Cairns och Airlie Beach

Spenderade några dagar i vackra Cairns där vi bodde på ett jättebra hostel, Gilligans. Maten var inkluderad och ölen var billig. Dock var Cairns en rätt tråkig håla där man inte kunde göra så mycket. För att sysselsätta sig var man tvungen att ge sig ut på skitdyra utflykter. Alessia och jag gjorde bara en för ja, vi hade ju inte råd med mer men ångrar absolut inte att jag valde den. Vi åkte båt långt långt ut på barriärreven och snorklade och solade. Men det var inte allt, vi fick också ett introduktionsdyk där vi fick röra vissa koraller och jag blev bland annat tagen på kort med en nemofisk. Hur coolt som helst. Å mersmak fick man ju för dykning också så en vacker dag blir det nog ett cert där. Dagen efter hyrde vi en bil och åkte upp till Cape Tribulation för att gå lite i regnskogen och försöka se de vilda krokodilerna. Regnskog såg vi men inte någon korkodil. Istället såg vi två varaner vilket var rätt coolt. Samma kväll började Annas, Sanders och min roadtrip ner till Airlie Beach, en roadtrip som tar ca 9h. Tanken var att köra hela natten eftersom vi var tvungna att lämna in bilen kl 8 nästa morgon men vid kl 1 insåg vi att vi var närmare än vi trodde och bestämde oss för att sova lite. Vi parkerade några meter från vägen och la oss till rätta, i alla fall så mycket till rätta som det är möjligt i en bil. Själv hade jag precis kört så jag kunde inte riktigt sträcka på benen åt något håll. Plus att så fort vi stängde av ACn så blev det väldigt varmt å fuktigt i bilen vilket gjorde det svårt att sova. Vi var helt enkelt tvungna att sova med alla fönster nere men vi var alldeles för trötta för att ens fundera på att bli rånade. Plus att vi var ute i skogen mitt i ingenstans. Efter några timmar av sömn fortsatte vi körningen vid 5.30 igen. Väl i Airlie beach la vi oss bara i en park och sov resten av dagen i princip. Helt igenom har det var en härlig resa, men väldigt väldigt varmt. Man kan inte gå ut utan att börja storsvettas. Men om några dagar ska jag ge mig ut på en kryssning och njuta ordentligt av att vara på en båt å inte bry mig om något annat. Och om tre veckor idag börjar min hemresa. Helt sjukt så snabbt tiden har gått här! Men ska bli väldigt skönt att komma hem!

...

Gaa, jag blir galen. Klockan är 4 nu å jag har inte fått en blund än. Flyget lyfter om 3h och vi kan inte vara mer uttråkade. Men det är så mycket ljud här omkring så det är helt omöjligt att somna. Eller ja, Alessia har lyckats bra som ligger här bredvid mig men tror hon är den enda. Så vad har vi gjort under alla dessa timmar här? Ärligt talat, precis ingenting samtidigt som man försöker äta så lite som möjligt eftersom flygplatsmat är sviiindyyyrt. Så trött, eller utmattad är väl snarare ordet, grinig, hungrig och en "gnutta" uttråkad. Väldigt bra blanding. Men om några timmar får jag se Anna igen och jag är ännu en gång tillbaka i en tidszon bara 9h före er där hemma. Det kan verkligen inte vara bra att hoppa så här mycket mellan tidzoner på så här kort tid! Men det har nästan fått mig att inte vara flygrädd längre så något bra har det väl fört med sig. Usch vad jag babblar, så trött är jag! Hoppas inte ni tog er tid för att läsa det här sjukt konstiga inlägget för jag har ingen aning om vad jag skrivit längre :p

Sista delen: Nya Zeeland

Husbilen är inlämnad, utan några skador ska tilläggas! Så idag har vi sett delar av Auckland, kan väl inte påstå att det är en speciellt imponerande stad men det är väl bättre än att sitta på flygplatsen, vilket vi nu gör. Ska sitta här i totalt 14h innan flyget först går till Brisbane å sen till Cairns. Åhh va skönt det ska bli med lite värme igen. Ja jag vet, klagade på det hela tiden när det var FÖR varmt i Melbourne men vad ska man göra. Vi svenskar är ju aldrig nöjda, lagom är bäst heter det ju. Sista dagarna här har vi hajkat lite till. Igår råkade vi på en extremt rolig hajk med grottor å tunnlar. Man kände sig som ett litet barn på en lekplats igen å alla som känner mig vet väl att jag aldrig kan motstå något sånt! Annars är det väl inget nytt. Saknar er, men det vet ni väl redan ;). Har förresten inga pengar på min mobil förens imorn så ifall jag inte svarar så betyder det INTE att jag är arga på er eller att jag är död, jag lovar! Ses snart, vissa mer snart än andra! Au revoir!


Nya Zeeland, del 2!

Ha, här sitter jag i min husbil på en campingplats på norra ön i nya zeeland. Vad stället verklgien heter, kommer jag inte ihåg men det var något på T! Har haft en helt fantastisk dag idag. Vi har gått 2mil uppe på vulkaner och berg. Det va helt fantastiskt att se allt där uppe, det var varmt å kallt på samma gång, marken var även den varm men det låg ändå snö kvar på olika ställen. Hur går det ihop? Aja, vi blev lite solbrända där uppe i alla fall, eller i alla fall jag med min fesbleka hy. Men väl uppe på toppen stötte vi på den andra gruppen från Melbourne vilket blev ett kärt återseende. Att bara vara tre personer kan bli rätt tröttsamt måste jag säga.
Menmen, ikväll är vi helt otroligt trötta efter vår otroliga vandring och ska bara se en film för att till slut sova å låta våra trötta fötter vila. Imorn blir det att sitta i varma källor typ å lukta äckligt. Kan inte vänta :)

Nya Zeeland del1

Okej, sa jag ser en bil. En jattejattestor bil!! Jag satter mig i den, det ar automat vaxel, blaaa. Jag inser att jag maste kora den har bilen fran Christchurch-Auckland, dvs minst 200 mil. Jag ar med andra ord livradd. Menmen, det har gatt bra och nu kor jag som att jag alltid har kort pa fel sida vagen. Sjukt hur snabbt man kan vanja sig egentligen.
An sa lange ar vi kvar pa den sodra on och ar just nu i Nelson men ska upp annu langre till Tasman park eller vad det nu hette. Dagarna bestar av mycket korning men det ar helt otrolig natur har sa man glommer bort att man kor hela tiden. Det ar berg overallt vilket gor det svart att kora. Vagarna ar slingriga och det ar inte det lattaste att kora en husbil upp och ner for bergen. Igar fick vi aven se lite saelar. Den forsta vi sag trodde vi var dod, men vi insag snart att den bara sov och att vi rakade vacka den eftersom den forsokte hota oss att inte komma nara :P. Lite senare hittade vi daremot fyra babysaelar lekande uppe i ett vattenfall. Hur dom kom dit har vi ingen aning om men shit va kul dom hade och otroligt sota dom var. Alessia lyckades till och med klappa en, valdigt avis. Annars ar det valdigt mycket akrar overallt. Nya Zeeland ar verkligen en stor bondgard. Vill man se far sa ar detta stallet att aka till!

Backpackningen börjar

Klockan är inte ens 6 än, jag har sovit tre timmar inatt och när jag går ut från mitt rum så hittar jag en kille på köksgolvet som skrämmer skiten ur mig. Tydligen fick rumskompisen napp igår å han försökte smita ut :P..
Menmen, bara att komma över och fokusera på resan till Nya Zeeland. Ska vara borta i en månad, en månad utan en stabil bas. Aldrig gjort något sånt förut så ska bli spännande å se när man blir trött på det. Men ser verkligen fram emot att köra på fel sida av vägen, speciellt i en 6m lång bil! Antar att det ska gå bra, får bara se till att de andra två håller mig vaken å ser till att jag kör på "rätt" sida.
Va inte lika kul att säga hej då till folk igår, kan inte fatta att jag inte kommer se dom varje dag längre. Trots att man bara har umgåtts i fyra månader så har man hunnit bli otroligt bra vänner. Kommer sakna dem så otroligt mycket. Måste sluta nu innan jag börjar gråta igen. Vi ses snart vackra Sverige!

Lollo å Tess, ett fenomen!

Lollo å Tess är tvillingar å jag pratade med dessa samtidigt igår Hade även igång cameran med båda. Måste säga att detta var något speciellt. De satt där båda med sina söner som inte ens har nått halvåret än, hur underbara som helst!! Kommer skämma bort dom där två väldigt mycket när föräldrarna vågar låta mig ta hand om dom :P.. Grejen var den att Lollo satt i Vimseby å Tess i Södra Sandby så dom hade ingen kontakt med varandra, ändå funderade jag på om dom spelade mig ett spratt eller nåt. De frågade mig nämligen identiska frågor nästan samtidigt. Frågorna i sig var väl vanliga i och för sig men de sa det på ett annat sätt som fick det att bli lite mer speciellt. Aja, det är svårt å förklara men skumt var det :P.. Å fick bra nyheter från Lollo också, hon vill komma å hämta mig på Arlanda den 21/12 med spagetti och köttfärssås redo :D.. Håkan måste till å med ta ut lite komp från jobbet för det men ändå vill dom komma, där vet man att man har bra vänner :). Å måste säga att jag började nästan gråta när hon sa det å lite nu när jag skriver om det också.

Annars blev det ingen bio igår, Anna kom hem till mig istället å vi såg två filmer helt gratis, mycket bättre! Hon hade varit på Ikea tidigare under dagen så hon överraskade med Marabou daim, mums. Svensk choklad alltså, det är grejt! Dock hade jag inte direkt något snask att bjuda på men eftersom jag fortfarande inte hade lagat köttbullar med ris så stekte vi upp köttbullarna och åt till filmen. Detta toppades med körsbärstomater :P.. Salig blandning men gott som tusan.



Denna dag kommer bestå av att försöka köpa lite julklappar som jag kan skicka hem i paketet med alla saker jag inte kommer få med mig i resväskan. Sen blir det även att tvätta alla kläder för det lär man ju inte kunna göra på ett bra tag nu! Kan inte fatta att jag ska till Nya Zeeland imorn och ska vara på resande fot i exakt en månad. Den 13/12 kommer jag tillbaka till Melbourne och ska vara här till den 20/12 innan jag åker HEM! Det här har ju varit målet hela tiden, ända sen jag kom hit i juli. Å nu är det här, overkligen är nog ordet.


...

Hjälp jag gjorde det man inte ska göra nu för tiden, jag gick ut! Hjälpte Plamena att flytta till sitt hotell idag vilket innebar att dra på en tung resväska så inte jätteansträngande men varmt som tusan så vi var helt slut när vi kom in på hennes rum. Lite avis för att hon ska bo där med sina föräldrar. Vill också ha min familj här! Menmen, min andra familj träffades igår för att heja på Josh. Han gjorde riktigt bra ifrån sig faktiskt, vem vet, en dag kanske han blir känd å då ska jag skryta med att jag känner honom. Däremot var de andra inte lika bra. Det var mest jobbigt att lyssna på och jag skulle bli förvånad över om de ger sig upp på scenen igen. Menmen, det slutade ändå bra, dom hade hyrt in en lokal komiker som var riktigt bra. Plus att han var otroligt snygg så vi tjejer kunde inte slita blicken från honom :)

Ikväll blir det nog inte så mycket action. Kanske bio, får se. Vill inte sitta hemma i alla fall, det är en sak som är säker! Sista kvällen imorn ju. Måste träffa alla så mycket som möjligt!


Vaaaaarmt!!!

Min rumskompis till idiot tycker att det är en bra idé att ha igång värmefläkten trots att det är 30grader även kvällstid här! Så mitt underbart kalla rum är inte så kallt längre. Minsta rörelse och svetten börjar sakta rinna, usch. Fast att gå ut är inte direkt något alternativ heller. Hade man varit vid havet så okej, då kan man ju i alla fall svalka av sig lite. Men här inne i staden blåser det knappt ens en gång. Man är väl aldrig nöjd med vädret tydligen.
Å eftersom vi inte går ut på dagarna så träffas vi dessto mer på kvällarna. Man har sagt hej då till de flesta många gånger nu ifall man inte kommer se dom nästa kväll. Men ikväll blir det i alla fall en liten träff då Josh ska testa på stå-up scenen. Ska bli sjukt kul å se honom uppträda de fem minuter han får på sig. Men innan den blir det pasta med Anna, har bara mat för två dagar till här hemma så blir att äta ute lite oftare nu på slutet. Plus att det enda jag har kvar är ris å köttbullar. En kombination jag drar mig lite för att laga, ris å köttbullar hör verkligen inte ihop!


Svett-gubbe!


Fars dag

Igår var det fars dag, en härlig dag där hemma! Överraskade pappa genom att få chocklad hemskickad till honom. Men hela familjen var hemma så om jag känner dom rätt lär han inte ha fått många bitar själv. Hoppas du fick en bra dag pappa :)


Precis så som han trivs bäst. Framför grillen med ett korsord


Varm vår

En månad kvar av våren och detta är vädret denna vecka. Tänk då bara hur det ska bli när det är högsommar!! Man drar sig redan nu för att gå ut men jag har tur. Mitt rum som jag alltid klagat på för att det är för kallt håller sig även kallt nu, eller ja någorlunda kallt i alla fall. Jag sitter inte här å svettas som många andra gör som har solsida till sina lägenheter, tihi.

Vart ska jag bo??

Fick en studentlägenhet igår. Men upptäckte att den var på källarvåningen vilket inte kändes så kul alls. Jag vill ha ljus i lägenheten inte en liten källare som är mörk hela tiden. Annars hade den nog varit perfekt. Så nu är det väl bara att vänta till nästa lägenhet. Men denna gång ska jag ha stenkoll på vilken våning den är på!
Vet vart jag vill bo, i irret eller T1 å att jag vill flytta in den 1/2. Men än så länge finns det inte så många lägenheter som är lediga då. Dom kommer visas mer när jag är ute å reser å hur mycket tid kommer man ha att sitta framför datorn då tro!! Inte mycket. Skulle vara så skönt att hitta något nu så man har det gjort.

Ska snart ut å träffa Anna, vi ska bara lata oss i en park hela dagen med vår respektive musik å var sin bok! Kan det bli bättre, man måste verkligen älska sommarlov :). Ikväll däremot blir det hejdå-fest. Det är helt sjukt att ikväll kommer bli sista gången man träffar många av människorna som har varit ens vardag så länge. Usch, blir ju deppig av att bara tänka på det!


Skämt

Hjälp vad jag är duktig på att blogga idag då. Tar väl igen från förra veckan eller nåt. Här är ett sjukt roligt skämt som mamma skickade till mig för ett tag sen å jag inte orkade läsa just då. Ursprungligen verkar det komma från moster Yvonne :)

Ett medelålders par från norra USA, som en kall vinter längtade till värmen, bestämde sig för att åka till Florida och bo på det hotell som de tillbringade bröllopsnatten 20 år tidigare. Mannen hade en längre ledighet och åkte ner en dag före. När han checkade in upptäckte han att hotellrummet hade en dator så han beslutade sig för att skicka ett mejl till hustrun. Han missade en bokstav i namnet och brevet hamnade istället hos en prästänka i Houston, som just kommit hem från sin mans begravning. Hon skulle kolla om det kommit någon e-post med kondoleanser från släkt och vänner.


Sonen fann henne avsvimmad framför datorn och läste på skärmen:
- Till min älskade hustru! Jag har Just kommit fram. Jag vet att Du är förvånad att höra ifrån mig. De har datorer här numera och man tillåts skicka mejl till nära och kära. Allt är förberett för Din ankomst imorgon. Jag ser fram emot att träffa Dig då. Hoppas Din resa blir lika problemfri som min.

PS. Det är verkligen varmt här nere. DS.

Som lovat

Precis som jag lovat så finns nu här bilder från både Halloween och Melbourne Cup i samma album.
Klicka här


It's all about Steve!

Allt handlar om Steve! Eller inte men så heter en film vi var å såg igår. Filmen var helt underbart rolig även om Sandra Bullock var helt galen :P. Men den bjöd på många skratt och den hade en fin sensmoral: "Om du älskar någon, låt honom gå. Om du stalkar någon så var han nog inte din till att börja med!" Men det bästa med hela filmen var att vi såg den i den så kallade Halfpipe salongen vilket betyder att man sitter i såna där gigantiska puffar och det är hur mysigt som helst.


En speciell dag i Melbourne

Hjälp vad jag är sämst. Det är ju nästan en hel vecka sen jag skrev något här nu men det har inte funnits mycket tid över. Har knappt varit hemma å eftersom jag vill visa lite kort på vad som händer här så har det inte blivit att lägga upp något heller. Dock har jag påbörjat många inlägg å sen blivit avbruten. Å är alldeles för trött för att ta mig tiden till att lägga uppbilder nu men kommer i alla fall berätta lite kort om två stora händelser här. 

Helgen bestod av födelsedagsfirande kombinerat med halloweenutklädnad. Alla klädde ut sig och det blev en helt underbar fest. Den va så rolig så att vi bestämde att göra något liknande i helgen igen! Men det jag och Anna, Amy och Plamena klädde ut oss till var nog ändå det bästa. Vi var Ninja Turtles, med andra ord gröna å fina, lovar att det kommer kort på det en vacker dag när det regnar här. Kan inte dröja allt för länge.

Å idag var det en väldigt speciell dag. Denna tisdag varje år stänge i princip hela staden ner allt och åker ut till hästracebanan för att se den stora Melbourne Cup. Detta var ju självklart inget vi ville missa så vi gjorde samma sak. Började med lite frukost här i Village för att senare sitta på en filt hela dagen och låtsas att man vet något om hästracen :P. Det var en väldigt speciell upplevelse och vi hade otroligt roligt på vår filt. Det roligaste var nog att se hur alla klädde sig, det är nämligen tradition att man ska klä upp sig och att tjejerna ska bära hatt eller motsvarande. Det kommer kommer bilder på det också, lovar :)

Men nu ska jag äntligen ta mig en rejäl natts sömn, även att klockan bara är 22.00. Har inte sovit bra på en vecka säkert så tycker jag förtjänar det nu. Nattinatt

RSS 2.0