Kvalborg å Valborg

Idag är det en speciell dag. Idag är det Kvalborg. Det betyder att vi beger oss av mot Uppsala för att fira just detta. Bussresan börjar redan 12.30 å antagligen börjar väl även drickan då även om man kanske inte känner att det kommer behövas. Fyllan lär bli lång ändå (gå å lägga sig sent inatt å upp tidigt å börja dricka imorn) så man kanske ska avvakta lite. Imorn ska vi tydligen också på galoppen, note to self, inga vita kläder då. För er som inte vet vad galoppen är så sprutar man champagne på varandra tills alla är dyblöta och det är ungefär 30cm champagne på golvet, lär bli askul! Men hoppas verkligen vi hinner hem å duscha efteråt för festen lär ju inte vara slut där ;)


Sömnpiller

Shit vilket sömnpiller till match. Semin mellan Barca å Chealse det vill säga. Det enda som faktiskt får mig att inte stänga av TVn är att lyssna på Glenn Hysén sitta å tjata om att "han gjorde helt rätt" eller "jag tror inte han hade så mycket alternativ": Är det bara jag som är trött på att dom alltid ska försvara spelarna? Tacka vet jag Arne Hegerfors, då sa man sanningen. "Det ser mörkt ut på kameruns avbytarbänk"

Och nej det va inte meningen som ett dåligt skämt, bara ett härligt citat!

Bilderna

Efter en dag fylld med skrivande å bakning är det äntligen dags att lägga upp några av helgens bilder. Varnar redan nu för ett långt inlägg!

Dag1 - Grillning


Dag2  - Sexparty


Å till sist. Tessa fyllde år tidigarei  veckan å Sneta å jag tyckte det va ett ypperligt tillfälle att ge henne något från sexpartyt, vilket resulterade i detta egentillverkade fina kort :)



Tack allihop för en jättekul helg!

Cookies

Ännu en dag å ännu en dag med massa skrivande. Men det börjar arta sig nu å efter alla dessa dagar så har vi nu fått ihop mer än 50 sidor å vi har inte ens börjat med empirin än så det blir ett stort arbete det här.
Ska även baka lite till min bror ikväll. På hans jobb har dom fika sista eftermiddagen i veckan å den som är ansvarig för fikarummet ska ta med sig något gott tills dess. Eftersom han inte har tid själv (för baka kan han å duktig är han också) så frågar han ju mig å jag älskar ju att baka så ställer gärna upp. Förra gången blev det after eight-muffins, men denna gång får det istället bli chocolate chip cookies. Har aldrig gjort det men ska bli spännande. Å för er som också blev sjukt sugna på det nu så är detta receptet:

Ingredienser

250 g smör
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl socker
1,25 dl farinsocker
1 ägg
0,75 dl kakao
2 msk mjölk
knappt 4,5 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver
2,5 dl hackad blockchoklad

Använd elvisp för att röra smöret. Rör i alla olika sorters socker, efter det ägget, kakao och mjölk i tur och ordning. Bakpulvret rörs i mjölet innan det blandas i och sist kommer blockchokladen. Klicka ut på plåt och grädda i 180 grader i 10-12 minuter.

Funderade på om man skulle använda sig av typ daimchocklad istället för blockchokladen men kanske är dumt att experimentera när man inte ska äta dom själv :)..

Bandits

Ledsen men korten får vänta tills imorn. Tänkte lägga upp dom ikväll men blev filmkväll med Göte istället. Vi började med att titta på Surf Dude's eller vad den hette. Men den tröttnade vi ganska snabbt på för ingen av oss fattade vad den skulle handla om eller hur den va rolig. Istället tittade vi på Bandits, en gammal film som jag hade missat totalt. Men den va sjukt bra å hamnar lätt på topplistan över filmer. Övriga händelser under dagen är en springtur i spåret, fick självklart skoskav direkt så nu funderar jag på att slänga mina löparskor på någon majbrasa för uppenbarligen är dom inte konstruerade för att varken springa eller gå i. Senare har dagen bara bestått av en massa skrivande, ja ni kan ju gissa på vad nu antar jag.


Love Letter To Japan

Har precis upptäckt detta helt underbara band : The Bird and the Bee. Lyssna å njut


Besööök = feeest

Helgen har varit helt galen å sjukt kul. Lägenheten har varit full av människor å det har inte funnits mycket golvyta att tappa saker på men jag lyckades spilla ut både chips å polly utan att träffa någon säng *stolt*..

Direkt när Tessa å Carro kom i fredags stack vi iväg till Tornby å handlade det som ska ätas å drickas i helgen. Väl hemma va det bara att starta grillen, vilket jag å Lena åkte på. Vi va väl inte världens mest tålmodiga människor å har väl det direkta ansvaret för att det inte va någon större fart på grillen men mat fick vi ju å det är ju det viktiga. Efter maten kom även Angelica förbi å avnjöt en delikatess i form av flintastek. Ännu senare kom även skåningarna Mattias å Jonas fram, å festens deltagare var nu samlade. Det blev ingen utgång denna kväll, utan istället bara en massa snack å mys till småtimmarna.

Dagen efter vaknade vi sjukt tidigt. Personligen vaknade jag inte på mina kuddar, utan längs med dem. Tur man har en stor säng.. Det blev en hel del shopping på förmiddagen då jag hittade en massa klänningar som jag bara inte kunde leva utan :P. Väl hemma va det stress som vanligt, för sex personer å en dusch, ja det kan ju ta sin lilla tid alltså. Väl klara var det bara att bege sig iväg till Angelica som hade sexparty/inflyttningsfest, ännu senare blev det Harrys. Detta va ju självklart pricken över i:et då det fanns väldigt mycket intressanta sexleksaker att undersöka :). Helt igenom va det en sjukt kul helg med massa tokigheter å roliga citat. Bilderna kommer upp imorn för ikväll orkar jag tyvärr inte, looovar!! Nattinatt


Intervju avklarad

Har varit på vår första intervju till uppsatsen idag å den gick lite snabbare än vad vi hade räknat med men tror nog vi fick med det vi ville veta. Måste säga att jag är sjukt impad av Loffa å hur duktig han är på att ställa följdfrågor som en annan inte tänker på. För min egen del kändes det lite speciellt att intervjua någon som va min chef i ett halvår å redan har granskat ett arbete som jag gjort där. Men som sagt, intervjun gick bra så nu är det bara att transkribera innan finbesöket för helgen dyker upp här. Längtar hur mycket som helst, kommer bli en grym helg :D

Bordsgranskare

Så dom som hade visat intresse igår va nu här å kollade på bordet. Måste säga att det va ganska kalla människor utan någon som helst humor. Å det första dom gör är att pruta. Självklart va man väl beredd på det å har väl anpassat priset lite efter prutning också. Men 2000kr tyckte jag allt va lite väl lågt. Det är mindre än halva inköpspriset. Menmen, jag sa iaf att 2500 är det lägsta jag sträcker mig till så får väl se om dom hör av sig eller ej. Det enda positiva är väl att dom i övrigt verkade tycka om bordet väldigt mycket annars.

Men något annat roligt som hunnit hända under dagen är att mamma skickade ett MMS där pappa fräser iväg rejält i räcerbåten hemma. Kommer bli en grymt rolig sommar vid stugan med andra ord, längtar som tusan.. Men innan det ska vi ta en liten delexamen alltså skriva ännu mer på uppsatsen.  

Håll tummarna

Ojoj, redan ett svar på bordet å stolarna, i å för sig villd om kolla å titta på det först så egentligen är det väl bara visat intresse än så länge. Men det är bättre än ingenting så jag är nöjd. Trodde faktiskt jag begärde för mycket för det :D.. Hoppas dom vill ha det nu!!!!

Securitas på besök och bord+stolar till salu

Japp, ännu en gång hann dom komma hit innan flytten. Men inte av den anledningen man kan tro utan det är tydligen dom som kommer när man ringer jouren hos Stångåstaden. Men måste erkänna att det blev en liten chock när man öppande dörren å han bara säger att han kommer från securitas. Han måste ha sett hur rädd å förvånad jag blev för snabbt sa han att det var angående vår läckande toalett. Han stängde av vattnet å någon kommer å lagar den imorn. Stångåstaden ska nog ha en eloge för bra service.

Förresten så har jag lagt ut mitt köksbord på blocket nu så om du känner någon som är intresserad så hojta bara till. Klicka här för att komma till länken.


Illa radiotjänsten!

Eftersom det är dags att flytta om en månad så tänkte jag att det är bäst att säga upp radiotjänsten som vi varit så duktiga på att betala. Samtalet börjar bra å jag har förberett mig med att ha kundnummret framme osv. Bara att när jag berättar att jag ska flytta hem till föräldrarna verkar gubben i andra änden inte tro på mig utan vill absolut ha reda på ifall mina föräldrar betalar eller inte så genom postnummret kom vi tillslut fram till att de betalar, no shit liksom!! Varför kan dom bara inte lita på en för en gångs skull?? Det enda positiva med samtalet var att jag skulle få tillbaka lite pengar eftersom vi tydligen har betalat för längre än till sista maj.. Woohoo


4-4

Tro det eller ej, men Liverpool spelade ännu en 4-4match. Denna gång mot det bästaste laget i världen, mitt älskade Arsenal. Det verkar som att dom gjort en toppvärvning i år då Arshavin stod för alla Arsenals mål. Hoppas bara ryssen fortsätter så här i resterande matcher i CL. En sak är säker i alla fall, Man United kommer inte att få det lätt onsdag!
Ett litet klipp om hur de snygga målen kom till, tyvärr visas även Liverpools men det får man väl bjuda på.

Pausmusik

Självklart är allt roligare än att skriva på uppsatsen. "hm, undrar om det hänt något på aftonbladet på de senaste fem minutrarna".. men har faktiskt ändå fått ner en hel del tycker jag, men blir nog sittande i några timmar till. Men nu är det paus, äta bör man annars dör man!

Sjukt bra låt att lyssna på under pausen!

Vill att det ska bli fredag

Det är ny dag å nya sysslor. Dagens sysslor består av som vanligt skriva en drös på uppsatsen, men vi lägger också till en strykning idag också. Händelserik dag va? :P

Anledningen till att jag vill ha helg redan nu är att vi kommer få finbesök i helgen. Dels kommer världens bästa Therese å Carro upp plus Snetchs skåningar. Med andra ord kommer lägenheten vara full av folk och We like it :).. Helgens aktivteter blir grillning, shopping, sexparty å givetvis en massa fest. Ärligt talat kan jag väl inte påstå att jag är direkt sugen på alkohol efter lördagens bravader men får väl ta en eller två för laget helt enkelt ;). Hur som helst kommer det bli grymt kul så som sagt, längtar!!


Fylleslag

Det blev ett rejält fylleslag igår, i alla fall för min egen del. För ni som inte vet vad VilleValla är så är det en studentpub med massa konstiga med goda öl. Med andra ord måste man testa sig fram för att hitta någon man tycker om. De få jag testade råkade ha en procenthalt på minst 8,5% så gissa vem som inte kommit upp ur sängen förens nu.
Måste också ha däckat när jag kom hem eller nåt för hade fått sms mitt i natten å självklart inte reagerat alls. Jakob ringde även en gång då jag tydligen hade svarart men ingen av oss kommer ihåg om vi sa något. Illa med andra ord.
När jag vaknade imorse fick jag för mig att jag hade glömt min väska på festen igår och blev lite sur eftersom jag trodde jag skulle behöva gå å hämta den. Men efter några timmars vånda i sängen över att behöva anstränga mig så upptäcker jag att faktiskt väskan ligger på golvet. Riktigt illa med andra ord. Men höll mig ändå vaken hela kvällen till skillnad från en annan person ;). Det är nog första och enda gången vi kommer få se någon ligga å sova på Villevallas soffa :)
Nä nu är det dags att försöka bli människa igen å skriva klart en del på uppsatsen.

Grattis Nina :)

Gårdagen bjöd inte på något spännande alls. Började med lite uppsatsskrivande för att sen bli en härlig hemma kväll med Wii-spel, film å Civilisation-lan med bröderna. Dock hann vi inte klart spelet så blir å fortsätta inom kort.
Denna dag började inte heller så spännande, då även denna dag började med uppsatsskrivande. Men det kommer garanterat bli roligare ikväll. Nina fyllde 25 år igår å detta firas ikväll med massa stohej :).. Eftersom hon hyrt ett ställe till kvällen är ju frågan om man ska ta med sig det inköpta till henne. Kan ju bli jobbigt att behöva dra med sig alla presenter ut senare, dvs om det blir utgång. Om det blir utgång eller inte får Sarah bestämma för min del, sjunger hon så hänger jag lätt efter ;)

Tre bilder från när vi var i storform senast:


"Where could I be?"

Jakob ska byta ringsignal å självklart blir man inblandad på ett eller annat sätt :P.. Det står mellan superhiten Cleopatra


..och ett av Seinfeld-historiens roligaste ögonblick


Båda har sin charm, men frågan är ju vilkan han ska välja, hmmm?

Favorit i repris

Läste idag att Segway inte längre är olagliga, utan ska istället klassas som en cykel. Hade ju inte varit helt fel att åka omkring på en sån här till skolan istället.

Med andra ord bjuder vi här på en favorit i repris, mest bara för att chimpansen är så otroligt urgullig å antagligen smartare än killen som springer efter honom :)

Spel, fotboll å biljard

Kom precis hem efter en helkväll med bröderna + broders jobbarkompis. Började med spel som vanligt, vi är ju faktiskt en speltokig familj. Efter det bar det iväg till Palatset för att se CL. Borde väl tillägga att jag i princip va ensam tjej, något som gjorde att jag fick en hel del blickar på mig. Jag tror dock inte detta betydde att de tänkte "WOW" utan snarare: "en tjej?? här?? detta för att när det gäller fotboll är killar ändå neandertalare å tror att vi inte kan något om sport (tror nog vi kan mer.... ibland)
Tyvärr var det ju United-Porto som visades, men det fanns en TV där Arsenal visades, dock utan ljud så va inte jättekul men man fick se målen å det va ju det viktiga, GOOOOOO ARSENAL!!!! Vi hann även med lite killer i biljarddelen innan Toni skulle med tåget till Norpan. Tre matcher blev det där jag fick följande resultat: 2, 3, 4! Man tycker ju att man borde bli bättre efter varje match men icke :P.. Nu är det läggdags! Nattinatt


Helt meningslös fakta

Visst ni att endast 55 % av alla amerikaner vet att solen är en stjärna.

.. men ett ganska kul sådant! Kanska kan jämföras med detta:


Skärpning

Idag har jag verkligen gjort allt för att undvika saker som jag är i stort behov av att göra. Jag borde ha skrivit på uppsatsen, det blev inte så. Jag borde ha städat mitt rum, det blev inte så. Jag borde ha tvättat en massa, men det blev heller inte så. Istället har jag tittat på en massa serier, läst ut en bok (Livet är en fest, sjukt bra) å när jag äntligen tänkte skriva klart ett kapitel så upptäckte jag att det va fotboll på tv. Hmm, inte mitt lag men fortfarande fotboll :).. Men imorn blir det hårdsatsning på uppsatsen, inget ska få distrahera mig.. Ha jo, lycka till :P

Carolina Liar - Done Stealin

Är nu tillbaka i Linköping å därför bjuder vi på en låt. Bloggen kommer troligen börja uppdateras lite mer nu igen å ska försöka få med ännu fler låtar, för den delen har verkligen legat på is den senaste tiden.

Här en som tydligen är från nya 90210 skulle jag tro :)

Stugdag

Det underbara vädret fortsätter nere i Smålandsskogen. Detta betyder att jag försökte jämna ut färgen till andra sidan ansiktet också. Detta genomfördes uppe i stugan då pappa sjösatte racerbåten vars motor varit sönder i flera hundra år, eller i alla fall tio. Men det har verkat som hundra.
Motorn verkar som att den ska kunna fungera denna sommar så då blir det äntligen vattenskidor. Har inte åkt det sen jag va typ tio så ska bli sjukt kul att ge sig upp på vattnet igen. Hm, undrar om man kommer upp? Man var ju lite modigare när man va mindre å inte 5% invalid :P

Stekt

Har suttit ute i solen en hel del idag. Dum som man va så satt man vinklad så bara halva ansiktet fick all sol. Vad har detta i resulterat i nu då? Jo, ena halvan av ansiktet är väldigt rött, väldigt vackert! Men det va det värt, va otroligt skönt där ute å bara slappna av å lyssna på fågelkvitter. Här hör man i alla fall inga skator som dom som driver en till vansinne uppe i Linkeboda.
Resten av dagen kommer jag leka fyllechaffis till fyllekajorna mor å far :).. Å medan dom skakar sina lurviga inne i Hultsfred så kommer bröderna å jag troligen att spela spelet Antique hela långa kvällen. Sist jag spelade det va med Dennis å hans vänner. Råkade bli lite arg den omgången, något man kanske inte bör bli framför människor man aldrig träffat innan :P

Glad påsk på er!!!

Sjukt kul

Somnar hon stående?


En dag som frisk

Va frisk i en hel dag innan nästa sjukdom hoppade på mig. Fick magsjuka igår!! Som tur va höll den bara i sig under gårdagen men är ändå helt matt i hela kroppen. Har ju verkligen varit ett givande lov detta :S... Borde ha skrivit en massa på uppsatsen men har inte haft någon ork över huvud taget, får hoppas jag orkar å hinner i helgen. Men bröderna kommer hemåt också så är väl kanske inte att räkna med. Känner man dom rätt blir det en hel del spelande denna helg istället :)

En dag i Vimmerby

Efter nio lååånga dagar med feber är jag numera feberfri. Detta firades med ett besök i Vimmerby hos de blivande föräldrarna Lollo å Håkan. Lollo å jag började med en långpromenad med hundarna, vilket kanske inta var det smartaste med tanke på hur äckligt svag man varit dagarna innan. Men det gick å vi hade ju hundarna som kunde släpa oss hem om det hade behövts..  
När Håkan stack till jobbet passa Lollo å jag på att sticka till stan å shoppa å fika lite. Hade tänkt att köpa en klänning inför sommaren men det är väl bara att erkänna att Vimmerby är en gnutta för litet för att alltid hitta vad man är ute efter. Däremot hittade jag ett par skor. Hade tänkt köpa svarta men devita va sååå mycket snyggare. Den första kommentaren mamma lägger när jag visar upp dom här hemma: Ja dom är ju inte så vita länge till! No shit tänkte jag :P.. Hon skulle bara veta vad jag gjorde med de senaste vita skorna jag hade.. "Råkade" sparka på en använd engångsgrill en gång på fyllan, va även lite arg den kvällen. Blev hur som helst svart upp till knäna å skorna har inte varit vita sen dess

Menmen, dagen va jättebra å är hur glad som helst över att ha hunnit ta ikapp lite tid med världens bästa Lollo å Håkan. Lär väl inte se dom förens i sommar nu :(


Vill bli frisk

Är fortfarande sjukt. Har haft feber i över en vecka nu å är helt matt i både kropp å knopp. Men idag va första gången på många många dagar jag inte vaknade upp med 39 grader utan med bara 38 så antar att det börjar försvinna nu. Eller jag hoppas det kanske man ska säga. Fast även om man blir friskförklarad nu lär det väl ändå ta några dagar innan man blir sig själv igen. Detta är allt jag orkar skriva nu å det blev ju väldigt extremt roligt :P.. Lovar att skärpa till mig när man börjar bli "normal" igen.


...

Tågresan hem igår va ett rent helvete. Man betalat för att åka kustpilen men dom funkar väl inte som vanligt så istället tar dom ett skruttåg utan AC. Med andra ord va det rena bastun där inne, å för en som redan är varm av feber så va det inte behagligt någonstans. Men väl i Vimmerby stiger det på några äldre kontorsråttor till män. Dom fick för sig att även detta tåg hade bestämda platser så dom kör bort mig, utan att ens titta på mig utan pratar över huvudet på mig. Personligen orkade jag inte bråka för jag va så trött, plus att jag inte pratar så jättebra nu. Ärligt talat så låter jag som en karl!

Men väl hemma intog jag min sjukställning nere i soffan å gick inte upp mer än nödvändigt. Mamma gullig som hon är gick å köpte allt som jag ansåg mig behöva för att må bättre. Så nu är det bara att fokusera på att bli frisk. Önska mig lycka till :P


Småland here i come!

Väskan är packad och biljetten bokad å om en timme går tåget som tar mig hem till smålandsskogarna. Kommer bli riktigt najs å välbehövligt. Tanken är att stanna ända tills efter påsk å till en början inte lämna huset alls. Måste bli frisk innan man kan få njuta av vårsolen. Men ärligt talat känns det inte som om jag ens är i närheten av att bli frisk. Det blir värre å värre för varje dag nu å min hals svider konstant. Å bara för att det gör ont så måste man ju kolla hur ont det gör. Typ som när man har ett blåmärke och man ska peta på det bara för att. Kanske dags att lämna vanorna som man haft sen barnsben, hmm!

Sjukling

Blä jag har troligen ett virus som tar ett tag att bli av med. Ringde precis vårdcentralen för jag ville ha tips på om man kan lindra halsonten med några huskurer. Fick tipsen att lägga en vitlöksklyfta i munnen å gurgla vatten i munnen samtidigt, eftersom jag är livrädd för lök så kändes inte detta aktuellt. Men fick också ett tips som jag tyckte dessto bättre om. Att äta mycket glass. Hon frågar mig om jag tycker om det? Ha, jag är väl tjej svarade jag.. Varför ska man alltid dra massa dåliga skämt? :P

För övrigt lyckades jag radera allt jag skrev igår så är lagom förbannad nu och ser inte fram emot att behöva skriva om det :S..

Re.. vad?

Febern stiger igen å huvudet hänger inte med någonstans längre. MItt i allt detta sitter jag nu och försöker förklara vad reliabilitet och validitet är. För några veckor sen hade jag ingen aning om vad det va och kan väl knappast påstå att jag har någon större koll nu heller. Men den här förbannade febern gör det inte direkt lättare. Tror Loffa kommer få göra en hel del ändringar imorn :S
Det jobbigaste av allt är att  jag vaknade upp imorse helt feberfri å trodde att den delen äntligen skulle va över. Men väl på mötet med hippietanten från biblan, skitskön tant för övrigt, kände jag yrseln komma över mig igen. Sen va det bara att försöka låtsas som inget å snällt sitta å jobba med uppsatsen. När ska man hinna bli frisk när man aldrig hinner vila egentligen? Får väl ta det till helgen.. Blir det kroppkakor mamma?? :D


Praktiskt?

Det händer verkligen inget i mitt liv nu å det lär inte bli bättre de nästkommande veckorna. Så istället får man väl lägga upp lite skojsigheter. Brukar få en länk dagligen av Jakob, dvs när han inte är i Uppsala hos tjejen :P.. Å den här dagen föll lotten på The Whizbiz. Efter lite vidare forskning upptäckte vi att det va ett Australienskt företag som gör livet "enklare" för tjejer. Sen hur man upplever livet som enklare tolkas ju tydligen på olika sätt :P

Zorbing

Som nämndes igår så fyllde AnnaPanna år i måndags å igår va det dags för lite kalas. Min present till henne är något som jag personligen tycker verkar helt sjukt kul. Om hennes åksjukemage klarar det återstår å se men hon verkade glad och förväntansfull. Detta är alltså det vi ska åka iväg å göra:


RSS 2.0