Grym humor

Vet inte vad det säger om en om man tycker denna är kul, men lite ironiskt rolig är den allt :)

Cyanide and Happiness, a daily webcomic

Klicka för att se hela

Laserdome


Kom precis hem från Laserdomen å som vanligt va det hur kul som helst. Bara att skillnaden denna gång va att det gick alldeles för bra. Måste ha varit fel på mitt vapen :P.. De andra gångerna jag har kört har vi haft stället för oss själva i fyra timmar. Denna gång hade vi bara en halvtimme vilket gjorde att man satsade stenhårt hela tiden. Efter kunde man knappt stå upp å cykelvägen hem som innebär enbart uppförsbacke va inte den roligaste. Men hem kom vi å träningsvärken imorn är väl någonting att bara njuta av antar jag :S.. Mitt resultat visas nedan
*stolt*

Uppsalakillarnas inflyttningsfest - korten

Hur illa är det inte när man börjar snooza kl 10.30. Då ska man väl bara hoppa upp å vara utvilad eller?? Aja, det är inte det inlägget ska handla om, utan Silvi önskade att bilderna från Uppsalakillarnas inflyttningsfest (som va för några veckor sen) skulle komma upp här. Vilket jag hade helt glömt bort och kanske inte helt haft tid att lägga upp. Men äntligen hittade jag några minuter att undvara innan vi sticker ner å kör laserdome :)

Som vanligt, klicka för större bilder:




Snuttefilm å lite mer

Igår va det kravall, rättare sagt Snuttefilmen. Hade inte tänkt att gå men eftersom Göte är duktig på att hetsa å vet att jag är väldigt lättövertalad när det gäller fest så hängde jag till slut med. Vilket jag absolut inte ångrar, det va hur kul som helst. Imorse va vi alla sugna på pizza så blev ett rätt stort gäng här å tittade jackass 2.5.. KOmbinationen pizza å jackass måste jag säga att det är inte att rekommendera. Speciellt inte när Steve-O är i farten :P....
Trots att fyllan inte var så brutal igår så måste det finnas någon minneslucka. Under dagen har det börjat mer å mer värka runt mitt ena öga, å lite på min axel. Ingen vet vad jag har gjort, allra minst jag själv. Men detta är ju inget som är ovanligt, å får väl vara glad över att det inte har blivit en blåtira denna gång.
Ikväll träffades vi igen hela gänget å körde lite Singstar hos Göte. Väl där började jag känna mig varm å fick en jobbig huvudvärk så antar att det är feber på gång. Får väl i å för sig vara tacksam över att det kommer nu då så det inte blir nästa helg eftersom det är årets största fest då, dvs SUNTRIP :).. Den dagen lär börja med flytande frukost senaste kl 8 å sen hålla en konstant fylla till sent in på småtimmarna. Längtar inte till dagen efter :P

Nä, det är väl dags att lägga sig å läsa lite nu så febern kanske försvinner. Trevlig helg


Nei så tjukk du har blitt

Eftersom jag tjater lite om min dialekt här nu så tänkte jag fortsätta med det i alla fall detta inlägg också. Dennis länkade till en väldigt fin sång som jag självklart skickade till Snjezana direkt.


Sanne säger:

hhahaha

han pratar som du

Lina.. säger:
hahaha han pratar norska

Sanne säger:

jaaaaa!!

där har vi det

silverdalsmål låter som norska

Lina.. säger:
haha nja vet inte det

bedöm själva.. bra låt är det i alla fall :)



Pubkväll

Pubkvällen är över, och jag måste nog säga att den va en succé.. All öl tog slut och näst intill all cider också. Tacosen va tydligen en mycket bättre maträtt att sälja än pastasalladen vi sålde förra gången, det vill säga för gästerna. För oss va det tvärtom, det krävdes mycket mer arbete och vi försökte ransonera med ingredienserna så gott det gick.
Eftersom pubkvällen gick i samarbete med Stalin (Statistikernas sektion) denna gån delade vi upp arbetet med att Stalin sålde alkohol medans vi serverade maten. Detta betydde att Stalin fick jobba lite längre än oss då ingen köpte mat de sista två timmaran typ, Men eftersom vi lagade all mat innan och åkte å köpte det igår osv så tror jag nog i slutändan att det gick rätt så jämnt ut, hoppas bara inte det blir några sura miner ändå för kvällen va ju helt igenom lyckad å trevlig..

Imorn är det seminarie som gäller, tror det handlar om att vi ska diskutera valt problemområde inom temat gruppen valde. Min grupp valde transport och kommunikation och därför skrev jag om SJ och deras problem med att hålla tider. Fattade nog inte att det va så illa som det va innan jag började forska lite i det. Förra året avgick/anlände högfartstågen rätt inte mer än 31% av gångerna, sjukt dåligt.
Nä nu är det läggdags ifall man ska orka med morgondagen. Nattinatt

Lång dag

Steg upp.. Började med uppgiften som ska in idag.. Skrev klart uppgiften som ska in idag.. Fixade det sista med ansökan till RMIT (väldigt tjat om det :P).. Lagade mat.. Å nu återstår bara att lämna in ansökan också..

Efter det sticker jag till Gurra för att laga tacos till 50 pers. Det är nämligen SAKS/Stalin-pub ikväll som vi hoppas många kommer på. Så antagligen kommer man inte hem förens inatt någongång, men det kan det vara värt.

SVP kom ikväll nu! Som Fredda sa: Sitt inte hemma å uggla :)

Valda kurser

Äntligen klar, eller ja nästan i alla fall, med ansökan till RMIT. Dennis ska bara se över motiveringsbrevet en gång till sen finns det inga hinder längre.. Fanfar tack...

Kurserna jag har tänkt läsa är:
Systems Analysis and Design
Project Management and Professional Practice for Information Systems
Advanced Database
Business Analysis

Reserverna är:
Business Database Fundamentals
Systems Analysis
Systems Design
Business Solutions Using Spreadsheet Methods

Måste säga att valet känns väldigt bra, hoppas bara jag får de kurser jag vill ha nu. Med förutsättning att jag kommer in då så klart.

Storgädda

Mitt i all frustration skickade Jakob en liten länk och skrev "tur att inte den här dialekten fastnade på oss". Med andra ord så är detta underbara band från mina hemtrakter, tror faktiskt en av medlemmarna är min gamla träslöjdslärare. Men det är alltså så här man pratar där nere hos mig, så efter att ha hört det här kanske ni slutar mobba mig för min dialekt som faktiskt inte är någonting jämfört med de här ;)


Sliter bort lite hår av frustration

Yes, en halv sida på brevet klar.. Alltså har jag kommit ungefär lika långt som igår, men bara med några nya ord lite här å där nu. Jag vet ju varför jag vill plugga där, hur svårt kan det va att få ner det på papper då liksom???


SuperLina

Å då menar jag inte supa som ni säkert tolkar det som, men det är väl i och för sig upp till var å en att tolka fritt. Men vaknade innan klockan ringde imorse, börjar faktiskt bli rätt bra på det. Gick upp å tränade en timme, duschade å gjorde iornding mig, stack till Mattias som hjälpte mig med passfotot, stack ner till stan för att köpa fotopapper, passade då även på att sola för första gången på några år, åkte hem från stan å handlade mat å semlor till Snetch å mig för det är ju fettisdagen idag. Å klockan är inte ens 13 än, fast det hinner den säkert bli innan jag är klar med detta. Så nu ska jag stryka lite tvätt, fixa klart allt till min ansökan till RMIT, sticka iväg å handla ännu en gång, fast denna gång till pubkvällen som sektionen ordnar imorn, alltså storhandel. Och till sist så ska jag nog försöka fixa den frivilliga uppgiften som ska in på onsdag. Men för än gångs skull klagar jag inte över det stressiga schemat jag faktiskt lyckas skapa åt mig själv utan ska istället njuta av de få minuter man kan slappna av. Ja, det blev ännu ett inlägg om ingenting, det verkar vara dom jag är bra på :)


Ansökan går framåt

Den här kvällen var planerad för fixa det sista inför ansökan till RMIT som ska in på onsdag. Till en början förstod jag mig inte på deras hemsida trots att jag har varit där inne förut utan problem. Så efter två timmar hittar jag äntligen några kurser som verkar intressanta (dvs förutom de jag hade tänkt från början). Men istället har jag nu problemet att jag vill gå för många kurser. Sammanlagt på en termin ska man läsa 48 creds, dvs fyra kurser. I ansökan ska man skriva upp åtta ifall man inte skulle få gå de fyra förstavalen. Men jag har nu 10 kurser som jag verkligen verkligen vill gå, och vet inte hur jag ska sortera dem. Men får väl helt enkelt sova på saken å hoppas på att det bara säger pling imorn å allt faller på plats.
Men innan läggdags ikväll ska jag också skriva ihop ett motiveringsbrev till varför jag vill plugga i australien och just på RMIT, på engelska. Det på svenska tog ju bara det några dagar så egentligen borde jag ha börjat med det här för länge sen, men väntar man inte till sista minuten så är det ju ingen match liksom :P.. Nä skyller faktiskt allt på den förra kursen, den va inte rolig någonstans, tidsmässigt alltså.
Har även fått Mattias till att fixa ett "passfoto" imorn så den delen borde vara helt klar imorn. Har jag även tur så kommer mina betyg, på engelska, från gymnasiet trilla ner i postlådan imorn. Men om jag någonsin ska bli klar med motiveringsbrevet så Dennis kan läsa igenom det innan han går å lägger sig borde jag kanske börja nu.

Nattinatt


Bara problem

Jag blir galen.. Har äntligen varit hos polisen å skaffat nytt pass.. För det första va det skapligt svårt å hitta till polishuset här, alla hus såg exakt likadana ut och just det huset jag skulle till va svårt å se nummret på från vägen. För det andra hade jag läst någonstans att det kostade 140kr med nytt pass, men det stämde ju inte riktigt utan 400 skulle dom ha. Självklart hade jag inte så mycket pengar på kortet så ringde Frida å frågade om hon kunde sätta över pengar lite snabbt. Det gjorde hon och till slut kunde jag betala. Efter det frågade jag den aningen irriterade kvinnan om man inte fick några kopior på kortet, för det va ju egentligen det som va mest bråttom.. "Nejnej, du får bara ett pass om fem dagar", gaaaaaa.. Så vad gör man nu? Mattias har en bra kamera och har tagit såna kort förut så får väl helt enkelt be honom ta ett. Sen sticka ner till stan å köpa lite fotopapper å skriva ut det själv. Visst är det kul med extrakostnader som man inte räknat med :S.. Undrar vilka mer det ska hinna bli innan allt är klart med mina utlandsstudier, dvs om de någonsin blir helt klara.

Drömmer igen

Hjälp, vilken konstig dröm jag hade inatt. Det började med att föräldrarna skaffade sig en hundvalp, det va världens sötaste hundvalp tyckte alla. Det va bara det att valpen såg precis ut som ett litet barn å när man började leka den så sa den "mer" när han/hon tyckte det va roligt. Å ingen reagerade på något!!! Då va ju frågan, va vi hjärntvättade till max? Eller helt enkelt bara tillräckligt dumma att inte se skillnaden? :P

Aja, dröm eller inte så beger vi oss mot Linköping alldeles strax. Väglaget ser inte överdrivet roligt ut men det är ju pappa som kör så då är det tryggt. Till skillnad från igår när jag körde å inte kunde köra snabbt :(.. Nu är dom i hallen igen.. Byebye

I mitt gamla rum

Sitter nu i mitt gamla rum i silverdalen å skriver ett inlägg om egentligen ingenting annat än att helgen kan bli stressig. Men då menar jag inte dåligt stressig utan bara mycket roliga saker att göra. Ikväll ska till vimmerby å fira min moster, vilket innebär att en hel del släktingar kommer dit. Imorn åker vi tillbaka till Linköping för att först shoppa lite (eller ja, mina föräldrar iaf, själv är jag bankrutt), för att sen åka vidare till norrköping å fira min bror som fyller 30 om någon vecka. Men eftersom vi är en sån där familj som även jobbar helger får firandet tas när tiden finns helt enkelt. Men eftersom det är två kalas på en helg lär det betyda en hel del gottigottgott och en knapp öppen på jeansen nästa vecka :).. Nu börjar mamma stå å vänta i hallen, bäst att börja göra sig iordning ;)


The Academy is... - About A Girl

Eftersom helgen är fylld av det ena kalaset efter det andra så kommer veckans bästa redan idag. Det här är låten som har spelats mest denna vecka ovh troligen kommer spelas en hel del mer en lång tid framöver.


Lina - the mythbuster

Hittade precis en härlig sida om myter. Läs igenom å fundera tillbaka vilka som du har fått höra ända sedan barnsben :)

1. Socker gör barn hyperaktiva
Socker skadar tänderna och är ohälsosamt. Men det finns inga studier som visar att socker skulle göra barn hyperaktiva.

2. Du får mask i magen om du äter snö
Det finns inga maskar i snö. De överlever inte kylan. Man kan bli sjuk av att äta snö med bakterier i, men man får inte mask i magen.

3. Du blir förkyld om du glömmer mössan
Det finns ett visst samband mellan kallt väder och förkylning, men det är inte så enkelt som att man blir sjuk bara för att man går ut utan jacka. Vanligaste orsaken till förkylningar är virus som sprids bäst inomhus.

4. Du skadar ögonen om du läser i mörkret eller sitter för nära tv:n
Det finns ingen forskning som styrker detta alls. Om man läser i dåligt ljus kan man däremot bli trött i ögonen, men det är inte farligt. Man ökar inte risken närsynthet heller.

5. Sväljer du tuggummit ligger det i magen flera år
Tuggummi följer den vanliga vägen som all annan mat. Däremot är tuggummit intakt när det kommer ut.

6. Om du äter kalkon blir du dåsig
När du ätit sätter kroppen igång att bearbeta och smälta födan. Blod- och syretillförseln till hjärnan kan då minska, varpå du blir dåsig. All bastant mat kan därför göra dig dåsig.

7. Mobiltelefoner i sjukhus är farligt
Det finns inga som helst tecken på att mobiltelefoner ger effekt eller störningar på elektronisk sjukvårdsutrustning.

8. Naglar och hår växer efter döden
De växer inte efter döden, men däremot kan huden dra samman efter döden, vilket gör att det ser ut som att naglarna har växt.

9. Vi använder bara tio procent av hjärnan
Det är aldrig någon del av hjärnan som är helt inaktiv. Myten föddes när en bedragare försökte sälja en vätska som skulle öka hjärnkapaciteten.

10. Du bör dricka minst åtta glas vatten om dagen
Vi får i oss vatten från mat, juice, mjölk och även kaffe. Att lägga till 2,5 liter vatten utöver det är inte nödvändigt. Myten kommer från en rekommendation i National Research Council 1945 om att dricka 2,5 liter vatten om dagen. All vätska vi får i oss räknas, inte bara vatten.

11. Håret växer snabbare efter rakning
Varken vax eller rakning får det att växa snabbare. Däremot kan det upplevas som tätare precis när det växer tillbaka, men inte när det blir lite längre.


Äntligen hemma

ojojoj, what a day.. projektgruppen tog en välförtjänt sovmorgon idag eftersom vi tänkte att en opposition tar ju inte så lång tid att göra. FEEEL FEL FEL som Brasse brukade säga. Oppositionen var inte klar förens kl 16-17 någon gång,  vi tappade nog tidsperspektivet (och fokus) eftersom vi började dricka lite öl redan kl 15, ops :P.. Menmen, det va gott med några öl för att stressa ner lite nu när kursen bara har ett moment kvar, slutseminariet. Men det brukar inte vara några problem, vi har koll på vad vi ska säga och vi får ju bara stå där i tio minuter så mitt multifart-prat kan nog komma till nytta för en gångs skull. Efter öldrickandet va det bara att sticka iväg till min bror å börja laga ragger, dvs raggmunk. De blev inte så goda som de brukar bli den här gången, men skyller allt på Dennis :P.. Efter det spelade vi lite GH där vi provade på trummorna på en av spelets svåraste låtar, gick inget vidare om man säger så. Däremot lyckades vi bättre på gitarr å bas, även om det tog några försök.. Men nu är jag äntligen hemma och funderar på om jag skulle ta med mig anteckningarna inför imorn till sängen å spendera resterande tid av kvällen där. Kan nog bli lite "dagdröm" (det är ju ändå kväll) om morgondagen också, när vi sitter å myser framför brasan nere i källarn å bara slappnar av. Lääängtaaar!

Inte nu igen

Okej så nu är det sån där jobbig ångest för Australien igen. Har verkligen inte hamnat på rätt fot med han som väljer vilka som får åka. Idag satt vi å pratade lite om det och jag sa att det bara är jag som ska åka nu, men det ska egentligen finnas två platser. En kille i tvåan som också varit intresserad undrade om det kanske gick å söka fortfarande i så fall. Jag vet inte svarade jag, men det skadar ju inte att fråga. Han ringde direkt upp å frågade och fick ett kallt svar att det inte går och om det finns någon reservplats så kommer det utannonseras senare. Utlandssnubben tolkar detta som att jag sitter å berättar för alla det fortfarande går att söka och att alla verkligen borde göra det... Så han ringer mig, ger mig en lätt liten utskällning och ber mig inte föra det vidare något mer. Jag blev helt stum å allt jag kunde få ur mig va, jag har ju bara sagt det till en.... Men egentligen inte det heller, utan, som sagt, bara att han kanske skulle kolla upp det.. Aja, tydligen brukar den här utlandssnubben vara sur så kanske inte ska ta det personligt.

Beror på hur man räknar!

Gustav och Greta hade varit gifta i 50 år och Gustav hade en liten fråga till sin fru.
- Har du någonsin varit otrogen mot mig, Greta?
- Nu när vi varit gifta i 50 år kan jag faktiskt erkänna att jag varit otrogen tre gånger.
- Tre gånger??? När va detta?
- Ja, första gången var för 35 år sen när du skulle starta firman och ingen bank ville ge dig ett lån. Minns du att det helt plötsligt ringde en bank och erbjöd dig att låna pengar?
- Okej, Greta. Då va du otrogen för min skull och det är ju inte så farligt. När va andra gången?
- Kommer du ihåg för tio år sen när du fick en hjärtattack och ingen läkare ville operera dig? Helt plötsligt erbjöd sig överläkare Falkensvall.
- Men det är ju heller inte så farligt. Då gjorde du ju det för att rädda mitt liv, men den tredje gången då?
- Kommer du ihåg för två år sen när du ville bli ordförande i golfklubben och du saknade 17 röster?

Vad gör man inte för varandra? ;)


Lunchbloggar

Lunch igen = skriva på bloggen. Det är nu sista tre timmarna innan inlämningen av rapporten och vi sitter å småjusterar för fullt. Men mitt i allt fick jag ett mail idag om att någon hade haft med sig alkohol in i sektionsrummet under lördagens kravall och måste därför på ett brådskande möte direkt efter lunch, jippie :S.. Personligen tror jag absolut inte att personen gjorde det med flit utan att det var en olyckshändelse så förstår inte varför det inte hade räckt med att skicka ett mail om att vi kanske skulle ha bättre information om ämnet.. Självklart informerar vi och vi kommer inte se lätt på det här någonstans.

Senare under dagen ska jag iväg på en undersökning, en som alla tjejer genomgår det år de fyller 23.. Det är alltid lika jobbigt att gå på en undersökning, tänk om dom hittar något liksom! Men innan det ska det också hinnas med ett sektionsmöte, om jag räknat rätt borde det bli det näst sista innan valmötet och det efterlängtade överlämningsmötet. Missta mig inte nu, det har varit väldigt kul att leka maktgalen ordförande i ett år. Men börjar få nog av att engagera mig nu efter två år i styrelsen, plus att jag dubbelkörde med festeri och styrelse ett av åren.. Men bara en månad kvar, jippie :)

Ett, två eller tre?

Eftersom det är lunch nu å jag gör allt för att slippa jobba så skriver jag här. Har bland annat installerat en drös med program på den nyligen omformaterade datorn samtidigt som man försökt hänga med i diskussionerna om vad egentligen vårt syfte med rapporten är. Men nu vågar jag inte ta hem fler program på skolans nät så får väl uppdatera er lite istället.. Jag har världens bästa nyheter.. Egentligen kanske det inte är mina nyheter men ändå. Två stycken av mina äldsta å bästa vänner är gravida nu :).. Tvillingarna Louise å Therese ska få barn om några månader, det är helt ofattbart :O.. Att Tessan skulle ha barn fick vi reda på redan i julas, men när hon ringde mig för någon vecka sen för en uppdatering berättade hon dom inte kunde avgöra om det va ett eller två hjärtslag i magen. Samtidigt passade hon på att berätta att Lollo va i 10e veckan.. Snacka om en annan höll på att ramla av stolen :).. Så i juli å september kommer det ett obestämt antal små nya jörgensens till världen.. Se upp :)

Grattis i efterskott

Kom precis på att jag glömde skriva en viktig sak här igår. Min svägerska Frida fyllde år och det är självklart värt att nämnas. Grattis ännu en gång Frida, ses på söndag :)



Bilden är från i sommras när vi hade våra interna fisketävlingar. Här med pappa som fick hjälpa oss varje gång vi fick napp ;)

Veckans bästa

Kan inte sluta lyssna på den här låten.. Hoppas verkligen dom slår igenom stort snart så det finns ännu fler ännu bättre låtar från detta underbara band: Carolina Liar


Härlig helg

Dags för en liten uppdatering igen då. Fredagens inflyttningsfest var hur kul som helst. Inte för att det hände något speciellt eller så utan snarare för att det va kul att festa så många systemvetare tillsammans igen. Därefter gick vi vidare till Flamman om redan kl 22 hade fått en jättekö. Därmed va det ingen mening med att gå dit så NH blev valet. Det va kul även där men det spelades konstig musik på dansgolvet och jag å Anna stack hem redan innan kl2.

Å igår va det som bekant alla hjärtans dag. Denna firade Anna å jag med bio, mat å snask! Filmen vi tittade på blev Bröllopsduellen, så där lagom corny för två singeltjejer på alla hjärtans dag :).. Men filmen va jättebra, lite annorlunda än man hade förväntat sig kanske men det gjorde inget. Väl hemma hos anna blev det hemmagjorda hamburgare (lyxmat :P) å den senaste Futurama-filmen. Med andra ord har det varit en väldigt bra helg. Nästa helg blir det nog Silverdalen, mamma frågade om det inte var dags att komma hem nu :).. Men det tar vi mer om när det närmar sig. Bilder från festen i fredags kommer upp efter att jag orkar lägga in dem.

Jag är trögast

Men jag är världens trögaste, jag har gjort det igen.. Har länge funderat på att köpa en extern hårddisk å i onsdags gjorde jag det äntligen. Men när jag fick mitt sms om att jag kunde hämta den idag står det att jag kan hämta den på Coop Nära i.. ja gissa vart.. Silverdalen!! FÖRBANNAT!! Kan detta ha något att göra med att det är fredagen den 13e kanske?? Brukar ju alltid ha en helt otrolig otur just denna gång denna speciella dag uppstår.. Får väl helt enkelt se vad som händer på inflyttningsfesten ikväll :S.. Lär ju i alla fall inte vinna vadet om när Robin ska däcka, har förövrigt satsat på 21.58!


Sveriges värsta bilförare

Sitter å tittar på svergies värsta bilförare å kan ärligt talat inte förstå hur dom kan vara så extremt dåliga. Eller rättare sagt, hur i h'lvete fick de körkort till att börja med? Alltså det måste ju vara på skämt allting, eller?? Visst att en annan har gjort sina misstag i trafiken som att få punka 20 mil hemifrån, backat in i tränarens parkerade bil å lekt lite på de hala gatorna efter alla stormar där hemma, det sistnämnda orsakade ingen olycka bör tilläggas.. Men det här är ju helt otroligt, det är väl helt enkelt så att förnedringstv säljer!

Mötet!!!

Jag missade inte mötet idag. Istället gick mötet jättebra och jag har fått jättemycket information. Till exempel att jag måste skriva ett motiveringsbrev till, denna gång på engelska och detta ska alltså vara klart om två veckor, i och för sig det å mycket mycket mer. Men det viktigaste av allt är att hitta de kurser som jag vill läsa och hoppas på att jag kommer in. Cronis (programansvarig) har sagt att jag i princip får läsa vad jag vill så länge det inte handlar om aburginernas historia typ :P.. Men det är helt otroligt långt kvar tills antagningsbeskedet från RMIT kommer, får reda på det först i maj så ännu några månader av väntan.. Dags att fokusera på arbetet igen..

Borde inte... men vill!

Så det blev ingen träning på Campushallen för min del ikväll. Istället köpte jag kexchoklad, tyckte jag förtjänade det efter att inte ätit det eller något annat godis heller för den delen på väldigt väldigt länge. Så nu tänkte jag att man kanske borde ladda ner en träningsvideo, sätta kexchokladen i munnen å med andra ord äta å träna samtidigt. Vem vet, det kanske får magen att pumpa ut så mycket energi att man till å med går ner några kilon på stört!! Ha, vad vore ett liv utan drömmar? Istället ligger kexchokladen i kylskåpet å viskar varje gång jag öppnar kylskåpet: "Lina, här är jag, alldeles krispig å god!". Men jag tänker inte röra den, har jag klarat mig så här länge klarar jag mig nog lite till, även med en läkerbit i kylskåpet! Som jag sa igår, mitt liv är otroligt innehållsrikt :)

Svårt att bestämma mig

Passar på att skriva lite här nu när de andra är å köper sitt hemska kaffe så de kan hålla sig vakna de resterande timmarna av projektarbetet. Själv sitter jag å funderar på om jag ska köpa gymkort eller inte. I så fall blir det för 4 månader och ska betala 1775kr för det, skapligt mycket måste jag säga. Men jag kommer inte igång själv hemma å jag måste verkligen börja träna så man inte behöver skämmas allt för mycket för extrakilorna sen i sommar. Men hur som helst så har jag räknat ut att det blir ca 440 kr per månad och låter inte det som extremt mycket?? Skulle jag ge mig ut å springa själv skulle det kosta nada, lite skillnad! Plus att jag verkligen måste spara pengar nu, skulle va skapligt trist å komma till Australien å inte kunna göra något där. Vad är viktigtast? Träning eller nöje i bushen?


Svengelska

Så fel det kan bli :) 


En svensk skulle hålla föredrag för sitt företag utomlands. När han står uppe på podiet ringer hans mobiltelefon. Det är hans flickvän som ringer och berättar att hon missat en tenta på universitetet. Han tycker att det känns lite pinsamt och vill förklara:

- It was my girlfriend. She has just fucked in a tent.


En svensk man skulle tillträda en mycket högt uppsatt tjänst inom FN. Han kände att det skulle vara trevligt att presentera sig först. Han var en aktiv man och ville gärna säga att "han tyckte om att ha många bollar i luften".

- I'm a man who likes to have my balls in the air.


Två väninnor på cykelsemester i Holland. Den ena blev trött och yr och kände sig som om hon skulle svimma. Då begav sig den andra till närmsta hus för att be om ett glas vatten.

- Please, could I have some water because my friend is swimming!


En engelsktalande man kom in på en svensk bank för att skaffa ett bankfack. Tjänstemannen sa då:

- OK, would you please fill in this blanket and show me your leg.

Mannen undrade vilken filt hon menade och varför hon ville se hans ben så han stod bara där. Tjänstemannen fortsatte:

- Would you like a big fack or a small fack?


Konversation mellan pilot och flygledare på Sturup en majdag.

Pilot: - What are those yellow fields below us?

Flygledare: - It's probably rapefields.

Pilot:- Oh, you have fields for that in Sweden?


En svensk och en Irländare träffas för första gången.

- You're not English are you?

- No, I'm from Ireland.

- Yes, I thought i could tell from your R:s

Irländaren undrade nog hur sjutton detta kunde framgå av utseendet på hans häck...


En svensk var på fin restaurang med engelska vänner, och skulle förklara att det som ställdes fram på bordet var en mellanrätt.

- It's just a small intercourse...


Den svenske sportjournalisten frågade vinnaren av herrarnas 5-mil i längdskidor:

- How will you fire tonight?


En svensk familj bilade i England. Pappan var lite osäker på hastighetsbegränsningarna i landet och stoppade därför en polis och frågade:

- Excuse me, what's the fart-limit?

Sonen, som inte alls ville kännas vid pappans intresse för fjärtgränser, sjönk snabbt ned på golvet...


En svensk gjorde stor succé i Zimbabwe när han skulle meddela att han gärna ville duscha.

- I just want to show my body.


Två goda vänner drack glögg på skansens julmarknad. Två japanska turister undrade vad de drack och fick svaret:

- It's warm red wine with russians in it.


På ett stort varuhus i Hamburg berättade expediten utförligt på engelska om varuhuset. Efter en stund ville en av åhörarna veta när varuhuset stängde och snickrade ihop följande fråga:

- And when will you shut up?


En oerhört tjusig översättning av "det är det som susen gör", av Lennart Bergelin:

- That is that, that that is doing!


Info å ormar

Oh My GOD.. Idag har vi haft massa gymnasieelever på besök på universitetet och självklart fick jag vara med å informera lite å dela ut lappar. Några tog tacksamt emot informationen medan andra tittade på en som att man var pesten själv! Men det är inte det jag tänkte skriva om utan biologerna hade med sig några av sina vänner. Ett par ormar och några kackerlackor. En kille gick omkring med ormen i folkmassan å ställde sig väldigt nära oss å jag ville bara springa därifrån för ormar är  ju bara det läskigaste som finns. Men Christian från Jur6 tyckte nog jag va lite mesig å lyckades övertala mig att försöka röra den ena ormen ifall han rörde kackerlackan. Personligen tyckte jag det kunde vara värt det å gick med på det! Vi gick fram till ormen och tjejen tog undan huvudet så jag kunde få röra vid svansen. Jag tvekade några gånger men till slut lyckades min hand göra det som min hjärna egentligen inte ville. Å den va ju inte semig alls som jag trodde, utan lite så där halvlen. Tro inte att jag nu har botat min ormskräck för hjärtat har nog aldrig slagit så hårt förut men jag är rätt stolt över mig själv ändå.. Hade även kackerlackan på min hand å shit va cool den va. Den hade som små hakar/klor som kittlade gött på handen. Jag tror jag tog ett steg i rätt riktning nu i alla fall, ett steg som kan behövas om jag ska ut å leka lite i Australiens bush!


Värme tack!

Jaha ja, nu va det dags för att klaga av mig lite här igen. Imorse när jag skulle cykla iväg till skolan hade självklart låset ännu en gång fryst och jag fick blåsa å frusta på det så det tinade upp. Väl vid skolan, alltså efter den fem-tio minuter långa cykelvägen hade låset frys igen. Så vad gör man?? Jo blåser å frustar så klart, men denna gång med publik. Just då var jag så arg på cykeln att jag funderade på att slänga den i ett hörn å hoppa lite på den för att må bättre. Och för er som undrar om jag faktiskt gjorde det så är svaret nej! Men stressad som man va gjorde inte upplevelesn mer rolig direkt.
Efter att ha irrat omkring i a-huset ett bra tag för att hitta de andra kom jag på att man kanske skulle tvätta händerna eftersom de blivit rätt rejält oljiga. På toaletten upptäcker jag att det va inte det enda stället jag lyckats smutsa ner, det fanns en hel del i ansiktet också. Inte undra på att folk tittade konstigt på mig :P Men men, hemvägen gick mycket smidigare i alla fall och imorn blir det nog att gå till skolan om det inte blir lite varmare.
Japp. väldigt innehållsrikt liv jag har :P

Projektarbete

Haha, roligaste projektarbetet på länge. Egentligen är det nog inget man kan berätta här för att det ska bli roligt att läsa.. Men det involverade en telefon med högtalare, en Lina som ringde å Linas speciella små ljud  + rundgång :P.. Första milstolpen är inlämnad nu, men kunde inte slutföra allt eftersom vi ska göra ännu en intervju imorn..  Men nu är det möte som gäller.. Hörs nog ikväll får då måste jag nog gnälla av mig lite till om min förbannade cykel!


By the way

Möte på torsdag kl 13.15 med utlandssnubben. Jag kräver att alla som har läst det här påminner mig!!! Snälla? :)

Cykelhaveri å veckans bästa

Igår fyllde Gurra år å det firades självklart med fest. Många av hans vänner från Stockholm hade kommit ner så det va Gurras tjej Amanda, jag å en massa killar. Ett väldigt härligt gäng ska tilläggas å kvällen va hur kul som helst.. Men istället för att cykla hem från flamman åkte jag taxi å fick ta konsekvensen idag å hämta cyklen där nere. Bara det att när jag kommer dit så har låset fryst och eftersom jag inte hade en tanke på att det kunde bli så dumt så hade jag ju självklart inget mot det med mig. Hmm, vad gör man då?? Ringde en kille som bor i området men fick bara upptaget, börjar istället blåsa på låset i hopp om att det skulle funka. Vilket det också gjorde.... till slut! Cykelturen hem börjar och både växlarna å bromsarna hade även dom fryst vilket gjorde att jag fick cykla upp för backarna på högsta växeln och va nära att köra in i en stackars gammal gubbe. Men men, kom ju till slut hem välbehållen!

Nu veckans bästa, The Fray - You Found Me:
 

VSR och Bårhusjakten

 

Fjuktkaka

Någon som vill prova att baka denna goda kaka med mig någon gång?

Lättlagad och trevlig FRUKTKAKA:
1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 tsk salt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
nötter
2 liter whisky

Ta fram en mellanstor skål.
Kolla whiskyn genom att smaka.
Häll whisky i ett decilitermått och drick.
Upprepa.
Sätt på elvispen.
Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande håller kvalitén.
Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen.
Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.
Schtäng av elvischpen.
Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad fjukt...
Schätt på elvischpen igen.
Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel.
Schmaka sen om whiskyn fortfarande är god.
Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt. De é inte schå noga.
Kolla whischkyn.
Schila citronsaften, lägg till en mat...sched... och schå socker,
eller nåt, va fan.
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret, och ... schå kolla schen
whiskyn.
Gå å lägg dej... Vem fan schänner för å äta en jävla fjuktkaka

Lördag

Det är lördag, det är tävling i vallamassivet där studenter slänger sig ner för backen med olika "fordon". Några kanske rent av vaknar först nu äter lite frukost å sträcker på sig för att piggna till. Andra kanske läser morgontidningen eller är iväg å tränar. Vad jag gör själv? Jag sitter i skolan på en LÖRDAG!!! Det är inte det att man är uttråkad, det är bara det att det är lördag och vi har massor kvar att göra till deadlinen på måndag. Igårkväll fick man samtal om att hänga med ut å var tvungen att säga nej. I och för sig så kanske jag inte var direkt sugen men egentligen fanns ju inte ens valet :(.. Fick även förfrågan om utgång ikväll istället då vilket hade varit sjukt kul frågan är bara om vi ska behöva komma till skolan å arbeta en söndag också. Fast nu ska vi försöka tänka positivt, å sitter jag här å bloggar så lär vi ju inte bli klara :P..


My ears, my ears!!

Oh my god. Mina öron blöder tror jag. Har äntligen blivit klar med den två timmar långa intervjun som skulle preskiberas. Kunde egentligen varit klar för länge sen men eftersom man inte fick sova så mycket inatt pga skolarbete tidigt imorse så råkade jag somna. Å tänkte då att en timmer blir ju bra, men vaknade inte förens tre timmar senare trots alarm. Å då va det dags att ge sig av mot Valla för att besöka Anna en kortis. Istället fick jag gå hem tidigare därifrån å sätta mig å göra klart transberingen nu. Att behöva sitta å lyssna på samma röst timme efter timme är mycket mer hemskt än man kan tro. Behöver nog bota öronen med lite Johnny Cash nu..

Bilderna kommer upp imorn istället för orkar inte sitta å fixa mde det där nu.. Nattinatt

VSR förfesterna

Den största frågan nu är: Vad hände igår? Jag trodde inte att jag hade några minnesluckor förens jag vaknade upp insåg att någon hade ritat i mitt ansikte å på mina armar samt ett gigantiskt blåmärke på mitt knä som jag inte har en aning hur jag fått. Men vi tar kvällen från början.
Efter som gamla irret en gång i tiden har varit långtidsboende för sjuka, eller det är iaf vad vi antar, så tänkte vi att det måste ju finnas ett gammalt bårhus där i så fall. När vi har ätit lite gott å även druckit en massa gott så stack vi ner på jakten. Vi sprang omkring i en hel del korridorer och kom till slut till ambulansingången. Vi drog slutsatsen att ett bårhus borde ju inte vara allt för långt ifrån med andra ord. Vi letade å letade å hittade ett väldigt creepy rum som gjorde att vi blev på helspänn. När en skrek av rädsla, skrek nästa utan att veta varför osv. Vad rummet egentligen var fick vi aldrig reda på men det kan ha varit ett gammalt kök, men i så fall ett konstigt ett. På vägen ut hittade Henke å Jakob "en" cykel, egentligen va det två cyklar som var ihop-svetsade på något sätt. Den fick de för sig att cykla på till kårallen men tyvärr gick det inte få ut den genom dörrn..
Väl på nästa förfest tyckte Nina å jag att vi inte var tillräckligt onyktra när det va dags att gå så vi fick varsin Minttu-shot vilken satte sig i huvudet direkt. Detta ledde till att beslutsfattande på vägen till Kårallen inte var det bästa. Vi började ta en väg vi inte var vana vid å Elin säger, på skämt ska tilläggas, att här är ju en väg å pekar på en liten skogsväg igenom vallaskogen. Jag svänger av direkt å in på den lilla skogsvägen, så alla fick följa efter mig! Det va inte en lätt väg direkt då snön hade täckt en massa stenar och även gjorde de små broar vi va tvungna att passara väldigt svåra att se.
Hur som helst så va det en galet rolig kväll å bilder kommer upp senare idag!

Glaaaaaad hest

Yes.. Utlandssnubben har svarat å jag får en andra chans.. Måste säga att en liten del av mig är lättad, samtidigt som jag är mer nervös än förut. Men är hur som helst väldigt tacksam över att han ändå förstår att fela är mänskligt.. Så nu tänker jag säga till varenda människa när mötet är, det vill säga efter jag fått en ny tid.. Men detta för att alla ska kunna påminna mig, även här om ni så önskar.. För skulle jag mot all förmodan missa nästa också så är det väl helt enkelt inte meningen att jag ska åka..

Student som man är så tar man ju alla tillfällen till att fira vad det än är. Trots att festen idag va planerad sen länge så tycker jag nog ändå att vi ska fira lite extra mycket, eller va sägs tjejer?? ;)
In i dimman.. pusselipusss

Planerar dagen/kvällen

PM är klart och utskrivet äntligen. Är väl lite så där halvnöjd med det, eller rättare sagt så är väl innehållet helt okej, men skriver alldeles för talspråkigt så lär tyvärr sänka betyget.  Men snart blir det i alla fall seminarie där vi ska diskutera vad vi kommit fram till.. Å efter det sticker vi ner till torsdagskröken å börjar den första förfesten. Sen hem å göra sig iordning fort som bara den, sticka iväg till Elin å börja den andra förfesten. Sen blir det så klart även en tredje förfest också..  Till sist men absolut inte minst, blir det kravallen VSR där vi funderar på att skämma ut oss lite mer än vanligt :)

Men innan allt detta väntar en stor tvätthög som behöver strykas :S

Det närmar sig

Mottot i eftermiddag har varit: Nu ska det banne mig bli PM! Å det har det verkligen blivit också. Är inte helt klar än, men har kommit in på den fjärde sidan av de maximala fem så börjar se slutet nu. För en gångs skull har vi fått en rolig uppgift att göra, bara att den kom vid fel tillfälle när man har ångest för en massa annat, plus att det är fel lärare. I alla fall går uppgiften ut på att vi har fått ett givet scenario där ett företag ska implementera ett affärssystem för första gången. Självklart uppstår det lite problem med det å vi ska komma in som konsulter å fixa allt... typ.. eller i alla fall göra ett försök.
 
Loffa å jag tog idag en sväng på LARM (Linteks arbetsmarknadsdag) och presenterade oss för massa företag för en eventuell c-uppsats. Några blev väldigt intresserade av det vi hade att säga och ville jättegärna höra mer från oss, medan andra tyckte vi hade hamnat helt fel. Men det skulle vara sjukt skönt å komma igång med den inom en snar framtid så man kan få det lite slappt framåt värmen börjar komma ;)

För övrigt har utlandssnubben inte svarat idag heller!! :(


Hög som ett hus!

Stackarn hade en tand för mycket och tack vare sin pappa som va den som la ut detta otroligt roliga klipp på youtube så kommer han aldrig att få glömma det även om han inte kom ihåg något dagen efter ;)


PM

Att skriva fem sidor text har aldrig varit så svårt. I två dagar har jag nu suttit med dokumentet framför mig och knappt kommit någonstans. Det är inte det att jag hittar på andra saker att göra som man annars kan vara så duktig på när det verkligen är det sista man borde göra. Utan jag kommer verkligen inte på vad jag ska skriva!
PM:et ska vara inne på torsdag eftermiddag så visst hinner man kanske skriva lite imorn men hade varit skönt att få klart det någon gång så man kunde koncenterar sig helt på rapporten. På tal om rapporten hade vi handledning idag och för "ovanlighetens" skull gjorde vår handledare oss helt å hållet galna. För en vecka sen va vi hos honom å fick en bra uppgift att skriva om, och det verkade verkligen som att han tyckte den va hur bra som helst. Idag fanns det inte ett minne av vad han hade sagt och han tyckte vi arbetade med två olika saker, för att förklara närmare "du har en hammare men det är egentligen såga du behöver göra". Men detta är inte första gången så egentligen borde vi inte bli förvånade men ändå blir man förbannad och helt förstört stressad av honom.
Har inte fått svar från utlandstudiesnubben än heller, men han kan vara seg med att svara ibland. Men varför just nu i så fall?? Sitter ju här å dör av ångest för att eventuellt inte få åka bara för ett missat möte när allt annat hade gått perfekt!


Ett djupt andetag

Vad skönt det är med en massa underbara vänner som verkligen gör allt för att få en på bättre humör, för att inte glömma min gulliga mor. Efter att ha försökt skriva mitt PM ett tag insåg jag att jag verkligen behövde prata å ringde därför just mamma. Hon lyckades lugna ner mig och fick mig på mycket bättre tankar genom att säga att alla gör ju misstag, något som jag trodde jag va helt ensam just då :).. Även Gabbe "rödbetan" sa något väldigt bra som jag inte tänkt på innan. Varför skulle han fråga om jag fortfarande va intresserad om chansen va helt borta?? Får väl helt enkelt visa hur pass mycket jag verkligen vill det här, funderar på att ge mig bort till hans kontor å böna å be om det är det som krävs. I alla fall så tänkte jag nu ta ett djupt andetag, tänka lite smått på vilka otroliga vänner man har å till sist skriva lite mer PM!


Förbannad va ordet

Är så sjukt förbannad på mig själv. Skulle helst av allt bara vilja slänga något i väggen å se det förstöras så det känns bättre att något är mer sönder än jag. Kanske en överdrift men fick precis reda på att jag missade mitt möte idag med han som har hand om utlandsstudier. Hade helt glömt bort det för den här skitkursen skull och nu kan min chans vara förlorad. Han hade skickat ett mail där han bland annat sa att det är tråkigt att nomineringen inte betyder så mycket för mig och undrade om jag fortfarande va intresserad. Men sista frågan kändes mest bara formell och för att få mig att böna å be på mina bara knän för att få åka. Det här är ju bara det viktigaste i mitt liv just nu så förstår verkligen inte hur jag kunde glömma bort det helt å hållet. Har ju ändå gått å tjatat om det här mötet hela förra veckan. Usch, har sån ångest så jag skulle kunna spy just nu, varför svarar han inte igen?????


Klagar av mig lite

Denna vecka lär inte bli mycket bättre, rent pluggmässigt, än den förra. Har varit i skolan hela långa dagen tills nu men har massor kvar att göra så förväntas sitta stilla på samma stol i x antal timmar framåt. Plus att imorn är det en sån där extremt upp-tidigare-än-tuppen-dag igen. Vi ska nämligen sticka till Mjölby å intervjua ett företag för projektet, och tiden vi ska va där är 8.15. Det kanske inte är lika extremt som förra veckans 6.30 men är man morgontrött så är egentligen allt innan kl 9 tidigt.
Tankarna hängde heller inte redigt med när vi stack från skolan idag. Lyckades lägga ner min vattenflaska med öppen pip, vilket betyder att jag lämnade ett lite smått pinsamt spår efter mig och att min väska med dator å massa block å böcker i är i stort behov av en träff med hårtorken! Kanske borde börja med det innan skolgrejerna :S..

Bastu å fest

Har väl äntligen piggnat till lite nu efter gårdagens bravader. "Kvällen" började som sagt kl 16 med bastu där vi började fnittra åt det mesta redan efter en öl. Men inte stoppade det oss, istället fortsatte vi dricka hela vägen tillbaka till Ninas lägenhet och ännu mer väl där inne. I helhet va kvällen hur kul som helst, och man fick än en gång upptäcka att världen är bra liten, men det är en helt annan historia som jag inte orkar ta upp här. Istället kör vi på de traditionella bilderna!




I want you to want me

Eftersom jag ändå sitter här å kommer ihåg det så slängs nu veckans låt upp.. Som tidigare nämnt är den inspirerad från 10 orsaker att hata dig och bandet var mina stora favoriter länge efter den kom ut. Pappa brukar inte tycka om min musik men det här bandet tror jag ändå till å med han fattade tycke för.. Letters to Cleo mitt härskap, eller som pappa skulle sagt, bandet på taket!

RSS 2.0