Ska aldrig mer skriva tenta!

Jag har idag gjort min sista tenta.. NÅGONSIN!!!! Kan livet bli bättre? Ja eftersom jag inte har något att plugga till eller på under 2,5 månad. Helt otroligt, när man var ledig så länge sist? Frågan är bara om intelligensnivån kommer att sjunka under dessa månader eftersom man inte kommer behöva använda den över huvud taget. Jag tror faktiskt det. Tur att jag älskar suduko i alla fall så jag får använda ett par av de hjärnceller som är kvar.

Å igår fyllde jag ju år också. Det blev lite firande iform av finmiddag (som dennis bjöd på) för att sen ge oss upp till The Black Cat för hitta några fler som ville fira mig. Men firande är inte helt slut än. Imorn blir det storkalas för mig, Kat och Kenny. Å eftersom det är Halloween så kommer det självklart bli utklädnad. Vi har bestämt oss för Ninja Turtles å kommer lätt vara snyggast på festen! Jag ska vara den blå, Leonardo, ledaren! Ha jo vi kan ju låtsas som att jag skulle vara ledaren i alla fall :P

Happy birthday to me

Jaha, då var man ännu ett år äldre igen. Har hunnit bli hela 23 år, usch så gammal jag känner mig. Men ska i alla falll fira dagen med bror å vänner. Fick redan ett litet firande på en irländsk pub igår. Plamena fick hela baren att sjunga för mig när klockan gick över midnatt. Självklart var jag lika ovetande som vanligt.



Jaha, det va några bilder från mitt liv. Äldre blir man, dags å leta efter rynkor!


Tenta #1 - check!

Åhh jag bara älskar att komma hem från en tenta å känna att man är sååå färdig med den kursen. I vanliga fall brukar det vara minst fem veckor kvar till nästa tenta men nu är det bara två dagar. Men va gör det. Den på fredag är äckligt lätt. Förlorade bara 2 poäng sammanlagt på tre uppgifter. Så på sätt å vis är jag färdigpluggad å tänker inte börja igen förens om 2,5 månad. Helt otroligt länge. Men ska nog hinna bli uttråkad på det med.

Men den här känslan efter tentor är verkligen helt underbar. Det är en känsla av att ha uppnått något å du behöver aldrig mer tänka på det. En känsla av att något har slutat å vi kan gå vidare mot roligare mål. Ha va filosofiskt det lät då :P. Dags å bli lite macho igen. Resten av dagen ska spenderas med lite aussie fotbollsspel, laga mat till Dennis å sen ta med honom till Eureka Tower!

Å förresten så hade jag en sjukt konstig dröm inatt. Jag var en superhjälte i form av en mask! Det läskigaste av allt var att den va väldigt väldigt verklig på något sätt å jag vaknade upp helt kallsvettig eftersom en superhjälte aldrig är säker :P. Menmen, jag var väldigt glad att jag insåg att jag är en människa till slut! Har nog aldrig varit mer tacksma för det :P

Bilderna är uppe!

Äntligen. Tro mig att det har varit en strid mellan mig och facebook gällande att få upp de här bilderna. Enbart Tasmanien-bilderna tog mig fem försök. Men nu är dom uppe och klicka bara på följande:

TasmanienGreat Ocean Road, Sydney

För övrigt så vill jag passa på att tacka Yvonne (moster) för dom fina orden i hennes brev. Det va glädjande ord i tentatiderna :). Å självklart till mamma å pappa som skickade ett litet paket inför min födelsedag. Fick ett jättefint linne från Gina Tricot, åhh vad jag saknar den affären, kommer vara så efter modemässigt när jag kommer hem igen :P. Å självklart innehöll det lite godis också, mums!


Great Ocean Road och Sydney

Då var man tillbaka ännu en gång. Måste säga att även om jag inte ser detta lilla rum som mitt hem så är det ändå skönt att vara "hemma" och ska vara "hemma" i några veckor till. Men kul har det varit å det har varit otroligt kul att få göra något speciellt med sin bror. Så här är sammanfattningen:

Onsdag: Hyrde en bil å åkte ner till Great Ocean Road. Ett tips till alla som ska åka till Australien är att inte göra detta direkt efter Tasmanien. Man blir ganska trött på fina utsikter osv. Men mycket fint fick vi se några otroliga bilder kommer komma upp på fejjan snart.

Torsdag: Eftersom vi gjorde klart Great Ocean Road på en dag så stack vi till andra sidan Melbourne, vilket betydde 5h körning ner till Phillip Island. Även här var det väldigt vackert och man ska kunna se pingviner här men vi orkade inte stanna i ytterligare tre timmar för att se dem. De går tydligen bara upp ur vattnet vid solnedgången. Istället begav vi oss tillbaka till Melbourne, gick å la oss tidigt.

Fredag: Kl 4 på morgonen ringde klockan, bläää. Men mot Sydney var det dags att bege sig denna gång. Väl där bestämde vi oss för att leka turister, eller leka å leka, vi var väl turister. Vi såg allt man egentligen ska se på en dag. Med andra ord bestämde vi oss för att staden inte alls är lika stor som alla säger. Stadskärnan var otroligt liten, förstår inte varför folk säger att man ska stanna där i minst en vecka. Efter att ha ätit middag gick vi runt i stan och hittade en rolig bar som hette Spy Bar. Väl där inne råkade vi hamna på en stå-up grej som var sjukt kul. Med andra ord var det en välspenderad dag.

Lördag: Spenderades på stranden hela dagen så man är lite solbränd nu igen. På kvällen tog lite färjor runt staden för att ta fina kort på Opera-huset osv. Ännu senare satte vi oss i hostlets bar och började dricka lite. När vi tröttnade på den för att gå vidare hittade vi en partybuss utanför som tog oss till ytterligare två ställen. Hade hur kul som helst och träffade väldigt mycket spännande människor.

Söndag: Det spöregnade hela dagen så det blev inget Blue Mountains som planerat. Istället satt vi inne hela dagen och avslutade vår semester i Sydney med ett bio-besök. Såg Surrogates med Bruce Willis. Har hört mycket dåligt om den men så himla dålig var den inte, fast kan väl inte säga att den var jättebra heller.

Måndag: Tillbaka till Melbourne. Planet var 1,5h försenat så förlorade mycket välbehövlig pluggtid där. Så nu sitter jag här igen, sista rycket innan sommar/vinterlovet. Har kommit fram till att jag kommer vara ledig i 2,5 månad, ojojoj. Å medan jag pluggar ligger Dennis i min säng å snarkar, han fick för sig att det vara en bra idé att se United-Liverpool matchen inatt så han får skylla sig själv när han missar allt vad den underbara staden Melbourne har att erbjuda :P. Med andra ord kan man säga att Melbourne är såååå mycket bättre än Sydney!


Mitt Tasmanien

Sent sent i måndags kväll kom vi hem från Tasmanien. Resan har varit rolig, spännande, otrolig, utmattande å bara helt underbar. Och trots att det bara finns 46 regnfria dagar i Tasmanien så fick vi knappt en droppe på oss, så på något sätt lyckades vi nog pricka in helt rätt helg att åka dit!

Torsdag: Kom till hostelet The pickled frog runt tiotiden på kvällen så var bara att ge sig ut å försöka hitta mat. Detta visade sig inte vara det lättaste i Hobart (som är den största staden i Tasmanien). Allt var stängt förutom en pizzeria. Denna pizzeria blev vi stammisar på, sjukt gott!

Fredag: Hyrde en bil, en van, en Meredith! Denna van blev vår bästa vän och vi kallade henne Meredith. Vi kunde alltid lita på Meredith att ta oss dit vi ville :P (internskämt bland hennes passagerare). Denna dag åkte vi långt långt upp på östkusten. Först stannade vi till på Frendly Beaches. En strand mitt i ingenting som var otroligt vacker med dess färgade stenar och en helt otroligt vit strand. Men detta var inte allt denna dag, vi begav oss också ut å hajkade lite. Eller egentligen var det inte så lite, det var helt utmattande! Vi var tvungna att gå emellan två berg så det blev mycket uppåt. Här var målet att nå en strand som var timglasformade och när vi väl var på utkikspunkten såg det helt magiskt ut så vi kunde inte motstå att faktiskt gå den jobbiga vägen ner dit. Ner gick det bra, men upp var det inte lika kul. 908 trappsteg upp!!!! Vi var helt slut! Hajken tog sammalagt 3h å oj va benen skakade när vi väl var framme vid Meredith igen. Efter det hade vi en 3h lång biltur tillbaka till Hobart som inte var helt händelsfri. Vi började få dåligt med bensin och även om det finns bensinstationer lite här å där i Tasmanien så stänger dom kl 18 å det finns inget som heter kortmaskiner där. Man måste in i själva affären och betala. Men allt löste sig till slut och sent sent igen blev det pizza i Hobart.

Lördag: Sista dagen med Meredith å vi gjorde det bästa av situationen. Vi stack ner till södra delarna av Tassie och gick i en grotta. Guiden sa att vi inte fick röra något där inne så självklart gjorde vi det så mycket vi bara kunde, men diskret så klart ;). Efter det blev det ett dop i en pool med vårvatten, frächt å varmt å helt underbart. Ville inte gå upp därifrån. På vägen tillbaka till Hobart fick vi för oss att gå en tur i skogen. Vi hittade ett helt perfekt ställe där vi var tvungna att gå över långa hängbroar över vatten. Småbarn som vi betedde oss som så hoppade vi så mycket vi bara kunde på dessa hängbroar. Ännu en gång kom vi tillbaka sent till Hobart men denna gång blev det Thaimat på ett ställe som SKULLE stänga precis när vi kom in kl 22.00, ha vilken storstad va :P

Söndag: Vår grupp hade förökat sig med en person så Meredith var inte stor nog längre. Istället blev det två småbilar, dom fick tyvärr inga namn, vi fick aldrig samma kontakt med dessa småbilar. Denna gång begav vi oss västerut för att gå på ännu en hajk. Men denna gång var det inte så mycket uppåt å vi fick se otroligt fina vattenfall och härlig natur. Dennis å James passade även på att bada i ett vattenfall vilket nog kan ha varit resans höjdpunkt :P. Tyvärr dog min kamera här så fick inte allt för många kort från denna dag. Typiskt! Men kvällen slutade på pizzerian igen!

Måndag: Sista dagen i Tassie. Alla trodde att vi inte skulle göra något speciellt men det blev en riktigt bra dag ändå. Vi begav oss ut till ett Zoo med det roliga namnet ZooDoo. Det var ett väldigt speciellt zoo måste jag säga. Djuren gick omkring rätt fritt och man fick mata och gosa med de flesta. Vi åkte på en safari där djuren stack in huvudena i bilen. Coolt! Senare stack vi tillbaka till Hobart för att gå en tur på ett bryggeri, tyvärr hade sista turen redan gått men vi stannade där ändå. De hade en vacker trädgård, ölprovning och bockia. Å ännu en gång helt perfekt väder.

Ja det va väl mitt Tasmanien det. Great Ocean Road är också avklarat nu men orkar inte skriva om det också. Får bli när vi kommit hem från Sydney på måndag (när jag egentligen ska plugga). Bilder kommer också komma då!

Färdig för tasmanien

JAG ÄR FÄRDIG!!! Känner på mig att det kommer stå något liknande om två veckor, men denna gång står det för att jag är färdig med alla mina sju uppgifter, vilket totalt blev 15000 ord plus lite grafer. Visste väl att jag skulle bli klar innan tasmanien, men det va knappt måste jag säga. Vi ska träffas om en halvtimme så får väl ta å äta något på flygplatsen antar jag. Men den här lättnaden som känns just nu. Det finns inte mycket som är bättre :). Å att fira det med Tasmanien är verkligen pricken över i:et. Önska mig lycka till, flyga är ju inte det jag gillar bäst här i världen precis. Eller ni kanske borde önska mina medresenärer lycka till som måste handskas med en livrädd Lina ;p... Tillbaka på måndag å då ska jag berätta allt!!

Vilken dag!

Ojoj, vilken blandning av bra å dåliga händelser idag. Det hela började med att jag inte kunde somna igår förense typ 4 imorse. Å upp å göra en presentation skulle man ju självklart imorse så fyra timmars sömn. Det va inte bara det att jag hade en presentation idag, jag hade TVÅ! Å båda gick skit! Första tappade jag bort mig å blev nervös på när jag inte kom ihåg skillnaden mellan 30 och 40 på engelska. Så ja, den gick nog åt pipan! Den andra tappade jag bort mig på när jag insåg att jag stog mitt framför projektorn så hela presentationen lyste på mig i princip. Man tycker ju att man borde märka något sånt men icke. Aja, efter sista presentationen var det bara hem å fortsätta med essayn. Alla andra uppgifter är klara i alla fall, bara den här förbaskade kvar. Har skrivit 1800/5000 ord å räknar med att skriva ca 3500-4000 ikväll. Så som ni ser blir det ingen tidig kväll för mig.
Men jag får ändå skylla mig själv för jag var ute å åt i goda vänner sällskap. Vi gick till en kinesisk restuarang där det var 12dollar å vi skyfflar mat till ditt bord om du är mer än 7 pers. Vi var 15! Ojojoj, magen känns fortfarande som en atombomb som bara väntar på att detoneras. Men imorn blir det Tasmanien å se bror!!!

Multitasking

Som ni alla vet så har jag mycket att göra i skolan nu. Men samtidigt måste man ju försöka hinna med saker här "hemma" (kommer nog aldrig kunna kalla detta lilla rum hem). Då under tiden som jag gjorde klar min del av databasuppgiften så tvättade jag å städa också. Uppgiften handlade om att implementera några tabeller å använda dem bara. Min del var att implementera dom och försöka fixa en klurig "fråga" som läraren hade gett oss. Det kluriga med allt var att få till implementeringen. Frågan var löjligt lätt, dvs om jag gjort den rätt :P.
Men uppgifterna börjar ordna upp sig nu. Har fortfarande inte fått motiviation nog för essayn men jag vet exakt vad jag ska skriva om så skrivandet i sig kommer inte ta någon tid alls. Det är bara att hitta dom alla källor han vill ha.
Gällande de andra uppgifterna så är båda gruppuppgifter, där vi i en av dom sitter tillsammans å gör allt. Å i den andra så får jag reda på vad som behöver göras förens imornkväll. Så om jag skulle lyckas bli klar med essayn ikväll så behöver jag ju inte oroa mig så mycket mer. Man skulle ju kunna tro att den anledningen skulle motivera mig, men icke!!!


Pluggångest

Usch vad jag vill ta examen nu och bara glömma bort mig själv i några månader. Även om det här inte har varit en jättetung termin så känner man att det här med att plugga är man rätt färdig med. Jag vill verkligen börja jobba å inte behöva utöka mitt studielån ännu mer. Så om det är någon som har något bra tips för att få upp motivationen och suget att plugga så säg gärna till, inte för att jag tror det finns något sånt tips, men slänger ut frågan ändå.
Essayn jag skriver just nu är otroligt tråkig. Läraren sa att det är viktigt att vi hittar ett ämne som vi brinner för eftersom den ska skrivas med 5000 ord. Men bara det att vi fick typ två dagar på oss att bestämma ämne och det är inte direkt inom det roligaste området "Datorer och samhälle". Ämnet jag valde är Beroende av internet och datorer, å som tur är vet jag att jag är otroligt duktigt på att skriva massa strunt för att utöka ordantalet. Men det tar ändå en otroligt lång tid eftersom det är en forskningsessay och att vi enbart får använda tidningsartiklar till den gör det inte direkt enklare. Kom igen nu Lina!! Sista rycket med kursen som inte ger ett jota!!

Reser hit å dit

Oj mitt i all stress med uppgifter så planeras det för fullt för vad alla ska göra efter terminen är slut. Som jag sagt förut så ska jag till Nya Zeeland å köra en husbil, coolt :). Men nu är det även bestämt att vi ska till Cairns direkt efter det och hyra två bilar för att köra ner till Brisbane under tre veckors tid. Vi kommer vara tio personer som alla vill att det ska bli så billigt som möjligt, kan det bli bättre?? Vi funderar till å med på att campa en hel del så det kan ju bli lite billigt myspys :P.
Men innan det så blir det Tasmanien nästa vecka! Å där ska jag träffa Dennis!!! Åh vad jag längtar, ska bli så skönt att träffa någon hemifrån efter tre månader. Vi ska även försöka göra Great Ocean Road men vad som absolut kommer att hända är Sydney:O. Vi ska vara där i tre dagar och ska troligen ut å se the Blue mountains. Det ska vara jättefint och det ska bli kul att få göra något speciellt med storebror. Men först ska jag bara se till att få klar dom här förbaskade uppgifterna.

Woohoo

Är jag bäst eller är jag bäst!!! Klockan är inte ens 13.00 än och idag har jag redan hunnit med att gå på en föreläsning och gjort klart två uppgifter. Med andra ord "BARA" fyra uppgifter kvar å det låter ju faktiskt inte helt omöjligt längre. Nu kan man ju till och med gå till filmkvällen (uppskjuten sen söndagen) ikväll med ett gott samvete. Jaja, det är väl bara dags att hoppa på nästa uppgift när man ändå uppe i sockervarvet, godis är tydligen ett bra verktyg när man pluggar ;)

...

JAAA, är i stort sätt klar med en av uppgifterna. Bara 6st kvar!!!! Snittar jag en per dag så kan det här ju gå riktigt bra, inte för att jag tror att jag skriver 5000ord på en dag, men inget är omöjligt och mirakel har ju hänt förr.
Nattinatt världen. Lina är trött å en lika lång pluggdag imorn är det som gäller!

HJÄLP!

Sju ska väl i vanliga fall vara ett sagonummer. Ett nummer som ska göra en lycklig och bringa tur. Sju har då alltid varit mitt lyckonummer. Hade det till å med på fotbollströjan som var så kär. Men nu, efter nästan 23 år har denna siffra svikit mig. Jag har nämligen sju uppgifter att göra tills torsdag nästa vecka. SJU=7!!! Hur har jag kunnat få så många helt plötsligt? Usch vad jag inte tycker om att ha fyra kurser samtidigt, speciellt inte när alla slutar samtidigt. Men efter de här sju uppgifterna så är det ändå inte över, nejdå! Har två tentor också :S Döda mig nu, snälla!
Så vad är dessa sju uppgifter tänker ni säkert då! Eller egentligen vet jag att ni inte bryr er men jag måste bara skriva av mig så att frustrationen kanske försvinner. Två essays i Systemkulturer, en på 2500 ord å en på 5000 ord (en 3/4 färdig), en databasinlämning (borde vara enkel men återstår väl å se när vi kommer dit), en affärsanalysuppgift (gruppuppgift, tack gode gud!), två uppgifter kvar i projektledning (inte så stora, men ändå så man måste tänka en massa på dom) å till sist har jag ju lovat att skriva en beskrivning om hur man söker till australien från det Systemvetenskapliga programmet i Linköping. Något som jag blev bedd att göra för flera månder sedan men som jag på något sätt lyckades glömma å kom på det nu igen. Å detta är det lite bråttom med eftersom det snart är dags för de stackars liven att söka hit. Lär ju inte få en jätteposivit glans nu när man är så stressad som man är :P. Menmen jag lever ju å det är väl det viktiga!


Inte (lika) förvirrad längre

Jaha, då var den eviga frågan löst. Jag är numera nio timmar före Sverige och den 25/10 kommer det ändras ännu en gång, men då till 10h. Hade inte reflekterat över att dom ställer om tiden annorlunda här nere. Men egentligen är det väl inte så konsigt, det är ju ändå vår här.
Annars var kvällen igår väldigt kul. Vi gick inte ut å letade efter dom gömda barerna. Det va många som inte var med under kvällen som vi vet är sugna på att göra samma sak så vi sköt upp det å stack till Brunswick street istället. Tyvärr kan jag inte lägga upp några bilder just nu för jag har "råkat" ladda ner lite för mycket den här månaden. Men det är väl knappast mitt fel att alla bra serier började nu :P. Så därför sitter jag nu med modemhastighet i princip, å det suger big time.
Men en rolig sak som hände igår var att under förfesten så gick vi lite från olika lägenheter å på något sätt hade Lauren kommit efter å började leta efter lägenheten helt själv. Å inte är hon lat inte, så hon tänkte att trapporna blir ju bra att använda istället för hissen. Bara det att alla trappuppgångar i det här huset är inte att lita på. Det finns nämligen en som är väldigt svår att komma ut ifrån (testade den första dagen jag va här :P) å självklart var det den hon hittade. Men inte bara det, när hon äntligen hittade en dörr som var olåst så gick hon självklart in där. Men denna dörr var bara olåst från ena hållet och det finns inte något sätt att komma ut ifrån. Hon ringer mig å ber mig komma å släppa ut henne, eftersom jag själv hade gått vilse där inne hade jag en svag aning om att det va den trappuppgången hon var i. Å självklart var det så. Å shit vilket läskigt ställe det var där nere. Jag förstår verkligen att hon var rädd :)

Idag blir det inte så mycket spännande. Ska ner å handla lite mat, det ska bli tacos, mums. Å ikväll kan det nog bli en filmkväll uppe hos Kat och Lauren. Vi ska äntligen se The Proposal :D

Vad är klockan?

Jag har ärligt talat ingen aning. Datorn säger 12.30, mobilen 11.30 och klockan.nu 9.30. Hur detta fenomen har uppstått har jag ingen aning om. Är väldigt säker på att jag inte har ändrat något så nu är jag totalt förvirrad och vet inte exakt vad klockan är. Har inte text-tv så kan inte kolla där, ingen är vaken hemma i sverige som kan tala om det för mig å min rumskompis sover också fortfarande. Vet inte varför men jag får lite smått panik när jag inte vet vad klockan är! Det bästa är kanske att ställa sig på balkongen och bara skrika ut frågan? Jaja, får hoppas Anna loggar in på msn snart så jag kan få ett svar på den här otroligt svåra frågan! :P


Gårdagen å lägenhetssökande

Gårdagen började med slöande på hög nivå för att senare fundera på om det är värt att börja skriva på essayn. Jag beslutade att det inte var det, sköt upp det idag istället och har faktiskt kommit igång ganska bra. Målet är att bli klar med den imorn!
Senare på kvällen stack vi ut till Annas lilla skidstuga å drack lite vin för att senare gör Brunswick street osäkert. Så himla osäkert blev det nog inte, men det va trevligt å ha lite en svensk tjejkväll. När de andra ville hem stack jag vidare ner till surfinggänget som festade på stan. Tyvärr kom jag inte in på det stället eftersom de inte släppte in någon efter kl 1. Väldigt konstig regel måste jag säga. Så istället började jag gå hem, sur på vakterna och fundera ut en hämdplan. Nädå, men sur var jag å tröstade mig själv med lite Donken-mat.

Förresten lämnade jag en intresseanmälan på en lägenhet igår. Hela 35kvm stor och ligger i valla/fridhem så nära skolan å nära stan, helt perfekt. Den va också väldigt billig, vilket får mig att tro att det måste vara något stort fel på den. Annars är den helt perfekt, med lite vinklar så det inte bara är en kvadrat till rum. En hall å ett kök (eller ja, kokvrå som faktiskt är ett eget rum) så man slipper känna att allt är i samma rum, plus en balkong! Ska man hoppas på att man får den? Kanske är smartare att ta en studentlägenhet så man inte förlorar alla poängen hos Stångåstaden. Kan ju vara bra å ha ifall man får jobb där senare och vill uppgradera sig till en tvåa :)

Dålig bloggerska, fy!

Det här med att bli bättre var visst ett dåligt löfte. Men tänker skylla på att jag varit sjuk och samtidigt haft väldigt mycket att göra. Ja just det, jag har blivit sjuk igen!!! Förkyld som vanligt å ännu en gång skyller jag på vädret. Fast i å för sig kan det väl ha å göra med att vi surfade i iskallt vatten förra helgen men det känns bättre att skylla på vädret :p..
Men va har hänt sen sist då? JAG HAR BOKAT EN RESA TILL NYA ZEELAND!!!!!!! I tisdags när jag hade som mest feber ringde Joni (kandensiska) och frågade om jag ville åka med henne och Alessia (italienska). Självklart sa jag i mitt febriga tillstånd. Så den 13/11 åker vi dit och ska köra runt i en minihusbil i tio dagar. Troligen kommer jag få köra mest hela tiden eftersom Joni inte har körkort å Alessia är rädd för att köra en stor bil, plus att det betyder att köra på fel sida av vägen. Men vad gör det. Vi kommer fortfarande ha grymt kul å kommer få se ett helt fantastiskt land med dess natur och äventyr ;).
Helgen kommer spenderas i goda vänners sällskap. Imorn ska vi ut å leta efter något som kallas "Hidden bars", det kan bli intressant :)

RSS 2.0