Spring Break snart då va

Det finns många anledningar till varför jag egentligen skulle vilja vara hemma en dag som denna. För det första så är det den svarta lördagen i linköping, dagen då folk uppmanas att inte gå igenom vallaskogen eftersom den kommer vara överfylld av fulla x:are/pateter, åhh så kul dom har det just nu! För det andra så är det en väldigt bra match ikväll (svensk tid), Arsenal mot Man United. Hade gärna velat se den hemma hos Göte som vanligt men men, han har lovat att ge mig rapporter. Men vad gör väl det, för ikväll börjar resan mot varmare breddgrader :D.. Eller ja det ska tydligen inte alls vara varmt, men det kommer garanterat vara varmare än här så jag tänker inte klaga.. än! Kvällen kommer tillbringas hos Julia där vi också sover över eftersom hennes snälla housemates ska köra oss till flyget imorn. Flyget lyfter kl 7.45 (melbournetime) med tre förväntansfulla utbytesstudenter. Åhh va härligt det kommer bli. Semester, en välförtjänad semester!


Hit ska vi bland annat, du blir inte avis va? ;)



Tasmanien bokad

Har precis bokat en resa till Tasmanien :D:D:D:D.. Kommer bli så grymt kul å det bästa av allt är att käre bror Dennis eventuellt kommer hänga med. Om inte så kommer vi fortfarande bli ett stort gäng så du behöver inte oroa dig mamma :). Åhh längtar så, kommer bli så kul. Men först är det Spring Break att se fram emot. Med lite tur kan jag påbörja min ledighet alias lathet redan imornkväll. Hoppashoppas.

Tänk att få dela säng med en sån här liten goding ;)

Aaaaaaj

MIN FOT GÖR ONT!!! Sparkade ju som sagt lite footy igår å det får man verkligen lida för idag. Foten är lite svullen, fylld med blåmärken och det gör faktiskt ont att stödja sig på den. Hur hände det liksom?? Det enda jag gjorde var ju att sparka en boll, något som jag började med så fort jag började gå för 22 år sen. Menmen, det va värt det. Vill ut å spela igen :P
Ikväll blir det att fortsätta vår tisdagstradition med mat nere i cafét. Billigt och gott och du behöver inte göra den själv, kan det bli bättre?


Sen sist

Fyra dagar sen jag bloggade sist!!! Usch, va dålig jag är. Ber så hemskt mycket om ursäkt, det ska inte hända igen. Eller jo, nästa vecka troligen för då blir det semester :D:D:D:D

Men i alla fall, sen sist har vi hunnit med lite shopping i superbilliga outletaffärer, bio (Inglourious Basterds, ja det stavas så), födelsedagskalas, lite häng hos Anna, australiensk bowling å lite halvsegt pluggande. Shoppingen utfördes i Docklands, ett område här som är känt för sina outlets, restauranger och barer. Plus att det ligger väldigt fint till vid floden, så allt i ett kan man väl säga.

Inglourious Basterds, ja vad ska man säga om den. Den var väl bra för att vara en Tarantinofilm kanske. Det var inte så mycket slakt som det brukar vara men när det väl var något blodigt så var det rätt brutalt. Blod+Lina=Illamående. Detta kan man väl typ kalla uppvärmning inför kvällen när det var dags för födelsedagskalas. Det var kanadensiska Lauren som fyllde år och vi blev ett ganska stort gäng som firade henne med italiensk mat och vin i mängder.



Lördagen spenderas i princip hela dagen hos Anna, fick äntligen se alla hennes housemates och vi spelade till å med australiensk bowling med en av dem. Å nej det har absolut inget med käglor och ett stort klot att göra. Istället har man två kulor/bollar som inte är runda. Spelet påminner faktiskt lite om boule, bara att dom här kulorna har en vikt på ena sidan som gör att den inte går rakt. Det är lite taktik i spelet men det var faktiskt väldigt kul även detta. Sen så visade det sig ju att Anna å jag faktiskt var naturbegåvningar på detta, typ i alla fall :p


Senare på kvällen träffade vi Julia på stan, tror att Julia ville ha en liten vild kväll men varken Anna å jag var speciellt sugna på det efter föregående kvälls bravader. Gårdagen däremot spenderas med att inte sätta en fot utanför dörren. Skulle plugga hela dagen, men blev mest att söka fakta på nätet så är väl alltid något. Å idag blir att försöka ge sig på australiensk fotboll igen. Med andra ord är det bara att välkomna nya blåmärken :)

Fyller dagarna

Efter alla föreläsningar igår begav vi oss ett gäng till Princess Park för att spela lite footy. För det första, bollen är inte rund så man vet aldrig vart den kommer att hamna.  För det andra, det gör skitont om man träffar fel, och rätt i å för sig. Efteråt klagade alla över svullna fötter och blåmärken :P.. Personligen har jag inte så ont i foten, utan mer vristen eftersom jag träffade fel typ varje gång. Men kul var der, och vill gärna testa på det igen (även om riktig fotboll är roligare).



Efteråt "firade" vi detta med japansk mat och lite öl. En helt igenom lyckad dag/kväll med trevligt sällskap.



Efter detta tyckte Kenny å jag inte att kvällen var slut ännu så vi stack till en pokermatch här i huset. Satt där i kanske en timme å gick hem 15 dollar rikare. Ibland ska man ha tur :).
Idag däremot blir det plugg för hela slanten. Eller i alla fall till kl 17.00 för då ska jag träna fotboll med en RUND boll. Åhh det kommer bli så kul, fyra år sen sist så får väl se om knät håller eller inte. Kanske ska berätta varför jag ska träna fotboll också. Har anmält mig till en årlig turnering här, mitt hus mot något annat universitets boende. Så den 12/9 smäller det å har tydligen redan fått en stor hejjarklack :)


Sickan, jag har en plan

Min ekonomi sprack lite inför denna underbara vistelse här nere. Enligt informationen jag hade fått innan jag kom hit kunde jag säga upp mitt kontrakt när som helst, bara det var tre månader innan jag tänkte flytta (det är alltså boende jag pratar om här). Men när jag frågade dom så sa dom att alla kontrakt gäller till den sista december å det finns inga undantag typ. Med andra ord kommer jag ha 5000kr mindre att leka med innan det är dags att åka hem. Så nu har jag kommit på en plan! Jag ska plocka frukt i några veckor! Anna hittade en sida med ett boende som vi tänkt bo på under springbreak å där hade de även info om säsongsarbete alias plocka frukt. Om det nu går att göra detta i typ två veckor så skulle det ju vara helt underbart :). Gå upp tidigt (usch), vara ute i solen (woho) å förhoppningsvis fortfarande ha större delen av dagen för annat skojsigt. Japp, Sickan själv kunde inte gjort det bättre!


Felprioriterar

Som jag tidigare sagt finns det ganska mycket att göra nu dessa två veckor och jag prioriterar arbetet helt fel så klart. Det som ska vara klart denna vecka har jag inte ens börjat på utan istället har jag lyckats att nästan bli klar med en av uppgifterna som ska in nästa vecka, på FREDAGEN!! Så här tidigt ute har jag nog aldrig varit med en uppgift förut i hela mitt liv, men nån gång ska väl vara den första antar jag. Synd att det tog tre år bara :P. Men nu är det nog dags att återgå till gamla rutiner och börja fundera på om onsdagens uppgift är värd att börja på ikväll eller inte. Sista-minuten arbete har ju gått bra förut! 

"Den lugna kvällen"

Ojojoj vilken oväntad kväll det blev igår. Vi stack hem till Julia å trodde det skulle bli en lugn tjejekväll med en flaska vin. Men icke. För det första var hennes housemates med (enbart killar) för det andra var dom sjukt givmilda å tyckte inte att glaset skulle vara tomt i mer än fem minuter. Med andra ord var den lugna kvällen som bortblåst. Men vad gör väl det, dom var sjukt trevliga och det här är nog en av de roligaste kvällarna jag haft sen jag kom hit.



Med tanke på mängden alkohol som intogs igår trodde jag inte att jag skulle komma upp i tid till fotbollen idag. Men jodå, kände inte av det alls å kunde hoppa upp som vilken annan pigg lärka som helst. Så i ösregn begav sig Scotty, James å jag oss mot MCG för att se hur dåliga de båda bottenlagen verkligen är. De va sjukt dåliga men det blev ändå en ganska bra match. Scotty passade även på att köpa en fotboll vilken vi hann använda lite innan tåget tog oss tillbaka in till stan. Det var inte det lättaste att sparka den, men vi ska nog kunna träna upp oss vi också

Anna och Lina leker turister

Det är precis vad vi gjorde igår. Eftersom vi faktiskt bor här anser vi oss inte vara tursiter utan faktiskt ingrodda storstadsbor som bara råkar komma från ett annat land. Men eftersom vi ändå vill se så mycket som möjligt av denna stad vi bor i åkte vi igår upp i Eureka tower. Detta betyder alltså att vi åkte upp i ett höghus som folk faktiskt bor i, hur det kommar jag aldrig förstå för att stå där uppe på 88e våningen var ingen dans på rosor direkt. Men det va samtidigt väldigt coolt att kunna se hela Melbourne och se dess storlek.




Efter det satte vi oss på en turistbuss där vi fick se ganska mycket som vi redan sett men även lite hintar på vad man kan göra här mer :). Det vi fick även reda på att det verkar som att Melbouriter har en förkärlek till Batman


Denna dag har än så länge bestått av databasplugg. Ganska kul att sitta å pyssla egentligen men samtidigt sjukt frustrerande eftersom jag får så lite att funka :P. Men senare beger Anna, Plamena å jag oss mot Glen Iris för att hälsa på Julia för att se om hennes housemate är så konstig som det påstås :)


Vad har hänt sen sist?

Sen sist ja! Det va fest i tisdags, rättare sagt Traffikljus-party med lite modifierade regler. Det va inte det vanliga, upptagen, typ upptagen, singel. Nejnej, dom måste ju självklart vara annorlunda här.

RÖD: Pojk/flickvän är här
GUL: Pojk/flickvän är typ här
GRÖN: Pojk/flickvän är inte här

Å om man säger så här, det va mest grönt så långt man kunde se :)

Igår däremot hade RMIT ordnat lite bowling för utbytestudenterna. Det var helt grymt kul då jag faktiskt vann på våran bana  :).. Helt sjukt, aldrig spelat så bra i hela mitt liv å ni som har spelat med mig förr vet ju att bowling kanske inte är min grej :P.. Men det bästa var nog ändå biljarden. Anna å jag hittade ett bord som vi kunde spela gratis på å när vi inte spelade bowling var det där vi tillbringade tiden. Sen att James å Julian var sjukt mycket bättre än oss spelar väl ingen roll. Som sagt, kul var ordet!

Men idag börjar jag nästan få lite ångest. Har kommit fram till att jag faktiskt har en hel del att göra helt plötsligt. Nästa vecka ska jag ha skrivit ett litet utdrag på min essay. Å veckan efter det ska jag ha en rapport på 2000 ord färdig + en stor uppgift i databaskursen klar + ännu ett utdrag på en grupprapport å jag är inte ens med i någon grupp än. Ops!  Dags att börja plugga på riktigt med andra ord.

Grace Potter...

Kom fram till att det var länge sen jag bjöd på en låt. Här är i alla fall den som spelas mest här just nu. Det vill säga när min rumskompis inte lyssnar på den hemska munk-musiken! Just det, munk-musik!



Spring Break - check!

Vi har äntligen bestämt oss för hur Spring Break kommer att bli. Självklart jättekul, ingen fråga om saken. Men vart var det svårare med. Första tanken var Gold Coast men vi kom fram till att det kanske inte är så varmt där som vi vill ha det just då. Så vi åker lite längre upp, rättare sagt till Hervey Bay (precis vid fraser island). Där kommer vi tillbringa de flesta dagarna för att senare åka ner till Sunshine Coast å njuta ännu mer å till sist blir det en dag i Brisbane. Åhhh det kommer bli så kul å framförallt skönt att få känna lite värme istället för denna igloo till stad :).

Helgen

Man tänker ju så här: Leonardo DiCarpio och Kate Winslet, en duo som fungerade skitbra i Titanic. När man då ser att de har gjort ännu en film tillsammans så tror man ju självklart att det kommer bli ännu en hit. Därför valde vi att titta Revolutionary Road igår och visst det finns säkert dom som tycker den är bra. Men shit vilken konstig film. Humöret svängde upp å ner på skådelspelarna hela filmen och vi fick aldrig riktigt grepp om vad det var dom ville säga med den. Så ja det var min lördagskväll, men med det sällskapet (Anna och Julia) tänker jag inte klaga för vi hade det väldigt trevligt ändå :)

Fredagen däremot bjöd på lite andra aktiviteter. Vi hade tänkt planera Spring Break över några drinkar. Drinkar blev det, Spring Break? Nä inte så mycket. Men även här hade vi kul, kanske till å med lite för mycket :)



Hemlängtan tydligen

Åhh är så glad. Säger hela tiden att jag faktiskt inte har hemlängtan men det har jag nog lite ändå. Pratade nyss med min kära mor där hemma i varma sommarsverige och fick bara en sån längtan att vara där i stugan med hela familjen. Å framförallt äta mammas underbara mat. Har fortfarande inte lärt mig att laga mat på det här stället. Eller jo, men det är så svårt när man bara har två plattor och en micro. Så när jag kommer hem sen i december igen kommer jag beställa kroppkakor så klart :), ragger, citronkycklingfilén, hasselbackspotatis, potatismos, snitzel som inte innehåller kyckling (dock väldigt god här) och framför allt JULMATEN! Längtar redan och kommer nog drömma härligt om detta inatt. Men det är väl sant som man säger helt enkelt: Borta bra, men hemma bäst. I alla fall om man ska dömma det av maten :)

Han är här!!!

Den 2/8 föddes den ännu en liten kille i Jörgensenfamiljen. Hans namn är Aron och är helt underbar. Idag först har dom lagt upp en bild på honom så tänkte att det var dags att hela världen ska få se den lille gullungen. Ett stort grattis till de lyckliga föräldrarna Louise och Håkan. Lovar att vara barnvakt när som helst :)


Utvilad

Yes, vaknade för första gången sen jag kom hit före mitt alarm å dessutom kände mig utvilad. Det tar alltså ca en månad att vänja sig vid en ny säng å alla ljud runt omkring *host*. Min rumskompis har hittat en liten vän här som sover över lite då å då å om man säger så här: Ljudisolering har dom nog inte hört talas om på det här stället. Vilket leder till att det kan bli väldigt svårt att somna ibland. Så nu eftersom dom fortfarande sover tänker jag vara högljudd resten av förmiddagen. Barnsligt? Ja! Men hämnden är ljuv!

Denna dag kommer bestå av en tripp ner till skolan igen för att köpa en kursbok som jag tydligen inte kan leva utan. Å sen kanske lite shopping inför kvällens aktiviteter. Vi ska till puben här bredvid å äta, dricka, planera Spring Break och ha en massa skojsigt. Puben heter förresten Turf, vart kommer det namnet ifrån?? Både Anna å jag känner igen det.

Förstår äntligen

Hade en sjukt konstig dröm inatt. Jag å några till var i fjällen och åkte skidor. Stugan jag bodde i låg lite längre upp än den de andra bodde i så jag var tvungen att hyra utrustning för att komma ner till dem. Denna utrustning skilde sig lite från vanliga skidor. Först fick jag två saker att skruva in i hälarna, de såg ut som miniatyrer av durkslag typ. Efter det fick jag två saker som var väldigt lika skedar att sätta fast för att sen kunna glida ner. hmmm, tyd den om ni kan :)

annars har det inte hänt något speciellt sen sist, veckan har bestått av rätt mycket plugg. men börjar äntligen känna att jag förstår vad det är vi ska göra i alla uppgifter. Det kommer bli väldigt mycket skrivande, bland annat ska jag skriva en essay på 5000 ord själv. Hemma skrev vi kanske 2000 ord så får väl helt enkelt försöka utöka det kända ordblajet som vi systemvetare har en tendens att bli experter på. Men det bästa av allt här är ändå att uppgifterna inte är i närheten av så svåra som jag trodde från början så detta ska vi nog kunna klura ut i slutändan :)

Foux Da Fa Fa

Man skulle nog kunna kalla det en av Loffas å Eriks favoritlåtar å eftersom den visades på TV här igår förstår jag äntligen vart den kommer ifrån :)


Finns det svenskt godis i Melbourne?

Vart i hela Melbourne kan man hitta godsaker som köttbullar, alhgrens bilar, daim, rostad lök och singoalla? IKEA så klart. Det var väl kanske inte jätteekonomiskt men helt klart värt det. Det va egentligen inte därför vi åkte dit, utan det var vår australienska vän Laura som för ett tag sen hade köpt en säng där men glömt att köpa mittbjälken som håller ihop allt. Med andra ord har hon sovit på en madrass som hon gulligt nog har placerat i ramen i alla fall :). Menmen, idag hade dom äntligen en och hon har återigen en säng. Det va inte lätt direkt och det tog oss ett bra tag innan vi förstod hur allt skulle sitta fast. Men när vi väl kom på det så kläcker hon ur sig: Det behövs alltså två svenskar för att få ihop IKEA-möbler :).

My sister's keeper

Såg världens bästa film igår, den va verkligen helt fantastisk. My Sister's Keeper!!! Handlar om en familj, där den äldsta dottern har cancer och den yngsta dottern är skapad för att ge henne kroppsdelar. Men den yngsta dottern vill inte göra detta längre och hela filmen handlar om vad detta betyder för familjen osv. Hur som helst så var filmen väldigt gripande och man grät i princip igenom hela filmen. Så GÅ Å SE DEN! Lovar att ni inte kommer att ångra er.


RSS 2.0