Pappas julklapp

Jag kan inte längre kalla mig go-kartoskuld.. I julklapp fick pappa en go-kart "turnering" av oss barn och igår va dagen då den gick av stapeln.. Väl där klädde vi på oss de otroligt snygga overallerna, på med hjälmen å Frida å jag såg nervöst på banan å undrade om vi verkligen skulle våga åka.. Men efter några träningsvarv upptäckte vi att bilen faktiskt inte voltade och det gick å köra fort i kurvorna också..
I de två första heaten kom vann pappa, Toni å Dennis turades om på andra å tredjeplatsen å Frida å jag höll oss där bak, även om vi inte ville det.. Men i finalloppet lyckades jag trycka bort Toni redan i första svängen å skapade mig själv en bra position. Men vad hjälpte det när han fuskade å körde snabbt när det va gul lampa :P.. Iaf så vann hann tävlingen, pappa kom två å här kommer det oväntade.. Jag kom trea :D
Tydligen hade Dennis snurrat någon gång under sista varvet å kom inte ikapp, tihi..  Det hela avslutades med en prisutdelning med medaljer å du gamla du fria, allt för att få det så realistiskt som möjligt.. Nu är det bara å vänta tills nästa gång vi hittar på något sånt här igen, det va ju verkligen hur kul som helst, å verkligen värd träningsvärken i armarna :)

Hemvändardagen

Igår va det hemvändarfest i Hultsfred och självklart va vi där. Förfesten va hur kul som helst då vi va hemma hos Josse å Benny i den coolaste lägenheten jag sett, sjukt snyggt så väldigt avis just nu :).. På metro va det väl som vanligt så där, man gick mest runt å pratade med människor å så helt plötsligt blev klockan två å en annan förstår inte att det slutar så tidigt så man kommer sist i garderobskön varje år.. Henke som skulle varit min skjuts hem lyckades sticka hem tidigare genom för mycket alkoholintag :P, men glömde berätta detta för mig så när jag väl kommer ut ringer jag som en galning för att hitta honom men kommer bara till telefonsvar.. Till slut hittade jag äntligen människor från Silverdalen å lyckades övertala dem att ta med mig i bilen också, ibland är det bra å va tjatig :)

Imorse vaknade jag alldeles för tidigt, å låg vaken en bra stund innan jag äntligen lyckades somna om igen. Lagom tills dess kom Salle å skulle rasta sina hundar samt Toni.. Halvsovande hör jag hur hundarna springer runt å undersöker huset ifall det hänt något nytt här. Den stora hunden (en gul labrador) tyckte det vore extra kul att även undersöka de dörrar som va stängda så hon lyckas faktiskt öppna min dörr och hoppa upp i min säng å börja bita i mig för att busa. En aning slö Lina som inte fattade vad som hände förens jag fick en stor blöt kyss av Lova som hon heter började genast busa tillbaka.. In efter Lova kommer lilla Goliat (fransk bulldog) och försöker hoppa upp i sängen också men han va för liten.. Samtidigt som den här väckningen inte är den man kanske uppskattar mest i hela världen så va det nog den härligaste ändå, två hundar är bättre än ingen även om det bara är för en liten stund, å första julen utan Sindy har fått en att inse att det fortfarande är väldigt tomt!


Vit jul

När vi vaknade imorse möttes vi av en vacker syn. Det har snöat hela morgonen så här i Smålanskogarna så vi kommer få en vit jul för första gången på säkert 10 år..
Några klappar har redan delats ut eftersom en bror med sin tjej ska fira i vimseby också, men resterande klappar ska delas ut efter maten ikväll precis som alla andra år..

             


Dan före doppare dan

Julefriden börjar lägga sig så smått i husen, och längtan till morgondagen stiger.... eller vad man nu ska säga.. Här har det inte varit en lugn kväll, i alla fall inte i slutet nu. Den började lite smått med middag, en liten pre-julbord för att sen sätta oss å titta å spela till uppersittarkvällen.. Att familjen Wahlgren gästade Lotta Engberg gjorde ju inte pinan bättre direkt, men man satt ju ändå där med familjen å pratade mellan spelen så det va värt det.. Efter att alla spel tog slut började vi som spela kort som vanligt då alla är spelfreaks.. Det började med plump men avslutades med något som liknade det rundstress vi körde när vi va små... Det som förvånade mig här va hur lätt det va att finta familjemedlemmar emellan spelen och hur otroligt söliga de va ibland.. Självklart gällde ju detta en annan också för det finns ju en anledning till att det heter stress, man sitter verkligen på helspänn.. Men många skratt bjöd det på, tror inte det va ett öga torrt under detta spel å inte för att Toni slog på högen som en galning utan helt enkelt för att det va så sjuuukt kul!!


God Jul

Veckans bästa

En av mina absoluta favoriter: Pink


Lov i Silverdalen

Imorse när jag vaknade va jag inte säker på att gårdagen verkligen hände så va tvungen att snabbt kolla mailen igen för att se om jag fått det där otroligt underbara mailet, å det fanns där idag med :)..
Åkte till Silverdalen igår å det är där jag kommer stanna tills den 5/1 troligen, fast det kommer bli några turer fram å tilbaka till Linkan av diverse skäl, bland annat nyårsfirande där.. Denna helg jobbar mina föräldrar så jag kommer vara själv ganska mycket under dagarna men på måndag skulle vi tydligen ge oss ut  skogen för att leta efter den perfekta granen. Å efter det blir det att klä den, min favoritsyssla innan jul :).. Nä nu måste jag ge mig upp å börja att se om jag kan laga datorn där nere :S.. Trevlig helg folket!


Förtidig julklapp

Hjälp, jag vet inte vart jag ska börja detta inlägg men antar att det bara är att börja.. JAG HAR BLIVIT NOMINERAD TILL ATT FÅ PLUGGA PÅ RMIT I AUSTRALIEN HT09.. Å jag kan inte sluta le.. Såg mailet för ca 15min sen å har sprungit runt hela huset å hoppat av glädje å skickat till resterande familjemedlemmar som inte är i huset, samt ännu fler vänner.. Än så länge är det bara preliminärt men vill man bara tillräckligt mycket så kommer man iväg, det ska bli mitt nya motto!! Detta betyder att om ca 6 månader kanske jag åker runt halva jordklotet.. Ååå längtar redan :)


Julrim

Såhär efter lunchen så brukar vi alltid ta en tio minuters paus för att komma ut ur matkoman. Idag beslutade jag mig för att tillbringa denna tid med att försöka komma på julrim till en av Toni å Fridas julklappar.. Sprang stolt till Dennis å visade rimmet eftersom vi har köpt det tillsammans, men möttes av en konstig blick å meningen: Ha, va dåligt!! Aj i hjärtat :P.. I å för sig va den ganska dålig, men ett rim som samtidigt som den va lite klurig så va det även en pik på ett bra sätt :P.. 
Nä nu har jag inte tid för det här längre.. Back to work!!!

Längtar

Nu sitter vi här, sista dagen å allt.. Å allt jag tänker på är att jag vill hem till skogarna å njuta framför den öppna spisen å äta massa julgodis å titta på Kalle Ankas jul med familjen.. Kan man annat än älska julen å dess traditioner den bringar fram :).. Med andra ord lär det inte bli allt för många uppdateringar här från å med ikväll så ha ett trevligt jullov med er alla å en riktigt God Jul!!

Lite av varje

Läste precis att väldigt glädjande nyhet. Hultsfred måste ha skärpt till sig sen jag gick i skolan där för på min tid fanns Hultsfreds gymnasium, eller Stålhagsskolan som det hette då,  med på listan på Sveriges sämsta gymansie (inte jättesämst, men helt klart med på listan). Nu gick den inte att hitta där så bra jobbat, är det Cynthia som är den nya rektorn?? aja bra jobbat iaf, det va på tiden!!
Menmen, väntar fortfarande på besked om Australien, å imorn är det sista dagen så antar att om jag inte fått veta något då så är det väl bara å anta att jag inte fått platsen :(.. Får väl helt enkelt ge mig ut på andra äventyr helt enkelt i så fall.

Imorn är sista dagen på jobbet och vi kommer inte bli helt klara, men vi har skrivit ett PM till handledaren på skolan där vi ljugit lite om hur långt vi kommit, vilket betyder att vi måste ha kommit så långt till slutrapproten ska in. Jättebra sätt för att skapa sig själv en deadline då FOI inte har gett oss någon.. Men efter jobbet bär det av mot Silverdalsskogarna för att äntligen kunna njuta av ett jullov.. Planen är att inte lyfta ett finger före nyår (skolrelaterade saker dvs) och bara glömma allt som rapproter, PM å tentor heter.. Å vad jag längtar :)... Håll tummarna för mig nu att det dimper ner något i brevinkastet imorn ;)

Dålig start på dagen

Idag va det min tur att försova mig.. Kl 8.50 fick jag ett sms av Fredda: Är du vaken? Det va jag självklart inte så stressastressastressa.. Å eftersom jag kom så sent hit idag blir det mycket att jobba igen.. Blää, å varför har jag inte fått svar om australien än?? Damn you Fredda som påminde mig när jag äntligen hade lyckats koppla bort det :P

PANIK

Vi måste va det trögaste människorna på jorden eller nåt men hela veckan har vi sagt "just det, vi måste ju skriva PM tills på torsdag" imorse sa vi "just det, PM tills imorn, äsch vi tar det i eftermiddag".. Detta lyckades vi på några timmar glömma helt bort och måste nu skriva skiten ikväll istället eftersom vi har kommit in i arbetet sjukt bra idag.. Vår första modellering i MODAF är gjord, i och för sig så har den inte så mycket med vårt arbete att göra utan var mest bara bra att veta för att se vilka som använder sig av resursplanering.. Men vacker blev den :).

Försovning

Men inte för min del, utan när jag kommer till jobbet idag ringer Fredda å berättar att precis vaknat, detta innebär att han kommer komma om en timme ungefär och jag har ingen aning om vad jag ska göra eftersom han har filerna.. Om jag kunde räkna ut hans lösenord så kanske men så smart är jag tyvärr inte. I och för sig så sitter jag ju på ett förtetag med nästan enbart hackers, så det skulle nog inte vara så svårt att få hjälp. Måste helt enkelt bara hitta en smart, lättlurad singelkille som jag kan flörta med tills han hjälper mig och därefter låtsats som att han inte finns.. Eller inte, så elak är jag inte så andas ut mamma, du uppfostrade en snäll flicka :P

Världens sötaste

Jag vill bara börja med att tacka Silvi å Frida för att dom är så otroligt gulliga och underbara.. Gick med på att möta Frida å Silvi efter jobbet idag och gissa vad dom gjorde, dom gav mig en försenad födelsedagspresent!! Det är liksom vår grej att ge födelsedagspresenterna långtlångt efter födelsedagen, troligen mest bara för att vi är lata menmen.. Jag fick ett kit från bodyshop med doften av grapefrukt som luktar helt sjukt gott.. Å eftersom dom vet att jag är överkänslig mot parfymer å krämer av alla slag så hade de rådfrågat butiksbiträdet så det inte fanns några onaturliga saker med i, plus att jag fick med ett litet prov så jag kan byta ifall det inte går.. Men än så länge har jag inte kännt något svidande eller kliande på handen så tror nog för första gången någonsin att jag ska kunna njuta av en hudkräm som luktar något annat än just hudkräm.. Tack än en gång Silvi å Frida!! :)


...

På väg hem från jobbet igår ringer telefonen "hej jag har hittat Gustavs mobil". Eftersom jag hade headsetet i fattade jag ingenting och undrade vem det va som ringde, han svarade att han hette Jonas och vi kom överens om att jag skulle hämta mobilen då han ringde precis när jag va utanför a-huset och han själv satt i a-huset. Jag går till korridoren han satt i och hittar en från mitt festeriårs D-group. "Nämen va det du?" frågar vi samtidigt och skrattar. Jag får mobilen och börjar ringa till de som går samma kurs som Gurra. Eftersom de hade seminarie så kunde jag tyvärr inte lämna över mobilen då och bestämde mig för att lägga den i SAKS-rummet, för jag va trött och ville bara hem egentligen. På väg ut från A-huset gick jag förbi Bagge, Gurras rumskompis, och räckte över mobilen till honom istället....

Frågan är ju bara varför han ringde mig, jag brukar alltid finnas med i mitten av telefonlistor så det känns lite skumt, och turen att jag cyklade förbi a-huset.. Livet är väl helt enkelt fyllt av sammanträffanden!


Dom...

...kanske borde köpt en lite dyrare :P


Höll nästan på att glömma

Veckans bästa!!!

En lite annorlunda låt av Rise Against, men kanske deras bästa


Julmys

Hallå i julmörkret. Hoppas ni haft en bra kväll för det har jag.. Har varit hemma hos Frida å Igor å haft julmys. Frida hade bakat jättegoda lussekatter å en massa annat gott å silvi stod för glass å fruktsallad, muuuums!! Personligen stod jag för en sen ankomst då jag helt glömde bort tiden när jag låg i sängen å läste ännu en av Marian Keyes underbara böcker.. Till allt detta tittade vi på Svenska hjältar och tror nog alla tre va nära till gråt ett antal gånger för ärligt vilka helt otroliga berättelser dom har och det man egentligen ska bry sig om, vilka prestationer.. Det går inte annat än att bli imponerad..
Veckan är sista veckan på FOI vilket bjuder på blandade känslor. Dels ska det bli skönt att komma tillbaka till det slappa filfak-mönstret där man kan sova ut mitt i veckorna å plugga sent in på nätterna. Men efter att ha varit där hela terminen har man börjat komma in i rutiner och börjar känna sig lite bekväm där nere. Fast egentligen ska man väl inte behöva sakna det allt för länge eftersom de har erbjudit oss att skriva C-uppsats där, yeayh!
En annan sak veckan kommer bjuda på är en ångestfylld väntan, väntan på brevet/mailet (hur nu svaret kommer) på om jag blir nominerad till australien nästa hösttermin eller inte.. Gaaa, kan knappt vänta.. Börjar skaka av nervositet bara jag tänker på det.. Menmen, den dagen den glädjen/sorgen, återstår å se!
Sov så gott


Yes!!

Hemma innan två, två festdagar i rad.. Detta är ett mirakel för dom som tror på det för ärligt talat har jag aldrig kunnat intala mig själv att sticka hem tidigare två dagar samma vecka förut. Ikväll va det absolut inte för att det va tråkigt eller att jag va för full, utan mest för att det skulle vara bra att komma hem en vettig tid, dvs om man kan kalla 2 en vettig tid, vilket jag gör :P... Kände egentligen inte så många på festen idag men det stoppade oss inte för att ha mindre roligt för det så jag vill bara passa på att tacka alla nya och gamla människorna så klart för en helt otroligt rolig kväll..
Sov så gott!

Grattis i förskott Melica å Jesper

Inom de närmaste dagarna fyller Melica å Jesper år, vilket ska firas ikväll! Det blir stort kalas med tre systemvetare å resterande statistiker.. Efter det blir det flamman, men säger som i torsdags att jag inte ska gå vidare efter förfesten å kolla hur det gick :P.. Men idag ska jag inte dircka upp en flaska vin så kanske lyckas lite bättre :)


Bilder

Lovade ju några bilder vilket helt försvann ur mitt minne men här är iallafall ett par:


Byebye

Min älskade dator är nu ivägskickad och jag undrar när jag kommer få se den igen :(.. Menmen får väl leva på föräldrarnas datorer över julen, det vore ju inte första gången liksom. Men har fått en ny skrivare nu som fungerar hur bra som helst.. Får hoppas inte den här går sönder också som den förra, men HP ska väl vara lite bättre än Epson om jag har fattat allt rätt.. Japp det här va nog det tristaste inlägget i blogghistorien men så är det.. Lägger upp ett fåtal bilder från igår senare idag så det kanske blir lite roligare här idag..
Med andra ord, på återseende!

Night out with the girls

Okej, så det blev inte kl 12 men det blev iallafall kl 2, eller till å med innan kl 2.. Nykter? nja. det kan jag väl inte påstå, men kul hade jag.. Förfesten bjöd på mycket snack, precis så som en tjejkväll ska göra (något man inte blir allt för van vid på SVP), efter att ha varit  på Platå en timme insåg jag å Nina att vi va nog lite för fulla för att kunna ha kul där å bestämde oss för att gå hem, något som jag aldrig tror har hänt förut.
Nu är mina rostade mackor klara, bäst att äta dom medan dom är varma!

Sov så gott folket!

Tankspridd

Gör man saker å pratar samtidigt vet man aldrig vart man lägger sakerna.. Pappa stod å pratade med mig samtidigt som jag klippte och tänkte inte mer på det.. Men nu när jag skulle hämta plånboken i jackfickan hittade jag just saxen där. Undrar vad mer man kan hitta där :P
Blev ett kort inlägg nu, ska iväg till tjejerna å dricka lite vin å eventuellt gå till platå. Kan bli tidig kväll, hoppas hoppas men alla som känner mig kan ju sluta tro att jag kommer hem någorlunda nykter vid tolvtiden :P

Grattis Dennis

Hipphipphurra för idag är det Dennis stora dag.. Grattis storebror på födelsedagen!


Dagens teknik alltså :P

För andra gågen den här veckan gick jag till jobbet idag å när jag går tycker jag det är skönt att ha lite musik på för det blir rätt så tråkigt annars.. Men idag så krånglade ju självklart mobilen och allt utom basen/elgitarr (vad det nu va) hördes starkt, allt annat hördes lite dovt i bakgrunden.. Det försökte jag ju fixa på vägen och tittade väldigt lite på var jag gick, jag hade hala skor och snön hade fallit under natten.. Detta resulterade i att jag gick omkring som bambi på hal is samtidigt som jag inte tittade mig för, konstigt nog lyckades jag parera benen varje gång så jag inte ramlade.
Väl på jobbet klagar jag till Fredda att min mobil är knäpp och han försöker genast fixa den. Efter ett tag försöker jag igen men det låter likadant. Fredda tittar lite närmare på headsetet och frågar: Såg det ut så här förut? och visar upp mikrofondelen där en sladd inte satt ända in. Hm, ja det kanske det gjorde sa jag å ville sticka hem med svansen mellan benen. Nu fungerar det iallafall igen så jag kan lyssna på min älskade musik.. 

Helt i onödan

Efter jobbet va det möte å efter mötet va jag tvungen å möta Persliden på Swedbank nere i stan, alltså åt helt andra hållet från min lägenhet. Persliden måste nämligen ha fullmakt för SunTrips-kontot och igår när han va där nere å härjade med dem sa de att ordförande för sektionen måste godkänna det på plats, trots att jag hade godkänt det med underskrift i ett protokoll.. Väl där sitter vi först å väntar på att få hjälp från kundtjänst, men alla som har väntat på det på en bank vet hur lång tid det kan ta, vi va sju nummer ifrån men hade lätt klarat av en julhandel till tjugo personer där emellan. Egentligen skulle vi inte ens till kundtjänst men tänkte det kunde vara bra att gå genom dem. Men när det efter 20min bara hade rört sig med ett nummer tröttnade vi å gick bort till företagsdelen, å bara stod där å såg dumma ut tills någon hjälpte oss. Det jobbiga nu då är ju att det inte tog speciellt lång tid, vilket måste betyda att vi såg nog rätt så dumma å vilse ut :P.. Hjälp fick vi och allt löste sig, men det visade sig att jag inte alls behövde vara i närheten för det här. Han ville inte ha mitt leg, han ville inte ha någon signatur, egentligen ville han nog inte ens prata med mig.. 
Sensmoralen i den här historien är att det spelar sjukt stor roll vem man får prata med för att få saker gjorda. SKAFFA KOMPETENT PERSONAL, SNÄLLA!!! Nä nu ska jag sluta sura å gå å slå in mina julklappar istället.


Vad händer egentligen?

Ingen aning om vad jag drömt inatt, men jag måste ha trott att jag va vaken iallafall. Vaknade en kvart innan alarmet idag och upptäckte att jag tänt sänglampan, satt på tvn och hade fjärrkontrollen i sängen. Tvn hade inte samma kanal som när jag stängde av den igår så måste helt enkelt trott att jag tittade, och vem vet, kanske det va något läskigt så att jag tände lampan. Men hur som helst så ansåg jag mig vara ganska pigg just då MEN... inte steg jag upp för det utan lyckas somna om de sista meningslösa minutrarna som resulterade i att jag inte visste vad som hände när alarmet kom igång och vaknade inte till förens två snoozningar. Upp kom jag ännu senare, för jag trodde av någon anledning det va något djur som far illa och tröstade "djuret" dvs mobilen och tänkte "så så, det blir snart bättre"... Borde jag bli orolig?? 

The gupp

Utanför FOI har dom hållt på å bygga om en väg i några veckor å idag när vi kom ut därifrån kunde vi skåda en jättestor hög med grus, vilket självklart jag kopplar ihop med ett gupp. Titta säger jag till Fredda och pekar som en femåring över det upptäckta. Vadå ska du hoppa eller? frågar Fredda. Uppenbarelsen var ett faktum och första bilden jag såg i mitt inre öga va mig själv högt över marken (fanns ingen höjdrädsla med i den här bilden) efter hoppet. Den andra bilden jag såg va mig själv ligga på marken med ett brutet ben. Alltså kan jag inte ens fantisera utan att det ska hända olyckor längre :P


Hårresande dröm!

Egentligen ska jag skriva en över- och underbeläggning som behov just nu men har suttit å stirrat mig blind på ordet beläggning i säkert fem minuter nu så tänkte att det kanske kommer något efter att jag skrivit ett litet inlägg här.
Idag vaknade jag upp en aning orolig eftersom jag inte kunde avgöra om jag det jag drömde va sant eller inte (va alltså lite trött och visste nog egentligen inte vart jag var ens en gång). Drömmen handlade om ett ex och mig, att vi skulle försöka igen osv, men det är inte det viktiga. Det viktiga är att jag vid ett tillfälle stod framför spegeln och verkligen beundrade mitt nyodlade skägg. Jag tänkte verkligen: varför har jag inte sparat ut till skägg förut, jag passar ju skitbra i det! Ni kanske förstår hur lättad jag vart när jag yrvaken sprang till spegeln för att se att det inte fanns något skägg.. 
Dags att börja jobba igen!

IFS

Ikväll har vi varit på studiebesök på IFS, efter jobbet å julklapsköp kom man hem rätt sliten och absolut inte på humör för att stick iväg igen.. Men väl där va det väldigt intressant, plus att vi fick klättra klättervägg!! Själv har jag ju aldrig klättrat på riktigt om man inte räknar med när vi som småttingar slängde fram en tjock matta och klättrade upp å slängde oss ner. Men nu va det 9m högt (väldigt högt för den höjdrädde Lina) och det stod en person nere å höll emot så man inte skulle falla platt till marken. Jag kom nästan ända upp men hittade inte rätt grepp bland de sista tagen så jag släppte efter lite krånglande. Mannen nere på marken undrade om jag skulle ta tag igen och försöka med den sista biten. Detta fick mig att titta ner och inse att jag hänger i ett rep högt över marken å drar ur mig "hjälp va högt, släpp ner mig!" lite lätt hysteriskt. Väl nere hade jag svårt att sluta skaka, men ärligt så tyckte jag om det, ska nog försöka klättra snart igen :)

Förra veckans bästa

Katy Perry här med en låt som jag tycker om mest tack vare texten :)


Luciakraballen

Vi kan andas ut, Forre är upphittad. Ca kl 13 fick jag ett sms "jag lever" typ.. Men hur som helst så va faktiskt Luciakraballen rolig. SVP hittade ett litet dansgolv där vi höll till hela kvällen med stå å hej, kul att se att ettorna faktiskt håller ihop lika bra som på den gamla goda tiden när vi var ettor ;)..
Men det blev ändå som vi trodde och ekonomerna hade tagit sig vatten över huvudet och vart tvungen att stänga dörrarna till spelningen. Inte för att jag försökte komma in för Timbaktu (vet inte ens hur det stavas) är inte direkt någon favorit om man säger så, men överallt hörde man folk muttra "dom stängde dörrarna, jag fick inte se honom". Trodde inte han va så stor ärligt talat, menmen...

Slutsatsen är i alla fall:
Cider spilldes, drinkar krossades, fötter trampades på men vad gör väl det när det är kravall!

Efterlyser

Ojoj. kom precis hem från festen och jag har ingen aning om vart forre är och ärligt talat är jag orolig. Jag har ringt säkert 20 gånger och lämnat i alla fall ett argt meddelande men inte hört något. Att han va full kunde alla konstatera då han försökte dölja sin tandvärk med vodka, och ja det verkade funka.. Men du försvann och du är min cyklahem-kompis så är väldigt orolig för dig.. Hör av dig när du ser det här eller något av alla andra sätt jag försökt kontakta dig på, för annars ger jag mig ut i rydsskogen å letar efter dig. Har redan dåligt samvete att jag lyckades få dig att ramla med cykeln utan att vara i närheten, behöver inte ha att du sover i rännstenen där också... :( :(

Tidig lördag på LiU

Sektionsutbildningen är över och Scherman å jag kunde inte koncentrera oss så mycket när de pratade om värderingar i livet, lätt att skriva sin egen gravsten liksom. Istället ritade vi en väldigt fin gubbe, och innan ni frågar varför han inte har armar så tyckte vi att man behöver inte ha armar för att ha ett värdigt liv utan man ska vara glad för det man har, ha okej det där va bullshit från min sida. Det va bara ett sätt att fördriva tiden på å armarna hann vi helt enkelt inte med. Ikväll är det kravall igen, rättare sagt Luciakraballen, årets sista.. Och innan det ska vi sätta oss med stinkande overaller på Lorient och göra bort oss bland alla linköpingsbor.. Så för att avsluta det här säger jag bara, vi ses i dimman!


Mythbusters

Adam Savage testar helium och svavelhexaflourid, grymt kul :)


En fredag på FOI

Det är nog första gången vi har gått hit frivilligt en fredag och vad får vi för det? Jo, regn, kyla och isfylld asfalt! Att jag inte ramlade med cykeln idag är ett under ärligt talat, även om det va nära ett par gånger. 
Idag händer det inte så mycket, Anna och jag ska se på film ikväll, burn after reading.. Tror den kan vara redigt bra, sen att George Clooney är en HUNK (som Scherman hade sagt, vår egen lilla HH = Hunkhunter)  gör ju knappast filmen sämre ;).. Imorn är det sektionsutbildning hela dagen som kommer avslutas med buffé på L'orient och sen Luciakraballen. Vill egentligen inte gå, hade mycket hellre suttit hemma å inte gjort något men vi fick förköp så vad gör väl det. Jobbigt bara att kraballen hålls nere på Konsert & Kongress, det är ju hur långt dit som helst, man kanske skulle sova i Dennis lägenhet istället eftersom hans lägenhet ligger ca 20m därifrån och att han inte är hemma :P.. Eller inte kanske, du kan ta det lugnt brorsan :)

Det va nog allt för nu, ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte har något roligt att skriva :)

Grattis pappa

Idag fyller min pappa år och som alltid gör han det svårt för oss barn genom att säga att allt han önskar sig är snälla barn, försent säger vi då :P.. Hur som helst så ha en jättebra födelsedag pappa, kör ordentligt med mamma nu ;)


Frida och pappa i stugan i somras

Vågar man vänta?

Hm, med en bärbar som jag inte vågar sätta igång något mer och med en stationär som är otroligt gammal vet jag inte längre om jag vågar lita på att de ska vara varandras backuper längre.. Och skulle jag förlora alla mina bilder sen nästan 4 år tillbaka skulle jag ju bara dö av sorg. Därför funderar jag nu på om man kanske skulle ge sig själv en lite förtidig julklapp i form av en extern hårddisk. Har hittat en på 1TB för vettigt pris men äntligen har snålänningen i mig vaknat till liv efter 22 år. Kommer ju ändå behöva en ifall jag flyttar till australien nästa höst, och vad det ser ut som nu kommer den kanske behövas tidigare än det. Ha, borde bytta namn på den här bloggen till "I-landsproblemsbloggen"!

Återuppstigen

Va alldeles för trött igår för att ens lyfta upp mina armar till tagentbordet och ge er en uppdatering av  julsittningen. Men nu har jag vaknat till liv igen, fortfarande en gnutta seg i och för sig men det hör väl till när man "jobbar".. 
Kommer inte kunna bjuda på några kort denna gång eftersom jag inte fått hem mitt nya batteri till kameran än, men det är på väg hoppas jag. Istället får jag väl helt enkelt berätta lite. Lugn å skön förfest med knappt inget skräp alls, va nog första gången! Lagom tills sittningen började blev jag lite fuller, men inte så full som folk trodde eftersom jag gick å halkade på samma ställe fem gånger under kvällen. Borde kanske ha lärt mig men även om jag gick väldigt försiktigt där (tecken på att jag faktiskt lärde mig lite) så halkade jag till ändå. Lyckades aldrig sätta mig som tur va och tror till å med att jag lyckades behålla innehållet i glasen och på tallriken. Efter det blev det lite mellanfest (på alldeles för liten yta för så många) å sen ännu mer härj inne på HG. Slutsatsen är att kvällen va rolig, sittningen lyckad och folket va som alltid trevliga. 

Dags att börja jobba igen, bara två veckor kvar!! :)

It's over

Tentan är över och jag andas ut äntligen.. Inte för att jag var i närheten av att klara den utan bara för att jag inte behöver tänka på den förens i februari igen.. Snart är det sittning och jag åkte på förfesten idag igen så får hoppas inte securaitas kommer innan kl 19 iaf :P.. Dags att öpnna första ölen och glömma de senaste dagarna och bara se fram emot en härlig jul istället :)

Snart så

Två timmar kvar till tentan börjar och nu tänker jag inte röra papprena mer. Känns som jag har fått en någorlunda koll på den nu men under tentan kommer inte det spela någon roll eftersom vår examinator tror vi har lärt oss lika mycket som teknologerna gör på 40 föreläsningar när vi bara hade typ 10... Håll en tumme för mig nu (två betyder otur)!

Idiell tentaskrivare sökes

Just nu söker vi en blond tjej med gröna ögon som vill skriva en tenta om programkonstruktion!

Förkunskaper:
* Otroligt fin handstil
* Van fjäskare för lärare
* Avgöra när man kan fuska så inte tenta-tanterna ser det
* Van vid att använda redigt istället för riktigt (även skriftligt)
* Några år på nacken gällande tentaskrivande
* Och ja just det, kan du minsta lilla om programkonstruktion så är det bra, för det är nog mer än mig.

Skicka ansökningarna till hjälpalina[at]fusktillsigettbetyg.se
Kan erbjuda kurslitteratur vid snabbt svar!


Måndagsmorgon

Kan vara det värsta som finns! Jämför man det med infleunsan, magsjukan eller bakfyllan så tar jag hellre dem mixade än mångagsmorgonen. Inför den här måndagen (som så många andra) fick jag för mig att det var en sjukt bra idé att läsa ut min bok vilket betyder att jag låg uppe halva natten och fick mig en så där 4h sömn. Det här var inte den smartaste idéen eftersom jag kommer behöva hålla mig vaken hela eftermiddagen/kvällen/natten och stressplugga inför tentan imorn. Kan inte påstå att jag är speciellt orolig för tentan eftersom jag vet att jag inte klarar den men ska försöka tänka på en sak som mamma sa till mig i lördags "tro på dig själv". Jättebra råd verkligen men jag tror inte på min tekfak-lärare, han rättar fel och konstigt! Okej, kanske inte fel, men i alla fall konstigt, vi är filfakare, vad begär du av oss??


RSS 2.0