Kärlek vid första ögonkastet



Denna lilla råtta ska jag ta hand om  i ca 3 veckor. När min bror frågade mig om jag kunde ta hand om den under hans semester sa jag självklart direkt ja, men så här i eftertanke har jag allt varit lite nervös, liksom tänk om något händer den under mitt ansvar, läskigt.. Men när Dennis plockade fram den ur hans bur för första gången här hemma så blev jag blixtsnabbt förälskad i lilla Euroboy som den heter. Än så länge är han lite rädd för mig så kan inte gosa med honom som jag vill, men efter dom här veckorna kommer vi nog bli bästaste vänner

En dag i taget

Det har gått lite mer än en vecka sedan farfar dog nu och det har varit en väldigt svår tid. Men dagarna har gått och det börjar bli lite lättare att tänka på att han inte längre finns här. Har tillbringat väldigt mycket tid uppe i stugan den lilla tid jag har varit ledig från jobbet för så fort jag varit ensam så tänker jag alldeles för mycket. Har även börjat bita på naglarna igen efter detta, hoppas att jag kommer ha viljestyrkan att sluta ännu en gång, men det tog ju ungefär 20 år sist så får väl se hur det går på den biten.
Nu är det i alla fall bara 1,5 veckas jobb kvar, men ska fortfarande jobba 9 av de 10 dagar som är kvar.. Tur att tiden går så snabbt som den gör när man enbart jobbar hela dagarna. Men längtar verkligen efter att vara ledig och få sova ut i alla fall bara en dag och eventuellt ligga och lata sig i solen en hel dag. Men när jag väl har slutat jobba så har väl sommaren tagit slut å hösten har börjat sina framsteg. Men nu ska vi inte se framåt utan istället bara ta en dag i taget, och ikväll tänker jag sitta med datorn i knät och samtidigt titta på dodgeball eller høvdingebold som det tydligen heter på danska.


Man kan ju inte annat än älska taglinen till denna film ;)

Heltomt

Min morfar räddade mig från en huggorm, min mormor lagade den godaste maten som finns (kroppkakor), min farmor fick jag aldrig träffa, min plastfarmor gjorde speciella bullar åt mig och min farfar var bara den snällaste människan på jorden. Ingen av dessa människor finns i mitt liv längre och det känns bara tomt. Förhoppningsvis blir det här min sista begravning på länge nu men man ska väl inte ropa hej för tidigt antar jag. Farfar kommer begravas på sin födelsedag vilket känns både bra å konstigt. Den dagen har man ju i alla år firat  men nu kommer man istället sörja en bortgång. Men samtidigt som man kommer vara extremt ledsen den dagen så kommer vi ändå fira hans liv för en sista gång just på hans egen födelsedag.



R.I.P.
Per Andersson
160801-080719

Sov så gott farfar

R.I.P.

Jag tänker avslöja något som jag försökt undvika hela sommaren. Denna sommar har varit väldigt svår för delar av släkten. Åldermannen, alias farfar, har åkt in å ut från sjukan ända sen jag flyttade hem för sommaren. I lördags kväll dog han.. Jag jobbade när jag fick reda på att han hade fått en hjärtinfarkt på lördagmorgonen men ingen visste hur seriöst det var då. Kl 12 kom mina fastrar in och berättade att Västervik (sjukan) hade ringt och berättat att det var väldigt allvarligt. Mina föräldrar åkte dirket in till Västervik för att få se farfar vad som blev en sista gång. Även mina bröder åkte hem för att se honom en sista gång. Själv va jag fast på ett jobb och visste inte vart jag skulle ta vägen, kunde inte koncentrera mig. Jag intalade mig själv att han skulle överleva till söndagen så jag kunde åka å besöka honom då för jag lyckades ta ledigt så istället började jag göra mig iordning för kvällens roligheter som varit planerat sen veckor tillbaka. Becka å jag åkte till Anna i Pauliström och började vår förfest. Jag hann knappt mer än öppna vinflaskan innan mamma ringde å berättade att han hade avlidit. Jag lyckades lugnt och sansat att berätta för vännerna att han dött men egentligen förstod jag inte vad som egentligen hade hänt. Det var inte förens senare in på natten jag fattade det och började storgråta mitt inne på hotellet i Vetlanda. Becka och Anna gjorde allt för att trösta mig, bra vänner som dom är (tack tjejer)..
Dagen efter kom jag hem till resten av familjen och kände mig bara väldigt låg. Jag visste inte vad jag skulle göra, vad jag skulle säga eller något egentligen.. Jag ringde min chef och berättade vad som hade hänt men nyheten hade redan nått henne. Vi kom överens om att jag skulle jobba imorse (emot min vilja) för det är så dåligt med folk just denna vecka. Jag fick vara i charken där jag hade möjligheten att gå bort när det började kännas jobbigt, inte så kul att börja storgråta framför kunderna liksom. Men det jag egentligen var mest rädd för var att kunderna skulle fråga mig något om honom för nyheterna sprids snabbt här i samhället samt att alla vet vem min farfar är/var..
Förstår att det inte var så kul att läsa det här inlägget men bloggen funkar just nu lite som terapi för min del. Det kan nog bli lite tråkiga/sorgliga inlägg innan jag kommit över det här ordentligt. Men eftersom jag inte kan ligga hemma i min säng hela dagarna å bara titta upp i taket som jag skulle behöva för att komma över detta på mitt lilla egna sätt så kanske jag hålls sysselsatt så pass mycket nere på Konsum att jag till slut glömmer att vara ledsen.


Halvfullt, inte halvtomt

Ska jag överleva denna sommar måst ejag nog försöka börja tänka positivt istället för att bara tänka att allt är skit, vilket det egentligen inte är. Jag har jobb även om det kanske är för mycket jobb för tillfället, jag kan umgås med mina vänner som jag väldigt sällan kan umgås med annars å jag har ett helt hus för mig själv.
Har jobbat 5 dagar nu på min 17-dagarsperiod och alltså är det BARA 12 dagar kvar. Glaset är alltså halvfullt å allt sånt där skit man säger. Imorn efter jobbet åker jag å Becka till Pauliström för att träffa Anna (inte samma Anna som jag pratat om innan). Vi ska senare på kvällen ge oss in till Vetlanda för att festa med 40plusarna :). Söndagen blir det att åka hem tidigt så man kanske hinner piggna till lite innan jobbet, som tur är börjar jag kl 11. Sen börjar veckan som jag fasat för hela sommaren, då dagarna är schemalagda minst 10h. Men som sagt, glaset är halvtomt, om en vecka har jag ju bara 5 dagar kvar innan jag har en dag ledigt


Boxern Jaffa

Har lekt med en helt underbar hund ikväll. En ett år gammal boxer som aldrig någonsin blir trött. Vill man komma i form är det bara att hålla henne igång för hon ger inte upp. Hon tänker bara på att leka å gärna få andra att springa efter. När jag skulle säga hejdå till henne satte jag mig på huk å fick massa blöta boxer-pussar sen hoppade hon upp på mitt bröst så vi ramlade bakåt. Fick några fina rivsår på bröstet så det är väl tur att det inte är badväder :P 



Vad som är lite pinsamt är sen när jag kom hem och skulle köra in bilen i garaget. Dörrarna hade stått öppna i några timmar så vem som helst har kunnat gå in å ut där. Väl framme vid garaget ser jag att det ligger något längst in. Paniken börjar stiga när jag ser att det är en grävling som ligger där inne. Tutar en gång för att se om den kommer röra sig, men nä alltså borde den vara död. Ringer till föräldrarna i stugan och får prata med pappa som tycker det är jättekonstigt att det ligger en grävling i garaget och funderar mycket på hur den hamnade där. Han börjar fundera lite på om det kanske är något annat eftersom det låter så bisarrt. "Det är inte plast?" Verkligen inte tänkte jag.. Men frågar om det inte kan var något annat å sa vart det låg. Pappa börjar gapskratta å kommer på att det faktiskt är papper som han torkade olja med som låg där. Han sa åt mig att gå ut ur bilen för att gå å kolla. Med skakande ben gjorde jag som han sa och kan till slut konstatera att han har rätt. Det är bara oljepapper!! Eftersom jag redan hade skrämt upp mig själv sprang jag in till huset ifall det verkligen skulle vara något redigt djur på gården någonstans, det vore ju inte första gången liksom.

Längtar tills det är över

Det är inte en så rolig dag idag. När jag vaknade fick jag en otrolig ångest. Idag börjar jobbet på allvar. Jag slutar jobba helt den 6/8 å tills dess är jag ledig en dag och den är om 17 dagar. Denna vecka är inte så farlig ändå för det är bara 2 heldagar (dvs minst 10h) men nästa vecka är det varje dag vilket betyder att hur jag än gör kommer jag stöta på UFBFS varenda dag. Snacka om deprimerande och ångestframkallande

För mycket fritid?

Jag har alltid varit så avundssjuk på alla fina bloggar så nu tänkte jag att jag skulle försöka fixa till min lite smått. Först blev det att komma på vilken färg jag ville å ha å lila kändes som det självklara valet (ni skulle bara se mitt sovrum). För det andra vilket motiv jag ville ha på headern. Egentligen ville jag inte ha några blommor men det va det finaste jag kunde hitta på med min brist på fantasi (plust brist på bilder). Men det verkar som att photoshop å jag kommer bättre överens denna gång för nu är till å med texten rak :)


SATC

När vi först fick reda på att det skulle bli en film av sex and the city började vi genast längta efter att se den, igår va dagen då vi äntligen gjorde det. Trots alla förväntningar var den absolut ingen besvikelse, den va lika bra som serien om inte bättre bara för att den inte tog slut efter 20 min..
Det enda som fanns att klaga på under biobesöket var att det satt en väldigt störig "dam" som skrattade precis åt allt som Samantha sa å gjorde även om hon typ bara satt på en stol.. Det va inte långt ifrån att vi ställde oss upp å sa att hon skulle skärpa sig, men det hade säkert förstört filmen mer..
Efter filmen stack vi hem till mig å lagade jättegod middag å sen slöade framför tvn tills det va läggdags. Anna blev tvungen att sova över hos mig eftersom hon glömde sin nyckel å reserven som jag oftast brukar ha ligger hemma hos henne för tillfället. Men det gjorde inget, vi hade mysigt iaf.. Tur att man har stor säng bara ;)


Raindrops keep fallin' on my head

Det är vad det känns som i alla fall!

En ledig dag helt bortkastad.. Det längsta utanför dörren jag har kommit idag var att sträcka ut benet för att känna om det var kallt eller inte "imorse".. Men det hade ju egentligen inte spelat någon roll om det var kallt ute eller inte eftersom jag inte har varit ute något.. Vädret har sett ganska trist ut så då tänkte jag att det är lika bra att spela med. Men imorn sticker i alla fall jag å Anna till Linköping för att se Sex and the City filmen å sen laga lite god mat å dricka vin efter det.. Synd bara att det blev lite missförstånd med jobbtider för Marie så inte hon kunde hänga med bara, hade ju sett fram emot denna helg hur länge som helst.. Men det är sista lediga helgen (och dagarna) på evigheter och det är väl bara å vänta å se när jag faktiskt kommer antingen slå UFBFS eller börja skälla ut honom så han kommer få mig sparkad, för tro mig, jag har övat på ett tal i många år


Blir bara hemskare

Det kom in en liten kille med sin mamma i affären idag å hade en sån där gräslig frisyr som killarna hade på låg/mellanstadiet när de lämnade kvar en lång tofs i nacken.. Det va bara det att den här killen hade sparat en jättetjock svans å den va alldeles för lång.. Min första tanke var att jag ville rycka bort den, inte klippa bort den utan verkligen ta tag i den å slita allt vad jag har. Killen kan inte ha varit mer än 10 år, nu börjar jag bli redigt rädd för mig själv.. Ska nog använda helgen åt att försöka bli mitt ganska lugna men lätt hysteriska jag igen..

Lunchrast

Det verkar som att UFBFS har gett sig fan på att tracka mig så mycket det går den här sommaren. Idag när han skulle betala var han tvungen att fråga mig om jag inte spelade fotboll längre. Nä svarar jag lite kyligt. Är det för knäna? är nästa fråga, Japp säger jag lite irriterat.. Då kommer det som jag anser att en frisk människa inte säger till någon över huvud taget: Ja, det kunde jag nästan räkna ut, du har ju blivit rätt så mycket större sen förra året.. Jag har aldrig någonsin slagit någon i hela mitt liv men just då var jag extremt nära.. Istället ger jag honom en blick som säger att han aldrig mer borde komma in i butiken någonsin för då kommer det sluta illa, men tro inte att han fattade det. Fem minuter efter att han hade gått kom han in för att hämta sin papperskasse som han hade haft pantburkar i, dumt att låta en sån gå till spillo liksom, människan är ju så otroligt snål också.. Jag fortsätter med mina mördarblickar medans han böjer sig ner å muttrar något om åderförkalkning.. HAHA tänkte jag.. Usch jag börjar ju bli en redig hemsk människa, men jag är så arg nu. Till å med kunden efter blev arg på UFBFS, han tyckte jag skulle skrikit gubbjävel till honom, men jag ansåg att det inte var tillräckligt elakt.. Han höll med!! Bara 4h jobb kvar denna vecka, en liten ljusglimt i mörkret :P


Jag bor faktiskt inte på landet, men det är inte långt ifrån!

I många herrans år har min kära mor å en av hennes vänner Lotta haft som tradition att gå ut å gå en timme i princip varje dag. Denna vecka har jag å Lottas dotter Becka (som för övrigt är en av mina vänner) tagit tradition till nästa generation, eller i alla fall gått två av tre dagar för igår ösregnade det efter jag slutat jobba.
Promenaden börjar med en 700m lång backe som är väldigt brant.. Väl där uppe hittar vi det vi "byfånar" kallar landet, alltså en trevlig liten by med ett fåtal hus, inte ett samhälle med 1000 invånare.  Efter att ha gått igenom byn på fem minuter fortsätter promenaden på en mysig skogsväg. Det har sina fördelar att bo nära landet måste jag säga.


Hur tänkte dom egentligen?



Fler roliga skyltar på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2864640.ab?service=galleryFlash

(PS Länkknappen vägrade fungera DS)

Sovmorgon

Jag upptäcker att jag får mindre å mindre att skriva om nu, det kan bero på att jag faktiskt inte gör så mycket annat än att jobba å hur kul är det att läsa om när kunderna står å diskuterar regnet med en, inte alls kul skulle jag säga. Men i alla fall så jobbade jag hela helgen, surprise.. Nästa helg är jag ledig för då har anna å marie kommit hem från NY å vi ska eventuellt iväg till Linköping för å se Sex and the City-filmen.. Efter det har jag fyra veckors jobb kvar å då va det egentligen meningen att jag bara skulle vara ledig 2 av dom dagarna, men sa att jag absolut inte kunde jobba sista helgen för jag måste plugga till en tenta, den tentan som jag inte gjorde innan sommaren.. FIck förresten reda på att jag klarade min Organisationsteoritenta. Helt otroligt måste jag säga eftersom den har varit prio 2 då den alltid gått samtidigt som någon annan tenta.. Ordbajs kan man tydligen komma långt med!!


Tagit tummen ur röven

Efter två månaders vila har jag äntligen tagit tummen ur röven å fortsatt min utredning av vilket försäkringsbolag jag hade när jag gick mitt sista år på gymnasiet. Ringde skolan för några dagar sen å då fick jag äntligen reda på att det va Trygg Hansa i alla fall (där dom absolut inte ville prata med mig sist jag ringde). Så ringer upp dom idag å det gick sååå himla mycket bättre. Fick hjälp direkt å dom fyllde i en anmälan på en gång, så skönt att det finns vissa vettiga människor här i världen i alla fall.
Men nu återstår bara ett problem, jag måste få tag på ett intyg att jag faktiskt gick på gymnasiet (eftersom det är frivilligt) å alla på skolan har semester nu, dumt att ta tag i detta mitt i sommaren tydligen. Sen måste jag ha papprena från folksam om att jag är 5% invalid å dom är självklart i Linköping, alltså blir det att vända upp å ner på rummet för att hitta dom nästa gång jag är där uppe. Å till sist behöver dom ett kort på mitt ärr för äntligen ska jag få pengar för det också.. Återstår å se när jag kan skicka in alla papper men det har ju i alla fall gått framåt.


Vågar man hoppas för mycket?

Efter flera års väntande kan det nu bli verklighet. Efter Sex and the Citys storsucce på bioduken funderar äntligen Vänner-stjärnorna att göra en film nu också. I och för sig fanns detta rykte ute för några år sen också men hoppas kan man ju alltid.


Lögner å förstörelse

Det har varit en rätt så händelserik dag på konsum idag. Bland annat har UFBFS trott sig känna mig bättre än han gör å GB-lastbilen ska man tydligen se upp för.
Idag slapp jag ta hand om UFBFS i kassan, men var ändå tvungen att vara i närheten lite då å då. När jag gick förbi nämnde han att jag hade en tatuering, jaha sa jag å bara gick därifrån. Efteråt fick jag reda på att jag inte hade hört hela historien. Då hade han stått å berättat för min chef att han suttit å tittat på porrfilm kvällen innan å hade sett en tjej med massa ormtatueringar som slingrade sig lite överallt på kroppen. Detta jämförde han med att jag hade en stor tatuering långt ner på ryggen, nästan vid rumpan, vilket han sa väldigt högt så alla i butken kunde höra (förutom jag för jag stänger av öronen när han kommer in). För det första så har jag inte någon sån tatuering, för det andra hur skulle han kunna få reda på en sån sak ifall jag nu hade haft det? Jag har aldrig i hela mitt liv visat min rygg för honom å aldrig heller påstått att jag skulle ha en tatuering där. Den han kan ha sett sitter på min ankel å är väldigt liten. Frågan är då varför han hittar på en sån sak?? Eftersom jag redan är va rädd för honom innan detta så blev det ju knappast bättre av det här, liksom kul att han tittar på porrfilm å tänker på en annan :S..
Det andra som hände idag va att GB-bilen va på besök. Han kommer alltid en jättefin färgglad lastbil. Idag va det en ny kille på jobbet, första dagen å allt. Vad händer då?? Jo han backar rätt in i ett av våra skjultak så både vårt tak knycklas till plus att det blev ett väldigt stort hål i hans bakdörr. Jag å Cilla (jobbarkompis) iakttog hela händelsen å var livrädda att han inte skulle stanna å istället backa på oss. Cilla hamnade nästan i chocktillstånd medans jag knappt kunde få luft för jag skrattade så brutalt. "Bara för att du gjorde så där ska vi ha varsin tröja från dig" säger Cilla. Livrädd som den stackars killen verkade vara för Cilla gick han lydigt tillbaka till bilen å hämtade oss varsin tröja med den där lakritspucken på.

När den stackars GB-killen ringt sin chef fick vi höra att GB ville ha kort på olyckan både före å efter, detta är faktiskt ordagrant det han sa men vi lyckades bara ta kort efter olyckan :P


Besökt Vimsebyborna

Kom precis hem från Vimmerby där Lollo å Håkan har bosatt sig i ett nyrenoverat hus. Allt jobb med huset har de gjort själva (eller det mesta iaf) å det har blivit så otroligt snyggt. För tillfället håller dom på med trädgården å har precis fixat till dammen som fanns på gården när de köpte det. Förut såg den väldigt tråkig å igenväxt ut men nu va den väldigt fin å rogivande. Håkan höll på att plantera de sista grejerna runt dammen idag å då försökte jag självklart ta kort på honom i enligt han själv ett svagt ögonblick av omanlighet, men tyvärr strejkade mobilkameran precis då.. Vilken tur att jag har en blogg så jag kan berätta det istället då ;)


Läst på Aftonbladet

Mc-förare körde på barnvagn med bebis

Det är det jag säger.. Barnvagnar är livsfarliga!!


PS. Inlägget får kategorin vresigheten därför att det är helt sanslöst att en motorcykel kan köra på en barnvagn så pass hårt att bebisen flög ur barnvagnen, inte för att barnvagnar alltid är i vägen. Jag menar han borde ju helt enkelt ha kört rätt så snabbt på en troligtvis liten gata.. Skärpning motorcyklister! DS.

Fint väder?

Har varit inne på SMHI nu å det står att det ska vara fint väder hela dagen, har väldigt svårt å tro att detta kan stämma eftersom jag är helt ledig hela dagen. Men eftersom det är så himla fint väder tänkte mamma å jag passa på å skura mattorna nu.. Det blir nog inte i sjön som det va tänkt från början utan istället står vi på bryggan för att sen skölja av med högtryckstvätten. Kan bli rätt så intressant det här.
När vi är klara med det ska jag bege mig mot Vimmerby å hälsa på det nyförlovade paret Lollo å Håkan. Där kommer det bli lite grillning å lite mys med alla djur. Om det inte har tillkommit någon i deras "lilla" familj så är det än så länge 2 hundar å 2 katter, vill ha för mig att jag hörde något om en tredje katt.. Återstår å se.

RSS 2.0