Katten vs Skrivaren


Uttråkad till max

Jaha, den här måndagen har varit precis som alla andra måndagar de senaste veckorna. Efter jobbet har jag kommit hem å inte gjort så mycket annat än pillat på datorn, spelat lite wii, läst bok å sett på alla måndagsserierna som går på 6an. La fram dansmattan idag för jag tänkte eventuellt leka lite med den men efter två låtar upptäckte jag att jag inte hittat några bra låtar än och måste komma på någon lösning snarast. Tror jag måste hitta mig en hobby, finns det fortfarande keramikkurser att ta?? :S

Veckan kommer nog i princip bestå av ungefär samma saker, i alla fall tills på fredag får då är det dags för ännu ett besök hemifrån. Denna gång står Becka för besöket och jag tänkte dra med henne på lite skojsigheter som studentlivet har att erbjuda. Ska försöka dra ihop ett gäng i klassen på fredag å eventuellt sticka till HG, å på lördag blir det bastu med några tjejer för att senare bege oss till Lagens änglar, en fest där man ska klä sig i vitt. Detta är bara den preliminära planen än så länge, mycket kan ändras. Men längtar hur som helst redan dit.


Glasvegas - Gerladine

Ett nytt bra band som upptäcktes på samma pub som Oasis.. Lyssna å njut


Roligt värre

Fredagen visade sig bli en av de roligaste kvällarna på länge, det va nästan så man fick träningsvärk i magen efter allt skrattande. Kl 22.45 fick vi besök av securitas igen, även denna gång sa dom till oss att bara stänga fönstret och inte att vi spelade för högt. Alltså blir det ingen varning nu heller, men att grannarna är så fega så dom inte kommer upp å säger till själva, det gör mig redigt förbannad. Speciellt när de kvällen innan (alltså en torsdag) hade spelat hög musik till kl 1 på natten.
I alla fall blev utgången på Harrys sen där kanske det bästa coverbandet jag har hört spelade.



Tessa på besök

Festen igår blev över förväntan, hade hur kul som helst. Vi levde upp till att vara äckliga pateter men utan att förstöra något (i alla fall inte vad vi minns). Vaknade upp idag å mådde inte som jag förtjänade, va bara trött. Bakfyllan har istället kommit lite smygande hela dagen och ska snart försvinna med en återställare. Om bara några minuter kommer Tessa upp till Linköping och självklart får inga gamla vänner komma på besök utan en sjuhelsikes fest. Nu kommer dom.. Feeeeeeest

KRAVALL

Har haft seminarie idag på vad vi har gjort på praktiken. Som alltid förvirrar HH alla trots att bara ska bedömma uppgiften. Men stunta i det för ikväll är det kravallen LeMans. Vi pateter som ska gå ska leva upp till att vi är äckliga pateter också. Min älskling Anna ska hänga på oss också och eftersom hon inte har någon mobil för tillfället så har jag gett henne min så hon kan nå oss när förfesten börjar. Alltså ring inte mig förens 18-tiden isch, ring Fredda, Forre, Robban eller Scherman istället, dvs om ni inte vill prata med Anna ;)


Vackert

När jag kom hem idag väntade en trevlig överraskning på mig på toaletten. Det var det vackraste jag någonsin sett och jag trodde jag nästan skulle skrika av lycka. Aldrig mer ska jag behöva pulsera i snön eller bli dyblöt för att det spöregnar bara för att tvätta för nu har jag en alldeles egen (om man inte räknar med Snjezana) tvättmaskin och torktumlare i lägenheten. Eftersom vi visste att det skulle installeras idag så har vi väntat med all tvätt och har därför ett kul uppdrag hela kvällen. Men va gör väl det, vi slipper ju gå ut!


Radiotjänsten

Vad är deras problem egentligen? Är de bara så pratglada så de ringer på varje dörr de hittar alltså även till de som redan betalar den förbannade avgiften?
Igårkväll kom just radiotjänsten hem till mig och presenterade sig väldigt artigt. Jag förklarar lite snällt att vi redan betalar och att det står i mitt namn. Han tittar förvånat på mig och frågar vad jag heter. Lina Andersson säger jag fortfarande med humöret i behåll. Jahaaa, säger han precis som att han kommit på något. Det är alltså du som är L Andersson i den här byggnaden, och pekar på namnskylten som finns utanför dörren. Han fortsätter: Jag såg ju att det fanns en L Andersson här som betalade men kunde inte hitta någon där nere så det är alltså du. Trött som jag var spelade jag bara med och skrattade lite med honom (innerst inne åt hans idioti). Efter lite fler ubyten av ord kunde jag äntligen stänga dörren och känna irritationen stiga inom mig.
Har radiotjänsten inget att gör längre kanske?


Seg dag

Idag har det varit en väldigt trött dag på praktiken. Fredda och jag som efter helgen visste exakt vart vi skulle börja i vårt projekt har idag suttit som stora frågetecken och undrat vart vi ska börja. Vi hade bokat möte med vår chef idag kl 15 och satt mest och väntade på att tiden skulle gå tills dess. Men nu efter mötet så kommer jag än en gång säga att nu tror jag nog många luckor är fyllda och att vi ska kunna börja jobba ordentligt imorn igen..
Skulle egentligen ha tränat direkt efter jobbet men har haft sjukt ont i huvudet nu på eftermiddagen och känner att jag bara måste vila, men andra ord ligga i sängen å krama alla kuddar jag kan hitta, myspys..


Helgbilderna

Efter jobbet stack Fredda och jag till gymmet, en gnutta omotiverade men lyckades springa ändå. Min kondition är verkligen inget bra så är på ruta ett, hoppas bara det ska gå snabbt att bygga upp den igen. Målet är att kunna springa milen på 45 min innan årskiftet, något jag tror jag att jag aldrig kommer klara av men det är kul med ett mål så man inte bara säger att jag ska få bättre kondition, då hade inget gått framåt.
Men det är inte det inlägget ska handla utan tänkte lägga upp lite kort från helgen. Klicka för större bilder som vanligt.





Tvådagars

"Jag tänker absolut inte under några omständigheter gå ut ikväll".. Det var i alla fall vad jag intalade mig själv på lördagen. Men lagom tills jag trodde mig själv så skickade Silvi ett sms å frågade om vi skulle ut. Öltarmen hoppade ett varv av lyckorus då jag utan att tänka bara sa självklart ska vi det. Så istället för den lugna härliga hemmakvällen som jag egentligen hade behövt så blev det en massa öl och ännu en dag efter där man sov allt för länge.
I det stora har det varit en bra helg då vi hamnat på stan istället för Flamman som det hela tiden har varit planerat. Som Nina sa, det är nog dags att svälja vår stolthet och inse att man måste vara tidig på Flamman även helgen före CSN. Lägger upp lite bilder sen när jag kommer hem ;)

TM

Fick precis tag på ett kort från Bad Taste när jag å Mattias var TM, inte förens det här kortet har jag insett hur otroligt snygga vi var, matchade varandra bra :)


HELG

Forskarinternatet är över och det är äntligen HELG. Det betyder att det enda jag ska göra imorn det är att sova. Vilket inte blir svårt eftersom det blir utgång på Flamman ikväll, ibland behövs en redig bakisdag så man med gott samvete bara kan ligga å lata sig.
Internatet gick bra även idag och vi har fått väldigt mycket hjälp så vi ska kunna börja med vårt projekt på måndag. Det var ett kul sätt att jobba på plus att vi jobbade relativt ostört och kunde fråga vår projektledare direkt så fort vi fastnade någonstans. Sen ska vi ju inte glömma all gratis mat och fika vi har ätit. Eftermiddagsfikat har bestått av bara massa kakor och godis i princip, bara för att man ska känna sig lite nyttig har man avslutat fikat med en banan. Men är man student så är man, allt som är gratis är ett måste att ta stora mängder av.
Nu är det dags att börja göra sig iordning! Hoppas ni får en bra kväll för det planerar jag att få ;)

Två alarm

Att placera mobilen så långt bort så jag måste gå upp för att hämta den hjälper inte, att sätta alarmet på den mest irriterande signalen plus så högt som möjligt hjälper inte, att gå upp första gången alarmet ringer är ju helt omöjligt. Ingenting hjälper för min insomnia men idag verkar det som att jag kommit på vad som behöver göras. Eftersom jag stänger av alarmet i sömnen (halvsovande) så satte jag två larm tills idag vilket också hjälpte. Hade som vanligt råkat stänga av larmet som började tjuta 6.30 men till min räddning startade nästa kl 7 å då kom jag faktiskt upp.
Ska även idag sitta på forskningsinternatet hela dagen men ikväll blir det fest. En fest som varit planerad sen i somras med lite modifieringar :P.. Men det kommer bli grymt kul i alla fall, vi ses i dimman!


Händelserik och produktiv dag

Just nu har jag en sån period då jag inte reagerar så mycket på min väckarklocka, utan istället håller på å ställa om den en massa halvsovande. Eftersom det var så viktigt att komma upp i tid idag med tanke på forskarinternatet så sa jag till Fredda att om jag inte var inne på msn innan han stack hemifrån imorse skulle han höra av sig. Kl 7.35 fick jag ett sms "Är du vaken?" Självklart var jag inte det! Hoppar upp ur sängen å börjar stressa som alltid när man är försenad. Kl 7.55 kom jag ut ur lägenheten och hade alltså fem minuter att ta mig till Scandic vilket jag också hann. Väl där var det ju bara ett annat problem, vart låg rummet?? Hittade en stor skylt där det stog markplan, vänder mig om och hittar en stor skylt där det stod konferens vilket jag tyckte lät lovade. Gick hela korridoren och istället för att hitta rummet Björken var jag nära att komma in på något för endast personalen när en städerska ville släppa in mig där. Frågade självklart henne vart rummet låg och hon sa en trappa upp. Märkligt tänkte jag men det kanske är som i skolan att våning 2 heter plan 1 så sticker upp en trappa. Väl där hittar jag några fler städerskor och frågar även dom. Dom hade ingen aning men hon som hjälpte mig så snällt innan kom ifatt å skickade iväg mig in i en korridor. Hittade jag rummet? Nä, försökte ringa Fredda, som för övrigt ringt mig flera gånger under denna tid, men det var något konstigt med hans mobil så vi kunde inte höra varandra. Börjar få lite smått panik och var på väg till receptionen när Fredda står där som en räddande ängel ocg lugnar ner mig å säger att alla inte har kommit än. I övrigt gick internatet bra, vi fick svar på ganska många frågor angående vårt projekt och ska nu sätta in oss i en modell som inte många människor i Sverige behärskar ;)
Efter internatet gick Fredda å jag hem till mig i väntat på att Forre skulle sluta jobba. Forre ska sälja sin bil så var lika bra att passa på att köpa ett flak. Efter att ha varit hemma i 10 min ringer min bror och samtalet gick rätt så ordagrant så här:
Dennis: Var är du?
Jag: Jag är hemma.
Dennis: Bra, kan du komma hit?
Jag: HAHA, har du låst ut dig?
Dennis: Aaa!
Jag: Jag sticker direkt.
Nu ska vi tänka på att han bor rätt så långt bort plus att jag var tvungen att cykla dit så innerst inne är jag faktiskt en snäll syster (ibland :P). Detta tog bara en halvtimme, cyklade alltså som en dåre men förstår inte hur det kunde ta lika lång tid åt båda hållen eftersom det är i princip bara uppför hem. Väl hemma var det i alla fall dags att fortsätta skriva min ordförandespalt och fick väl till slut ihop något som inte låter allt för hemskt. Ska man hinna göra mer ikväll tro??


Ångest

Veckan har än så länge bara bestått av jobb och träning och det är väl så veckan kommer fortsätta. Men det kommer ske en liten förändring imorn å på fredag. Fredda och jag ska nämligen vara med på ett så kallat internat där vi sitter å planerar ett projekt från första starten. Eller rättare sagt den här delen av projektet.. Det är bara det att när vi fick reda på vad internatet gällde hade vi ca 4h på oss att få ihop material och ha något att presentera imorn, snacka om att vi har ångest för vi har ingen aning om hur många det kommer vara där och vi har egentligen ingen aning om vad vi ska säga :S.. Hur det går får jag återkomma till imorn.
Jag har ett annat litet problem just nu, på fredag ska jag lämna in ordförandespalten till sektionens tidning men allt jag skriver låter som det är specialskriver till småbarn, samtidigt som jag inte kommer på vad jag ska skriva om. Ordbajs som i vanliga fall brukar vara min starka sida har nu på något sätt övergett mig. Även min väldigt livfulla fantasi har försvunnit, vad är det som händer egentligen??


Kräftskiva i smålandsskogarna

I fredags begav sig jag, mina bröder och svägerska hemåt mot Smålandsskogarna för att ha en familjekräftskiva i stugan, alltså verkligen mitt ute i skogen utan några andra hus inom synhåll. Jag höll mig nykter i år igen och agerade fyllechaffis åt svägerskans föräldrar vilket innebar att jag var tvungen att köra till Vimmerby mitt i natten. Detta hade jag absolut inget emot, men den här lördagen hade dom äntligen bestämt sig för att fixa till vägen mellan Hultsfred och Storebro vilket innebar att jag fick köra i max 50 hälften av sträckan å kan ju inte säga att det är den roligaste vägen direkt för det händer i princip ingenting.

Hur som helst var kvällen trevlig och fylld med mycket skratt pga alldeles för opassande skämt från föräldrarnas håll. Men vem vet, nästa år kanske jag inte kan vara med på denna tradition om jag får som jag vill. Jag hoppas nämligen på att få plugga i australien nästa hösttermin, eller rättare sagt vårtermin som det kommer vara där nere då :)


Drink Milk - now with love flavour

Efter lite förnuftigt tänkade lyckades jag äntligen sålla bort några tröjor (bla för att jag inte tål några). Kom till å med på ett ännu bättre system att lägga tröjorna i för att utnyttja det pyttelilla utrymmet till garderob. Men i framtiden när jag är shoppingsugen och verkligen verkligen vill ha en slags tröja så ska jag först å främst göra en utrensning av garderoben, jag hittade tre stycken såna tröjor nu och har ingen aning om när jag köpte dom, måste vara min lyckodag :)

Hittade också en tröja som var min stora favorit för länge länge sen. Mjölkälskare som man är så bara måste man ju ha en sån här tröja:


Nu är det bara klädkammaren kvar, får nog skynda mig för min skjuts kommer om 20 min å jag har inte packat än :S


SamlarLina

Eftersom jag ska hem till Silverdalen om ungefär en timme samt hade lovat mamma att hon skulle få kolla igenom kläderna jag inte vill ha så var det alltså dags att börja med den där garderobsrensningen. Men när jag står och försöker rensa ut (samt hitta kläder jag helt glömt bort) vill jag verkligen inte göra mig av med någonting. SJälvklart kör jag standardrepliken "Men den här kan jag ju ha nytta av" för att sen igen lägga den längst in i garderoben och helt glömma bort dens existens. Det är väl dags att inse att jag är en samlare!

Marknadsföring

Du är tjej och ser en snygg kille på en fest. Du går fram till honom och säger: "Jag är fantastisk i sängen."
Det är direkt marknadsföring.

Du är på en fest med massa kompisar och ser en snygg kille. En av dina kompisar går fram till honom, pekar på dig och säger: "Hon är fantastisk i sängen."
Det är annonsering

Du ser en snygg kille på ett party. Du går fram till honom, får hans telefonnummer. Nästa dag ringer du och säger: "Hej, jag är fantastisk i sängen."
Det är telefonförsäljning


Du ser en kille på en fest, slätar till klänningen. Du går fram till honom, häller upp en drink åt honom. Frågar: Får jag? Lutar dig fram, låter dina bröst nudda hans arm, rättar till hans slips och säger: "Bara så du vet, jag är fantastisk i sängen."
Det är PR (Public Relations)

Du är på en fest, ser en snygg kille. Han kommer fram till dig och säger: "Jag har hört att du är fantastisk i sängen."
Det är tecken på ett starkt varumärke. (Brand Recognition)

Du är på en fest och ser en snygg kille. Han gillar dig men du övertygar honom om att gå hem med din kompis istället.
Det är representation.

Din kompis kan inte tillfredställa honom så hon ringer dig.
Det är teknisk support

En kille kommer in på en fest. Han blickar ut över rummet. Inser att han vill ha alla brudar, så han ställer sig på bordet och skriker: "Jag är fantastisk i sängen!!!"
Det är spam...

...

Kul för apan eller synd om hunden? Kul är det i alla fall


Ett nytt liv börjat

Äntligen fick jag springa på mitt älskade löpband. Har lite kramp i benen men det förtjänar jag eftersom jag inte tränat på hur länge som helst. Imorn sticker jag till gymet igen men tänker bara springa som uppvärmning å nervärning då för imorn ska jag koncentrera mig på styrka istället. Förhoppningsvis kan jag få veckornas träningsprogram att se ut så här: Måndag, onsdag, fredag/lördag (beroende på fest) = löpning medans tisdag å torsdag = styrka. Det kommer inte vara lätt men jag ska verkligen göra mitt bästa för det är verkligen dags att få ordning på mitt gamla knäskrälle nu.

Campushallen igen då

Mitt nya liv började väl sådär, men jag gjorde verkligen mitt bästa och det var faktiskt inte mitt fel. Efter jobbet gick jag precis som jag sa att jag skulle upp till FOIs träningslokal för att värma upp på löpbandet. börjar att gå lite smått i en minut, rätt så hyffsat än så länge. Ökar takten så jag måste springa men det går inte. Eller rättare sagt det går inte om man inte är van vid att springa ryckigt. Bandet stannade upp för en sekund å sen fortsatte att rulla.. Första gången det hände trodde jag det var mitt knä som vek sig nu igen för det var ungefär samma känsla, men icke. Jag tänkte att det kanske bara gäller att anpassa sig lite så började springa samtidigt som jag lite smått lyfta upp mig genom att hålla i handtagen, jodå det funkade men mjöksyran i armarna började kännas av istället. Efter att ha gjort några försök till var det bara att inse att LÖPbandet inte fungerade att springa på. Istället satte jag mig vid en annan maskin å surade ett tag tills jag cyklade hem bitter.
Men imorn ska jag gå till Campushallen istället där det finns lite fler än ett löpband att välja på ifall något skulle hända. Plus att jag kan se ner på Fredda som leker med frivikterna, tihi :)

Måttligt intressant

Jag är visst dålig på att hålla löften ser jag men har faktiskt en bra ursäkt. Jag formaterade om datorn i söndagskväll och har alltså at fullt upp med det tills typ igårkäll när det var läggdags. Men va har hänt då? Inte så jättemycket kanske. Jobbade igår å efter jobbet tänkte SAKS vara så snälla mot ettorna att vi tänkte ge vår insyn på de nya inriktningarna eftersom vi är de enda som har börjat testa på dem lite. Men istället för att vi ansågs vara snälla verkade det som att ettorna tyckte att det var jobbigt å lyssna på oss och undrade säkert vad dom gjort för att förtjäna denna behandling. Hade jag vart etta och bara gått tre veckor på det Systemvetenskapliga programmet hade ju i alla fall inte jag haft en aning om vilken inriktning jag skulle välja. Men efter det började vi prata lite om SAKS och då verkade de bli lite mer intresserade. Vi lyckades locka med ett par stycken faktiskt och några som "lovade" att göra det hemifrån så fort de fick reda på att saksaren är en rätt smart hemsida. Väl hemma fortsatte som sagt arbetet med datorn för att få den på det där braiga sättet jag tycker om så mycket..
Idag är det jobb som gäller, sitter nere på FOI just nu men eftersom det alltid tar ungefär 15min innan Fredda och jag kommer igång kunde jag lika gärna skriva lite. Efter jobbet är det meningen att jag ska börja mitt nya liv och ge mig upp till FOIs träningsrum och springa på löpbandet tills benen inte bär mig mer. Eftersom jag inte har sprungit sen typ i maj plus att förkylningen inte är helt borta så personligen tror jag att en halvmil räcker innan jag stupar. Någon som vågar satsa emot?


Hur skulle du reagera?

Det finns verkligen hur sjuk familjeunderhållning som helst i Japan, men det här är nog ändå min favorit :)


Blev visst reklam

Jag vet, har varit väldigt dålig på att skriva den här veckan men har typ haft skrivarkramp samt att jag inte gjort så mycket. Min förkylning är nästan helt å hållet borta, bara den där hemska efterrethostan som är kvar så tänkte att jag skulle börja träna på allvar nästa vecka, eller eventuellt imorn beroende på hur mycket jag hostar inatt. Har inte tränat något (om man inte räknar brännbollen förra veckan som jag faktiskt fick träningsvärk av) sen i maj och kilorna har med all sannolikhet stigit uppåt, har inte vågat ställa mig på vågen än.
Ikväll har jag i alla fall varit i Norrköping med bror och hälsat på vår andra bror med sambo. Vi tittade på fotbollen och spelade lite spel. Spelade ett nytt spel idag som heter Kung Fu Fighting, sjukt kul. Alla som har spelat Spank the Monkey kommer garanterat uppskatta det här spelet också. Man ska precis som man tror slå specialattacker mot varandra tills det bara står en levande. Väldigt simpelt spel som skulle passa på vilken förfest som helst. Kan detta låta som en reklam tro??
Imorn har jag ingen aning om vad jag ska göra, känns konstigt nu när nolle-p är över och man inte gör något när man kommer hem längre. Det kan nog bli en hel del läsande den här terminen eftersom jag inte behöver plugga hemma alls. Boken just nu är självklart en Marian Keys Är det någon där? vilken är väldigt gripande samtidigt som den är rolig. Kanske inte lika rolig som hennes andra böcker men absolut lika bra ändå. Hmmm, är nog bäst jag går å gör något vettigt nu innan jag börjar göra reklam för ännu fler saker :S

Nya modet

Såg precis att Annso hade skickat ett litet roligt mail angående det nya modet i japan. Jag har lite svårt att avgöra ifall detta är ett skämt eller inte för ärligt talat så med japanerna är väl allt möjligt, titta bara på deras familjeunderhållning (sjukt kul).. I alla fall så består det här modet av att visa trosorna, fast inte de riktiga. Utan kjolen är designad på det sättet att en trosa är med i mönstret på kjolen, alltså är kjolen inte genomskinlig vilket man kan tro enligt bilderna. Titta själva å fundera lite på, är det här verkligen något jag skulle ta på mig?



Karamelldansen

Är det detta som gäller på dansgolvet i år?


RSS 2.0