Spontan helg

Det kan man lugnt säga att det har varit. Det hela började redan i fredags. Jag skulle enbart gå å möte Plamena för att få tillbaka mitt USB-minne. Grejen var bara den att det spöregnade och vi var dyblöta när vi träffades. Därför tyckte vi att det var en bra idé att dricka en öl medan regnet slutade och vi fick en chans att torka. Där sitter vi två osminkade tjejer med slapparkläder i princip och jadå, en kille upptäckte oss och började bjuda på öl. Mer än så krävdes det inte för att få mersmak och det slutade med att det blev en helkväll ute. Men detta är självklart inte allt!
Under kvällen fick jag ett erbjudande om att åka å surfa morgonen efter. Å eftersom jag aldrig i mitt liv har surfat förut så sa jag självklart ja! Sagt och gjort, vi åkte neråt i landet, på med våtdräkterna och i med oss i det iskalla vattnet vilket troligen var max 10 grader. Men att det var kallt glömde man rätt snabbt eftersom man var tvungen att koncentrera sig på att försöka komma upp på brädan. Något jag aldrig lyckades med men kände att jag kom närmare och närmare hela tiden. I hela två timmar var vi i innan vi fick nog och insåg att vi var rejält nerkylda. Efter det blev det lite lunch för att senare ta oss ner till Geelong och se det man absolut inte får missa när man är i Australien den här tiden på året, Footy finalen! I år var det St Kilda mot Geelong och gissa vem som vann?!?! Geelong! Något vi inte riktigt hade hoppats på för det tog oss otroligt lång tid att ta oss ut i stan då hela stan blev tokig efter vinsten! Det var folk och bilar överallt så polisen fick rycka in. Men rätt coolt å se :)
När vi äntligen kom hem vid ca 9-tiden på kvällen var vi alla extremt trötta men bestämde oss ändå för att gå ut å ta en öl. Sagt och gjort, blev inte så mycket dricka men dessto mer dansade vi. Vid ett tillfälle satt jag själv och vilade lite och en kille kommer och sätter sig bredvid mig och säger: Hur lever livet med dig? Bara bra, och du då? Svarar jag. Å får svaret: Det är på topp nu när jag har fått mitt kokain! :O. Snacka om att jag blev livrädd! Som tur var verkade han fatta detta och försvann snart därefter. Dagen efter stack vi till Max Brenner, ett café med en chockladmeny, mumsigt. Å senare blev det filmkväll med Anna, The boat that rocked och The lake house, två filmer som jag absolut tycker ni ska se. Ja det va nog allt för denna gång. Får försöka bli bättre på att blogga nu igen så inläggen inte blir så långa!


Flum om lärarna

Egentligen har jag inget att skriva så detta kommer bara bli ett av mina vanliga fluminlägg. Men jag har ingenting att göra!! Mina uppgifter som ska vara klara på fredag är redan klara, hur hände det liksom?!?!?! Jag gör ju alltid allt i sista sekund så förstår verkligen ingenting. Skulle kunna börja med mina essays men det känns inte så motiverande klockan nio på kvällen. En essay ska man skriva då man har mycket tid och inte är när man är lite halvslö efter en lång dag i skolan. Får väl helt enkelt börja med dom imorn, för även om det är lång tid kvar till inlämning så är läraren på oss hela tiden att han vill se utdrag och en massa sånt.

Förresten så kan jag berätta lite om mina lärare. Okej, vi har ju då den här läraren som ska rätta mina essays. Han är extremt läskig måste jag säga, mest kanske för att han är som våran HH där hemma, men faktiskt med respekt. Han filosoferar en himla massa och kan precis allt om allt. Plus att han hotar att underkänna oss om vi inte kommer till de tre timmar långa föreläsningarna (ej obligatoriska) varje vecka där han står å pratar konstant = inte kul!!!

Sen har vi någon som ni i SVP3 känner igen, Pradip! Hade honom inte när han var i Sverige förra året så kan väl ine jämföra med något. Men han är väldigt bra på att föreläsa, dock sjukt dålig på att förklara vad det är vi faktiskt ska göra, så ännu en gång jämför jag lite med HH. Men i denna kurs så har vi även en handledare. Hon är ursprungligen från Polen så pratar med en liten rolig brytning. Samt att hon säger "right" i slutet av varenda mening. Detta var något jag upptäckte redan första föreläsningen har fortfarande inte kunnat sluta irritera mig. Men hon är ändå bra, dock även hon otroligt dålig på att förklara, så vi gissar oss mest fram. Hon har ju sagt att det inte finns något rätt eller fel så då får hon väl rätta därefter också :)

Vidare har vi Ian i projektledning. Första gången han kom in i klassrummet såg han extremt strikt ut och gav respekt med sig direkt. Även första meningen var skräckinjagande, men har sedan dess knappt sagt ett seriöst ord. Han är också väldigt sprattlig eller vad man ska säga och han ler numera konstant. Respekt har han fortfarande men mest för att han verkligen vet vad han gör.

Den sista läraren jag har är min favorit. Ett litet programmeringsgeni som förklarar allt tills alla förstår. Han har undervisat på LiU förut så om jag gör färdigt mina uppgifter tidigt, vilket händer ganska ofta, så brukar vi prata om gamla goda Linköping. Han tycker också det är väldigt intressant att berätta för hela klassen vilka otroliga skillnader det är mellan universiteten. Så på något sätt tror jag att jag har fått stämpeln: klassens fjäskare. Vilket jag för övrigt är stolt över ;)

Ja, det var väl alla mina lärare. Lite annorlunda från de svenska, både på gott å ont. Bara tre veckor kvar innan en veckas uppehåll (som kommer tillbringas med Dennis, han kommer verkligen helt perfekt) å sen en halv vecka med råplugg inför i alla fall en av tentorna :P

Väderrapport

Jag blir galen på det här vädret. Ska inte Australien alltid vara varmt? Det gäller i alla fall inte Melbourne som jag kanske nämnt förut. Men det börjar ändå gå mot det rätta hållet för vi har ju faktiskt gått in på våren här :). Men ändå är vädret så konstigt, ena dagen sol och varmt, andra dagen iskallt och regn. Denna vecka kanske är inte är ett bra exempel eftersom det ska regna i princip hela tiden. Men kolla temperaturskillnaderna! 9 grader på söndag?!?! Vet inte ens om det var så kallt när jag flyttade hit :S


Tentatider färdiga

Har fått tider för mina tentor nu. Måste väl säga att det är både bra å dåligt. Det är bra för dom är 28/10 och 30/10, men det är dåligt eftersom det är min brors sista dagar här. Den som är den  30/10 vet jag i och för sig att jag klarar utan att plugga så behöver ju inte sitta och råplugga hans sista kväll här. Men det är ganska tråkigt att behöva ha tentorna runt sin födelsedag samt att de andra kanske inte har slutat än då. Så vad ska jag göra i två veckor medan de andra pluggar? Aja, det märks väl då. Kanske får börja min tripp uppåt lite tidigare än planerat. Vem vet, kanske blir det att kolla upp flyg tidigare också i så fall. Mycket att tänka på nu. Men ikväll blir det bowling! :D

Måndagsfrukost

Har precis kommit hem från en underbar måndagsfrukost hos Kat. Hon bjöd på  många godsaker, bland annat norsk ost, mums! Å för att inte prata om minipannkakorna som man rostar, varför har jag inte hittat dom förut?? Det finns med andra ord även god mat här också, även om jag har klagat mycket på det :P


Fint uppdukat


Mitt val av frukost, notera den lilla pannkakan!


Ljuvliga Kat (norska)


Ljuvliga Marie (fransyska)


Helgen i bilder

Har inte varit hemma så mycket i helgen, precis så som det ska vara med andra ord. Kommer inte säga så mycket om helgen utan istället lägga upp lite bilder för att visa hur otroligt kul vi har haft!



Trumvirvel tack!

Spänningnen är olidlig, vad kan det vara i paketet???


Mums, gissa vad jag kommer äta mig mätt på idag :D
Tack mor å far!


Jag vill ha mitt paket! NU!

Testet är gjort och det gick kanske lite bättre än vad jag trodde. Kändes inte alls bra direkt efter, men han gick igenom de rätta svaren efter ett tag å det va faktiskt några jag kände igen.

Har fått mitt paket hemifrån också, eller rättare sagt. Jag har fått en lapp om att mitt paket har kommit. Lappen såg jag inte förens receptionen hade stängt så klart. Så det är väl bara att fortsätta drömma om exakt vad det kan vara i det. Just nu skulle det vara gott med en Estrella Sourcream & Onion, rostad lök, lite sommarkläder som jag inte fick med mig eller helt enkelt en påse med Mariannelundsgodis, mums! Ska bli otroligt spännande imorn :)


Svårt eller inte, det är frågan!

Gaa, varför känns det som att jag kan det här när jag egentligen inte kan det?? I och för sig är det nästan samma sak som jag skrev uppsatsen om förra terminen men nu på engelska och mer komplicerat. Men inte kan jag få ångest för det, istället tänker jag: det löser sig alltid. Men de här termerna är sjukt konstiga och om jag ska behöva stava ett utan att ha det framför mig kommer det bli något helt annat och läraren kommer nog få sig ett gott skratt. Får väl skriva: UTBYTESSTUDENT!!!! ENGLISH NOT GOOD!!!! eller nåt. Aja, några timmar till har jag allt på mig och förhoppningsvis får jag in lite till, men hjärnan börjar göra ont. Dags att bli sjuk igen kanske?? Var ju några veckor sen sist nu :P

...

Nooo!! Hon har den där förbannade killen här nu igen. Hoppas verkligen inte att han sover över för i så fall kommer hela dagen vara förstörd imorn. Å jag som redan har planerat dagen i detalj:
9.00 Vakna
9.30 Ut å spring
10.30 Frukost och plugg
15.30 Laga mat
17.00 Gå till skolan och göra testet.
17.30 Göra testet
18.30 Tutorial
20.30 Gå hem och gråta över testet

Hmm, egentligen tror jag inte testet är så svårt. Men eftersom jag inte har någon aning om frågorna kommer se ut så är det väldigt nervöst så här innan. Varför ger dom inte ut exempeltentor i såna här situationer?  Det är ju som att dom inte vill att vi ska klara oss. Aja, återstår å se, dom verkar väldigt snälla med rättningen här så kanske inte blir några problem ändå. Å efter imorn så är det bara fyra veckor kvar med föreläsningar, woohoo. Sen blir det en vecka ledigt innan tenta-perioden sätter igång. Å hemma har dom knappt ens kommit igång än, tihi :p

Låång dag

Hjälp vilken monsterdag i skolan det har varit idag. Egentligen skulle jag gått på föreläsning kl 9.30 idag men kom inte upp ur sängen. Vet inte vad det var med mig, men det var så varmt å skönt. Plus att det är en extremt enkel kurs. Istället stack jag till skolan vi 11 å började mitt pluggande. Det höll på till min tutorial började 16.30. Å äntligen är jag hemma, men en sjuk huvudvärk och en hunger större än en björns. För eftersom jag pluggade så mycket idag så glömde jag helt enkelt att äta. Klockan närmar sig 19.00 nu och att bara ha ätit två rostade skitmackor gör inte att humöret är på topp. Menmen, ska snart iväg å äta pizza med "familjen" :P.. Det finns med andra ord alltid något ljus i mörkret.


Roligaste fåret någonsin

På våran semester hittade vi det här fåret, eller vad man nu ska säga att det är. Känns som att "den" försöker med något annat i alla fall :)


Hemlängtan

Av någon anledning har jag fick jag en sjuk hemlängtan igår och den verkar inte vilja gå över. Har ingen aning om varför just nu, kanske är det för att jag pratade med massa hemifrån igår som sa till mig att komma hem, fy på er :).. Kanske är det för att jag fått ett datum när storebror Dennis kommer å hälsar på mig och längtar efter att få se honom. Kanske är det den svenska maten som jag aldrig någonsin ska ta för givet igen. Eller så är det kanske bara för att jag har varit här i 2,5 månad nu och man börjar kunna Melbourne och alla nära å kära är så långt ifrån mig, det börjar väl kanske kännas som hem här helt enkelt. Ska nog försöka hålla mig omringad av min lilla underbara "familj" här. Vi har blivit ett ganska stort gäng här och eftersom vi alla är här under samma omständigheter så blir vi som en stora tjocka släkten! Ska nog försöka hålla mig omringad av dem nu så jag inte tänker på er där hemma så mycket :)

Händelserik natt

Ojojoj, spelade ju fotboll igår å hjälp vad jag har saknat det. Knät kändes hur bra som helst så ska nog försöka börja spela lite på allvar när jag kommer tillbaka hem. Matchen var inte speciellt seriös, det var bara jag och en annan tjej som faktiskt hade spelat fotboll förut så vi fick försöka göra det mesta. Vi förlorade med 4-0 men vi hade fortfarande kul och det är väl det viktigaste som alla förlorare brukar säga :P.
Senare på kvällen var det fest för alla som deltog i någon av sporterna och det blev en rejäl fest. Alla blev jättefulla och jätteroliga. När jag kom hem var jag fortfarande full så jag somnade så fort jag la huvudet på kudden. Men efter typ 10 minuter går brandalarmet här. Trög som man är så förstod jag inte vad som hände och trodde att jag kunde stänga av ljudet med min mobil. Jag tryckte och tryckte en bra stund och till slut började min rumskompis undra varför jag inte kom ut någon gång.
S: Kommer du snart?
L: Vad händer?
S: Brandlarmet har gått!
L: Men stäng av det då.
S: I HELA HUSET!!!
Äntligen fattar jag vad som händer och hoppar upp ur sängen, men hittar inte ut ur rummet eftersom jag fortfarnade var yrvaken och en aning berusad. När jag väl kommer ut ur rummet med mobilen fortfarande i handen:
S: Du ska inte ta på dig några byxor eller?
L: Hm, jag ska fundera på det.
Något min rumskompis tyckte va hysteriskt roligt och troligen inte kommer låta mig glömma på länge. Men byxorna åkte på och ut kom vi. Som tur var behövde vi bara stå där i ca 10-15 min och sömnen kunde ännu en gång påbörjas. Härlig lördag va :P





Vem har världens bästa föräldrar?

JAAAAG!!! Eftersom mödra mi har snott min tv sen jag flyttade hem alla möbler så har dom beslutat att köpa en ny till mig istället (av det praktiska skälet att inte behöva bära den fram å tillbaka). Detta gjorde dom idag, en som inte är tjock och väger 50kg (som min förra gjorda). Istället blev den en fin platt en som kommer bli helt grym att spela Wii på i min minietta som jag troligen kommer bo i.
Men det är inte bara därför dom är så bra. Mina hörlurar har gått sönder här å jag totalvägrar köpa nya eftersom jag, för det första ska köpa en ny mobil när jag kommer hem och då ett par nya ingår. För det andra att dom kostar multum här, 90 dollar :S.. Så dom har skickat ett par gamla hemifrån. Å det bästa av allt, det ska tydligen vara en liten överraskning i paketet :D.. Undrar vad det kan vara? Borde ju vara något som dom vet att jag verkligen älskar. Kroppkakor? Raggmunk?? Prickikorv?? Åhh vill veta!

Semestern

Ha, jag är så smart ibland. Eller jag hoppas att jag är i alla fall. Har kommit fram till att även ni som inte har facebook faktiskt kan se mina album där så nu slipper jag lägga upp en massa bilder här, vilket tar otroligt lång tid eftersom uppkopplingen här inte är den bästa. Länken till bilderna är: fejjan, berätta gärna om det funkar eller inte!

Så istället kan jag berätta lite kul som hände:
Söndag: Tidigt tidigt beger vi oss av mot Hervey Bay med en mellanlandning i Sydney så nu har Anna å jag sett Operahuset, dock bara från flyget men ändå, coolt :). Flygplatsen i Hervey Bay var sjukt liten och det va rätt så speciellt måste jag säga. Men det var varmt där, något vi har längtat efter allt för länge. Å eftersom denna längtan var så stor så spenderade vi denna dag på stranden, å va inte orolig, var för en gångs skull förnuftig nog att använda solskyddsfaktor. Å den enda solskyddsfaktorn som fanns att köpa där uppe var 30+ så det säger väl en hel del om hur stark solen är här. Senare på kvällen gick vi ut å åt för att fira Julias födelsedag. Allt kan ses på fejjan.

Måndag: Skulle vara dåligt väder denna dag, å det va det väl för att vara Queensland antar jag. Det va molning så denna dag begav vi oss till shoppingscentrumet. Kvällen spenderades med en lugn filmkväll.

Tisdag: Ojojoj, Fraser Island säger jag bara. Hur coolt som helst. Världens största sandö, med andra ord består även vägarna av sand så det var otroligt guppigt å skoj så klart. Den största vägen är själva stranden och kallas så klart highway 1. Fraser Island har även många insjöarFraser Island har även många insjöar med klart vatten. Tror till å med att man kunde dricka det så rent var det. Den coolaste sjön/ån var Eli Creek. Om man gick upp till toppen av denna så kunde man gå i vattnet hela vägen och vattnet gick bara till knäna. Vi åkte med en turistbuss med en guide som var väldigt duktig och kunnig om öns historia. Detta var en heldag och om ni någonsin besöker Australien så är detta ett måste!! Även denna kväll blev det film.

Onsdag: Sista dagen i Hervey Bay, vilket faktiskt inte var så mycket att se. Vi spenderade nog lite för många dagar där för dom har inte så mycket mer att erbjuda än Fraser och guidade turer för att se valarna. Menmen, ännu en dag på stranden blev det å senare på kvällen gick vi ut till en Irländsk pub där det fanns livemusik.

Torsdag: Ännu en gång går vi upp tidigt för att resa. Denna gång åkte vi ner till Sunshine Coast, Mooloolaba genom Marochoodyre. Att försöka utala dessa namn hade vi problem med en längre tid. Här nere mötte vi Plamena och ut på stranden var det som gällde efter incheckning. Senare på kvällen blev vi frågade om vi ville spela lite goonpong så självklart sa vi (goon=bib-vin som inte är så starkt, pong=kasta en pingisboll i glasen så de andra får dricka). Julia och jag kom till andra omgången medans Anna å Plamena var väldigt nära att vinna sin första match men blev tyvärr slagna på mållinjen. Sen blev vi även meddragna ut till en club där vi dansade natten lång. Det var även denna kväll jag hade min så kallade "olycka" :P

Fredag: Kan ha varit den bästa dagen under hela semestern. Vi åkte till Australian Zoo, dvs Steve "Krokodiljägaren" Irwins hem. Vi fick se en massa roliga och gulliga djur. Men det bästa av allt var nog att vi faktiskt fick mata en elefant :O:O:O.. Vi matade även en massa kängurus, shit vilka lata djur alltså. Dom bara ligger där å väntar på att någon ska komma med en näve full av mat, lite avis faktiskt :P. Å för att inte prata om koalorna som sover 20h av dygnet, men hjälp så söta. Å att vi faktiskt fick klappa en va pricken över i:t!
Annars var Australian Zoo väldigt coolt, ödlor och konstiga fåglar sprang omkring helt fritt. Å personal som gick omkring med både krokodiler å ormar som fick röra. Jodå, jag rörde allt den där ormen, usch! Har fortfarande mardrömmar om den.
Väl tillbaka på hostlet var det trivia som gällde, vi kom sist så det pratar vi inte om mer :P

Lördag: Sista dagen i Mooloolaba så självklart latade vi oss på stranden. Den kvällen tog vi det lgutn med lite billjard å pratade med folk från världens alla hörn.

Söndag: Åkte vi ner till Brisbane. Kan väl inte påstå att det är en jätterolig stad men vi gjorde det bästa av det. Det roligaste av allt var nog ändå att dom troligen placerade oss i fel rum för vi hade bokat doorm 12 beds female. Vi fick doorm 10 beds boys. Men vi orkade inte bry oss så vi sov där ändå. En av killarna som bodde där verkade lite förvirrad men dom sa inget dom heller.

Måndag: Tillbaka till Melbournes vardag!

Jaha, det va nog hela resan, blev ju ganska långt så hoppas ni orkar läsa det :)

...

När vi kom hem från semestern var det bara att hoppa in i vardagen igen. Har sedan dess suttit med en uppgift men idag lämnades den in, äntligen!! Så äntligen har jag kunnat städa denna förbannade lägenhet. För tro inte att min rumskompis hade gjort det under tiden jag var borta. Tror inte hon vet hur man städar helt enkelt, det är ju nästan som hjärnkirurgi så det kan man ju förstå :P.. Testade henne nämligen genom att inte städa toan innan jag åkte å den va riktigt äcklig när jag kom tillbaka, bläää.. Men nu skiner den igen och man behöver inte hålla andan när man är där inne. Nä ska väl inte prata så mycket skit om henne egentligen, men hon driver mig till vansinne så måste bara skriva av mig lite. 
Dags att sticka till fotbollsträningen, på lördag är den stora matchen!!


I'm back

Bättre än någonsin, eller något kanske. Nädå, men utvilad kan man nog säga att man är. Måste säga att vi var de sämsta spring breakarna någonsin eftersom vi gick å la oss innan midnatt varje dag å vaknade mellan 7-8. Men vad gör väl det, vi är i alla fall utvilade och hade sjukt kul. En mer utförlig uppdatering får komma lite senare för ikväll blir det plugg så klart. Kommer bli tre olika inlägg då, ett från varje ställe med lite favvobilder, loooovar!!

RSS 2.0