att lägga upp bilderna från Suntrip som för övrigt va hur kul som helst.. Bra jobbat Sm, FBI å Läx, även att det var bättre förr ;)

Vi börjar med förfesten som började kl 8 på morgonen..



...å sen tävlingen...



...å till sist, bastun!


Prank War 7

 

SUNTRIP

är äntligen här.. Å det kommer bli en helt underbar dag. Förfesten börjar här om bara några minuter å klocken är än så länge bara 7.53 så ni kan ju tänka er vilken dag det här kommer bli :P... Vid elvatiden beger vi oss mot skolan där vi ska tävla i sandlådebygge, så jag ser det som ett måste att ni kommer å tittar på oss ;).. Efter det hoppar X-SM, X-FBI å X-Läx in i bastun å stannar där till sittningen börjar. Sen får vi se hur det går med kvällen, långa fyllor har ju en tendens att göra en rejält trött.. För året hade vi afrika-tema på festen vilket kanske inte kan ses som så PK eftersom folk hade skokräm överallt, va faktiskt några som till å med smetade in sig med choklad :S.. I år däremot är det Spring Break-tema, vilket betyder att vi ska klä ut oss till fulla studenter i USA typ.. Men X-SM ville vara unika å bestämde oss därför att klä ut oss till WOOOO-girls! Har man sett How I met your mother så förstår man, annars är det tjejer som skriker WOOOOO hela tiden, kallar varandra skank å bitch (fast vänligt så klart), älskar bodyshots å ofta har en cowboyhatt.. Får väl se om det blir några bodyshots men kul blir det iaf :)..

En bild på mig en tidig lördagsmorgon i mars :)


Ses i dimman ;)

Hårfärgning del 2

Gaah utväxten blev röd.. Resten av håret blev skitsnyggt. Men får väl trösta mig med att det va första gången jag försökte själv. I fortsättningen går jag nog tillbaka till min trogna frisör hemma i Hultsfred.
Så här kommer några bilder från processen..

VI börjar med själva utförnadet så ni får se hur snygg man va då :P..


Skillnaden mellan då å nu

Lite skillnad blev det ju allt :)

Nu blir det Tornby så jag kan köpa mig en ny skrivbordslampa, ser ju knappt vad jag skriver här

Hårfärgning

Idag har jag för första gången någonsin färgat mitt hår själv. Har gjort det hos frissan sen jag va typ 12 tror jag. Men då har det alltid varit slingor.. Innan årskiftet fick jag för mig att jag skulle gå ifrån det blonda till en lite mörkare nyans med röda å blonda slingor i å har trivts jättebra med det. Eftersom det är lättare att färga håret mörkt än ljust själv så tog jag alltså saken i egna händer idag då jag tyckte att det ljusa började synas mer å mer igen, plus för att det är så mycket billigare så klart.. Det är fem minuter kvar å måste erkänna att jag är rätt så nervös.. Tänk om det blir grönt :S


Människohjälp

Förresten så kom jag inte undan en sån där som försöker ragga pengar till folk som har det svårt i andra länder.. Personligen skulle jag verkligen vilja hjälpa eftersom det är helt otroligt hur dåligt folk lever på vissa ställen. Men student I am å pengar är inte det jag har.. Skulle du istället vilja ge dom ett bidrag så finns det mer info på http://www.manniskohjalp.se/sv/.. Då va dagens goda gärning gjord :)


Seminarie vs stan

Ouch! Hade seminarie idag å vi lyckades få igång en bra diskussion i vår grupp.. Dock trodde vi att upplägget var det samma som sist då läraren inte nämnde något.. Detta hade betytt att vi skulle få sticka hem när vi var klara, vilket vi också gjorde. Detta va dock inte fallet. Alla andra grupper förutom vår hade stannat kvar och hade berättat vad de tyckte om uppgiften, om den var svår osv. Självklart fick man lite panik när man fick reda på detta, skulle ju inte vara så kul med ännu en uppgift bara för ett missförstånd. Menmen, det löste sig å vi får helt enkelt lämna in en skriftlig redogörelse för skituppgiften istället. 
Istället för att vara med den sista timmen stack Frida å jag ner på stan å fixade det sista till utklädnaden till Suntrip. Ska lägga upp ett kort på morgonen så får ni se hur snyggt klädd jag kommer va :P.. Men vi hittade iaf exakt det vi ville ha, det kan till å med ha blivit lite bättre än förväntat. Köpte även lite hårfärg, nu ännu brunare än sist. Vet fortfarande inte om jag vågar helt än, men som Marie brukar säga "Få hjärnsläpp i nån minut, å bara gör det!", väldigt bra tips :).. Kanske beror lite på hur mycket tid det kommer finnas kvar ikväll också, måste ju skriva klart uppgiften först....

Quiztime

Vad föreställer bilden?
Å ni som har läst boken den är hämtad ifrån håller käft!!

Ser slutet efter två år

Woohooo.. Har äntligen varit på mitt sista SEKT-möte, det vill säga alla sektionsordförande på filfak möts å pratar om en massa saker med StuFF. Det är alltså ingen sekt-sekt där vi offrar djur osv, bläää..
Det är inte så att mötena är tråkiga, snarare tvärtom, dom är väldigt intressanta och man lär sig mycket av vad andra sektioner gör för sina program. Men jag är så trött på att vara en aktiv student, alltså en engagerad. Två år räcker gott å väl å om en väcka är det valmöte så sen behöver jag inte tänka på så mycket mer. Tjatade idag på att min styrelse måste ha klar sina testamenten som nästa styrelse kan få.. Hade inte en tanke på att jag borde skriva ett själv :S.. Men det kan nog bli nästa helgs projekt, för denna helg är det SUNTRIP!!!! Årets bästaste hetaste fest! Å vi pateter ska vara så otroligt onyktra å jobbiga mot SMåglinen, Fubbisarna å Kultingarna, tihi :)


En mening

Idag är ingen bra dag. Efter att ha fått morgonens chock har humöret inte varit på topp. Detta har lett till att jag först nu lyckades få ner första meningen på min tolkning av Om Undran inför samhället av Johan Asplund, vilken lyder :


"Om undran för samhället av Johan Asplund är en bok vars nyckelord är aspektseende, det vill säga att se på ett fenomen ur ett annat perspektiv."

Det tog mig bara två timmar ungefär :P.. Jag visste redan innan att jag kommer få sitta uppe halva natten med denna uppgift men nu tror jag verkligen att det blir HELA natten istället. Något som även kommer förlänga mitt skrivande idag är att jag har två möten i eftermiddag vilka kommer ta upp ca 4-5h av skrivartid. Funderar på att bara stanna på halva sista mötet, men då kanske man missar en massa viktigt också.. Gaah, ångest!! 


Databaser

Okej nu är jag redigt förbannad här. I januari skrev jag en tenta i databaser å satte VG på den. Men eftersom vår lärare är så okompetent som man bara kan bli så fick jag inte in poängen förens för en vecka sen. Men idag först fick jag kursen som slutförd, och detta med ett G.. Såvadå, man skriver en tenta som man får VG på för att sen bara få G i betyg?? Så ska det väl ändå inte vara?? Jag har ju klarat alla andra moment i kursen å dom kunde man inte få mer än G på om jag minns rätt. Med andra ord så har man fått högsta betyg på alla kursens moment men ändå fått ett lågt slutbetyg.. Tentan ska väl ändå vara det som väger tyngst????? HH kanske bara inte kan ge mig VG helt enkelt, det kanske går emot hans principer eller nåt.. Men tro inte att jag ger mig förens jag har fått mitt VG, this means war!!

Forsberg & Co.

Boken är färdigläst å tror jag är knäppare än någonsin.. Men för att få tillbaka lite av förståndet igen så tycker jag man ska lyssna på det här otroligt roliga ljudklippet. Undrar hur de tänkte egentligen. hmmmm


Intervjuträning

Yes, godkänd på dagens nervrakande seminarium som egentligen var intervjuträning. Det började med att vi först gjorde en intervju på fem minuter om ett ämne vi fick reda på förra veckan. Med andra ord hade vi god tid på oss att förberedda oss å det kändes väl rätt så bra efteråt. Men efter paus fick vi ett ämne bara så där å vi fick alltså sitta å improvisera intervjuerna. Otroligt nog gick även detta rätt så bra, det jag fick mest dålig kritik va för att jag pratade för snabbt, jo men tjena :P.. Hon frågade om jag va så i vanliga fall å hela gruppen instämde så det va ju inget nytt.. Men det va ett väldigt intressant seminarium å man lärde sig verkligen en massa som man gör helt omedvetet när man blir lite osäker å nervös.
Resten av kvällen kommer gå åt till att läsa en bok om olika radikala teorier, bland annat om da vinci va gay bara för att han har ett barndomsminne om en gam eller hund eller vad det nu var. Känns som det kan bli en lång kväll det här :S

Rosa delfin



Alltså är den här bilden seriös eller inte?? Enligt någon som aftonbladet har intervjuat så är det en albino-delfin. Visst det låter ju troligt och jag trodde verkligen på det först. Men sen kom jag att tänka på att igår va det ju faktiskt första mars å är inte det typ samma som första april?? "Mars mars måne, jag kan lura dig ända till skåne". Eller det kanske bara va något vi sa hemma hos mig. Jajaja jag vet inte, cool å ursöt är den iaf å jag önskar att jag hade en :)

Fyndat

Så storstädningen är i full gång å har precis rensat upp skrivbordet å vad har vi hittat då? Jo, en mängd hårsnoddar å hårnålar, skräp från affärssystemkursens mitt (alltså flera veckor sen), nässpray, listor av alla möjliga slag, några skivor å lite till.
Vad jag inte förstår är hur nässprayen har kommit dit eftersom jag inte använt det sen i augusti typ å har ju städat ett antal gånger sedan dess. Men har två teorier, antingen har det luggit i någon väska å jag bara har slängt dit det i all hast, eller så har jag kommit hem en sen kväll lite småonykter å fått för mig att nässpray kanske inte får mig att snarka inatt.. Hur som helst så börjar det äntligen bli lite rent här inne så man inte behöver skämmas när folk tittar förbi.

Bokproblem

På onsdag ska en tolkning av en bok in. Boken beställde jag förra måndagen å i torsdags fick jag en bekräftelse om att den var på väg. Men har den kommit än? Nej!! Med andra ord ifall jag får den imorgon kommer det bli att stressläsa den å sen skriva ihop något på fyra sidor som troligtvis inte har något sammanhang över huvud taget. Kul att postgången kan påverka ens betyg nu också :S..
Får väl helt enkelt köra en storstädning i lägenheten idag, för tro mig det behövs verkligen.. Speciellt i mitt otroligt äckliga rum som samlar på sig mer å mer damm å papper på skrivbordet.


Step Up 2 - The final dance

Har precis sett klart på Step Up 2, sjukt bra film som handlar om dans. Klippet är sista dansen, så om du vill se filmen först råder jag dig att inte titta på kilpper riktigt än.. Så snabba på, hitta filmen, sätt på den å imponeras av hur duktiga dom är.



Johnny Cash - Hurt

Eftersom trängningsvärken efter gårdagsens Laserdome har smygit sig fram hela dagen blir veckans låtval just Hurt av mästarnas mästare Johnny Cash.

Grattis Toni

Idag fyller storebror hela 30 år. Att han börjar bli gammal kan man inte tro när man tittar på bilden nedan :).. Den är från Lofsdalen förra året när vi fick hela spa-avdelningen för oss själva :).. Ha en superbra dag brorsan


Lina aka Linus

Ibland när jag blir lite full får jag för mig att jag ska jävlas med folk, speciellt killar som försöker ragga på en.. Igår tog jag det steget längre än vad jag brukar å presenterade mig själv som Linus. Killen tittade på mig med ett frågetecken så fick väl göra det lite klarare för honom, "JAG ÄR TRANSA"! Men han fattade inte ändå. Även om han inte trodde på mig borde man väl fatta vinken, eller??
Hur som helst va det en jätterolig kväll på Flamman igår, å det bästa av allt, jag är inte ett dugg bakis :).. Detta måste firas med tacotårta ikväll, mums!!

RSS 2.0