Bakfylla

Man mår som man fötjänar brukar man väl säga. Konstigt nog mår jag inte så dåligt utan är mest yr när jag försöker resa på mig plus att jag är otroligt törstig som alltid dagen efter.
Det blev en rejäl fest igår med SM och några nollor. Det började med att mina nollor och jag hälsade på hos SM så att nollorna kunde göra sitt nolleuppdrag vilket var att utmana Babben i Guitar Hero. Mina stackars nollor hade aldrig spelat Guitar Hero men ställde ändå upp så de inte var den enda gruppen som inte gjorde sitt uppdrag. Efter det började det pratas om en förfest på AL6A. Självklart reagerade jag stark på det "Men nä, för där bor jag" slängde jag ur mig. Jag tyckte ju att jag borde ha sett om någon av nollan bor i min uppgång liksom. Tydligen bodde hon på 6B alltså bredvid mig så det va bara att pallra sig tillbaka hemåt. Efter förfesten stack vi till Kårallen där jag personligen inte stannade speciellt länge. Inte för att det inte var kul utan snarare för att jag inte mådde så bra.
Å idag vaknade jag till första gången kl 8 fullt påklädd liggandes på mitt överkast. Snjezana upptäckte snart detta eftersom jag inte brytt mig om att stänga min dörr så hon var snäll nog att lägga min filt över mig. Så än så länge har jag inte gått upp utan sitter fortfarande med kläderna på mig och funderar på om man skulle ta sig till duschen å börja göra sig iordning för kvällens sittning.

Skyller på Per

Helt å hållet hans fel :P..
Nä då, men det blev en tripp till Tornby i alla fall, där jag hittade förvånandsvärt mycket. När jag vaknade å loggade in på msn var Per snabbare än blixten på att skicka att han var shoppingsugen. Självklart blev jag det också. Till slut bestämde vi oss för att Tornby blir bra för vi behövde lite på IKEA. Resultatet blev sammanlagt 7 tröjor (alla väldigt nödvändiga), nya lakan och en påse toblerone. Så nu har jag väl inget val längre, för att få plats med de nya tröjorna måste jag nog rensa ur garderoben. Mamma, ska jag slänga allt eller vill du kolla igenom det först? :P

Vad ska man göra?

Vaknade nyss å hade ett otroilgt sug för att shoppa alltså förstöra ännu mer pengar. Men var sitter jag? Jo i min säng med en dator i knät. Det är även marknad i Hultsfred som hade varit kul att gå på, dels för att förstöra pengar dels för att man känner så många där nere. Men var sitter jag? Jo i min säng med en dator i knät.
Hur ska man fördriva tiden idag då? Det skulle egentligen ha varit faddermiddag men våra nollor har inte styrt upp något så tror inte det blir av. Jag skulle ju äntligen kunna ta tag i min garderob men det är nog ingen bra dag idag. Eftersom jag är sjukt sugen på att köpa nya kläder så lär det ju bli att jag istället behåller de gamla å tänker att den här kommer jag garanterat ha användning för å sen lägga den längst in för att hitta den igen när det är dags att flytta. Skulle kunna tillbringa dagen med att spela Wii hela dagen men har så svårt för att bestämma mig för vilket spel jag vill spela. Så vad ska man göra?

Bildtajm

Det visade sig ju självklart att routern var felinställd, och efter egentligen en ren slump hittade jag äntligen felet idag. Så här är några kort från nolle-p's första vecka så blir det några fler nästa vecka

Dag 1


Dag 2



Dag 3 Munchen Hoben


Dag 4 Ärtor & Punsch


Dag 5 Schlong Contest


Dom är ju så bra


Skor

Ofta när jag är ute å shoppar så tänker jag att jag bara måste köpa ett par nya skor. Men oftast blir det bara att man går in i någon butik å snabbkollar lite lätt för att sen tycka det är skittråkigt att handla skor, det kan ju i å för sig bero på att man redan har spenderat hela CSN på massa kläder man aldrig kommer använda.
Men idag när jag gick omkring i mina helt underbara sjömansskor upptäckte jag att jag hade ett stort hål i sulan där endast ett litet tygstycke höll strumpan ifrån marken. Det har länge varit en stor spricka men älskar man ett par skor så vårdar man dem med stor kärlek. Fast idag var det tyvärr dags att inse att mina skor sjöng på sista versen och tvinga mina föräldrar som var på besök att köra ut mig till tornby (enbart för skohandel) så jag kunde handla fler än ett par. Vilket jag också gjorde, på Skopunkten så klart. Mamma hade redan köpt ett par på Skopunkten i Norrköping och var så smart att hon sparade kvittot så jag kunde handla två par för priset av ett. Resultatet av detta blev alltså ett par praktiska svarta skor som i princip passar till allt plus att par ljusbruna stövelaktiga (låga) som troligen inte passar till så mycket i min garderob, men dom var alldeles för snygga för att inte få komma hem till min skofamilj.


Dagen började ju så bra

Har jobbat två dagar på FOI nu, idag gick vi hem ganska tidigt eftersom det ärligt talat inte finns så mycket vi kan göra. Vi hade suttit å läst hela dagen och vi kände att huvudvärken inte var långt borta så det va lika bra å gå hem. Väl hemma tänkte jag att det äntligen var dags att ringa upp bredbandsbolget å klaga över den dåliga upp-hastigheten. TP-testet visar 0,13 Mbit/s när den egentligen ska ligga mellan 1,5-2 Mbit/s. Detta är anledningen till att jag inte lagt upp bilder på länge, varken här eller på facebook. När jag väl lägger upp bilder lägger jag upp dom på dattis.se eftersom våra nollor ska kunna se dom också.
I alla fall, första samtalet gav ingenting. Han tyckte jag skulle installera deras servicecenter så mina inställningar blev rätt. Men gissa vad, de var visst redan rätt inställda. Det andra samtalet gav lite mer då med hans hjälp kunde avgöra att jacket fungerade som det skulle då vi kom upp i 9 Mbit/s vid direktanslutning. Alltså borde det vara inställningarna i rotuern om inte jag fattat allt fel. Den trevliga killen trodde det berodde på kanalerna så han sa åt mig att sitta å ändra tills jag hittar rätt. Jag har precis testat alla och kom fortfarande inte upp i mer än 0.13, så gissa vem som sitter å är skitsur nu och vägrar ringa till bredbandsbolget igen eftersom jag är rädd för vad jag kommer säga.


Så otroligt glad

Fredda å jag avslutade nyss vår första dag på praktiken. Vi fick inte jobba så mycket idag utan det var mest förberedelser så vi ska kunna jobba senare. Bland annat fick vi varsin dator, ett stort kontor och passerkort. Även om vi mest satt å läste så gick tiden grymt snabbt och jag läser mycket hellre en text som tar ca 100h att läsa och förstå än att sitta å plugga HH's förvaltningsgrejer.. Så än så länge har det varit en bra dag..

FOI

Idag ser det ut som att vi äntligen får börja. Chefen har i alla fall inte ringt än, men börjar ju om 40 min så kan säkert hinna ändras. Å det ska bli så kul att testa på att faktiskt jobba som en systemvetare eftersom man verkligen inte har en aning om hur det fungerar när man pluggar. Det som är lite läskigt är att man kanske inte tycker det är roligt och helt plötsligt inser att man valt fel program efter två år, det hade ju känts lite halvkul måste jag ju medge. I å för sig så är jag inte så gammal än så tiden finns ju men just det att börja om nu när man kommit så långt, det är det jobbiga. Men i alla fall, dags att göra sig iordning så man inte kommer försent första dagen på jobbet som i somras :)

Nu då?

Idag skulle jag å Fredda egentligen ha börjat våran praktik på FOI men eftersom Fredda har gått å skaffat sig halsfluss tyckte FOI att det var bättre om vi började tillsammans imorn.
Själv hade jag satt två larm för att jag verkligen inte skulle försova mig och har nu helt plötsligt en hel dag att fylla med meningslösa saker. Som jag ser det så har jag två alternativ, jag kan antingen åka ner till stan å hoppas på att dom har fått in några nya klänningar som man kan ha på nolleimplementeringen eller så kan jag stanna hemma å rensa ur min garderob så jag kan köpa ännu mer kläder som jag inte använder. Skulle ju kunna göra båda, men då har jag ju inget å göra nästa gång jag får en sån här dag :P


Nolle-P fortsätter

Har varit ganska dålig på att uppdatera här den senaste tiden men Nolle-p kör slut på en i princip. Plus att jag har fått en förkylning som har varit lite påfrestande.
Sittningen i torsdags var väldigt lyckad, Silvi å Frida satte ribban högt för vi andra som ska toasta de resterande sittningarna. Även eftersläppet blev lyckat då många nollor stannade kvar å festade långt in på småtimmarna.
På fredagen var det Schlong Contest som går ut på att våra nollor ska skriva sånger om vårt kära SM samtidigt som våra konferencierar (stavas det så?) är jättefulla och springer runt å härjar med SM. KAn ju säga att det va grymt kul å se Sam å Nelli helt lealösa och samtidigt försöka hålla iordning på allt :P
Lördagen var det dags för dagen vi alla längtat efter så länge. Svartan, eller den Svarta lördagen som den också kallas. Det är den dagen på året då Linköpingsbor blir bedda att hålla sig borta från Vallaskogen eftersom det är hundratals fulla pateter/xare som varit full sen tidigt morgon där. Tycker personligen jag klarade spritspåret väldigt bra plus att jag lyckades flörta till mig några öl som hade blivit över.
På söndagen vaknade jag upp å mådde förvånadsvärt bra, förutom på en punkt. Jag kunde inte prata. Eftersom jag var själv hemma så försökte jag istället få igång rösten genom att skrika men inte ens det gick. Inte förens min mamma ringde upptäckte jag att rösten sakta men säkert kom tillbaka så pass att jag kunde viska. Idag ska jag toasta en sittning vilket återstår å se hur det går. Men med lite öl i strupen ska det nog gå bra till slut.

Nolle-P dag 3 å 4

I onsdags var det dags för den stora festen under Nolle-P, Munchen Hoben. SM lyckades strula till det lite med biljetterna men i sista sekund löste det sig för våra nollor ändå. Personligen hade jag skitkul, sprang omkring å pratade med äckliga pateter :P och gjorde ett tappert försök att lära känna nollorna lite bättre, fast egentligen var det nog bara dom som lärde känna mig eftersom det inte finns något slut på mitt tjöt när jag väl kommer igång.. I slutändan är det ett under att vi kom hem helskinnade, då Forre hoppade på min pakethållare så fort vi hade lite nerför, snacka om att använda hela vägen säger jag bara.
Dagen efter vaknade jag redan vid halv åtta men kom ju knappast upp ur sängen då med tanke på att den härliga bakfylleångesten kom smygande på mig. Lyckades till slut somna om igen och blev väckt halv ett, att man aldrig lär sig att stänga av mobilen :P..
Senare under dagen var det Nolle-P's första sittning, den ökända Ärtor och Punsch där vi får ärtsoppa till middag och pannkakor till efterrätt, vilket serveras med en sliskig punsch. Kräsen som jag är så hade jag sett till att äta rätt så mycket innan. Sittningen vart hur som helst väldigt lyckad. Frida och Silvi var hur bra som helst som TM och har satt ribban väldigt högt till de återstående sittningarna.

För att helt byta samtalsämne så hämtade Dennis den sötaste lilla hårbollen jag sett. Jag saknar honom något oerhört, varje gång jag går in i vardagsrummet så tittar jag dit där hans bur stog och det hugger till lite. Tänk så snabbt man kan börja tycka om något så litet som en råtta :)

Nolle-P dag 2

Dag 2 under Nolle-P betyder att vi gemensamt med FBI och Jur6 har festligheter nere vid Flamman för att senare gå in på just Flamman. Jag tror nog att kvällen vart lyckad för våra Nollor för de höll igång rätt så bra hela kvällen. SM gjorde oss självklart sällskap denna kväll och eftersom de ska framstå som väldigt coola så är det extra kul när våra fusknollor får dom att börja skratta. Båda fusknollorna är avslöjade nu, men inte helt utan dramatik. SM skämde ut Forsmyr framför alla andra nollor så Forsmyr sprang upp i skogen och "grät" för att senare komma ner i en fadderoverall och förklara för resterande nollor att han inte varit helt ärlig mot dom. Hur Göte avslöjades vet jag inte redigt men det hade i alla fall med fuskföreläsningen att göra.. Bra jobbat killar, det har varit svårt att hålla sig för skratt i närheten av er.

Går ni in på http://nolle-p.dattis.se/ kan ni säkert lista ut vilka fusknollorna var ;).. Lägger även upp mina bilder från Nolle-P där ifall ni vill se dom

Tre i ett

Första inlägget: Återförening med Securitas

I lördags var det dags för vad som har blivit den årliga återförening efter sommaren, och återigen blev den här, och återigen efter det kom securitas och sa att grannarna hade klagat. Förra året fick vi ett brev där det i princip stog, händer det igen så åker ni ut.. Jag fick panik, ringer Snjezana å storgråter för jag hade sjukt dåligt samvete för det hade varit hon som fått skiten isf (jag står inte på kontraktet). Till slut lyckades Mattias lugna ner mig och vi kunde gå vidare till HG för en hur trevlig kväll som helst.. Just det Anna var å besökte mig också ;)
Eftersom mitt internet fortsätter att vara extremt segt blir det inte några bilder upplagda från den, iaf inte nu.

Andra inlägget: Nolle-P

Idag började Nolle-P för vårt kära program. Vi har höjt intaget på vårt program så var kul att se så många nya människor. Självklart var jag ju tvungen att prata lite framför dom eftersom jag är ordförande för sektionen. Var sjukt nervös men lyckades för en gångs skull hålla ner tempot på mitt tal ändå. Tro mig, många var väldigt förvånade.
När jag kom hem hade jag ju självklart ångest ifall jag skulle få bo kvar eller inte så jag ringde stångåstaden och var beredd att ta på mig all skuld så Snjezana inte skulle få några problem och just för att jag var så beredd så framstog jag nog inte så trevlig. Vad som var förvånande var att jag fick prata med en kille som förstod min rädsla och förklarade lugnt och sansat att vi inte kommer bli vräkta då vår förra tillsägelse blev preskiberad för ett halvår sen. Plus att den här gången får vi inte ens en varning, bara ett brev om att securitas var här. Jag skämtade till det lite och sa att ni får säkert många såna här samtal nu under nolle-p, på vilket jag fick svaret att han har ju själv varit student och vet vad det innebär. När vi avslutade samtalet sa han ordagrant "ha det så roligt nu under nolle-p och visa nollorna hur man festar här i linköping". Sjävklart svarade jag ;)

Tredje inlägget: Nolle-P dag 1

Ikväll började vi visa var skåpet ska stå och drog med våra nollor ut på en liten grillkväll där de fick mingla lite och lära känna varandra så klart. Det verkar som vi lyckades lite i alla fall för mina källor säger att de nu är ute på en teknologfest tillsammans, kul för dom :).. Vad som var mindre kul var att när jag kom hem upptäckte jag att mitt wii inte var igång. Något som är väldigt märkligt eftersom det ändå lyser fast det inte är på. Börjar dra ur alla sladdar jag kan hitta men inget hjälper. Paniken stiger mer och mer och slänger mig framför datorn för att börja höra med pellen å emil varför det har blivit så här utan att någon har rört det sen igår när det fungerade hur bra som helst. Nämnde att jag hade haft strömavbrott tidigare under dagen och att det måste vara därför. Med den infon kunde Emil säga att det hade med säkringen att göra men att göra den strömlös verkade inte funka för min del. Gick in på några forum där flera har haft samma problem och tydligen var man tvungen att dra ur alla sladdar i ungefär 10 min. Så nu är allt frid å fröjd igen så Snjezana å jag ska nog börja spela lite

Handbollssiffror i tennis

En tennismatch med handbollssiffror, hur ofta händer det egentligen?? Jag har i och för sig ingen aning men att sista set slutar 17-19 skulle jag inte tro tillhör det vanliga. Matchen var helt otrolig att se, kul med svenskar i en tennisfinal i OS, det förtjänade dom verkligen efter semin som tog hela 4h45min. Kämpar dom på så här bra kan det nog gå redigt bra i finalen också.. *LÄNGTAR*

OS, just det

Med tanke på den sportfantast man är så är det väldigt konstigt hur lite man faktiskt har följt OS än så länge. Det är inte det att det varit ointressanta sporter, för fotboll, handboll, simning och allt är ju faktiskt kul att följa. Men på något sätt så har jag ännu inte fått in i systemet att TV ska vara på under dagarna så man absolut inte missar någotting. Istället när jag helt plötsligt får en uppenbarelse att det är ju OS nu så är det snabbt in på Aftonbladet som gäller. Men vem vet, det kanske ändrar sig när friidrotten börjar för det är nog den man sett fram emot mest ändå. Kom igen nu Sverige!


Tillbaka

Är äntligen tillbaka i Linköping och har äntligen fått sova i min alldeles egna stora säng.. Bilresan upp var inte den roligaste jag varit med om. Redan vid Gullringen hamnade jag bakom 3 lastbilar med bred last och kunde inte komma om dom vid något tillfälle, plus att jag inte såg så långt fram så jag inte vågade samtidigt som jag inte kunde köra som en biltjuv eftersom jag hade en råtta i baksättet som verkade livrädd vid varje sväng.
Väl uppe va det dags att börja packa upp, något som jag verkligen tycker är såååå tråkigt. Men för att det inte ska bli som det blev när jag åkte hem i somras och inte packade upp förens kläderna i väskorna användes så slängde jag ut allt på sängen så jag verkligen var tvugnen att ta tag i det innan jag kunde gå å lägga mig, det gäller att lura sig själv ibland..

Listan

Det har faktiskt hunnit bli lite förändringar i listan, förvånad själv att jag tog tag i mitt liv..

Avklarat: Börjat plugga, sagt hejdå till alla underbara människor, tvättat kläder (eller ja, mamma gjorde :P), klippa å färga håret, kopiera å fixa alla papper till försäkringsbolaget, lämna tillbaka nyckel och kläder till EXJOBBET, rensa ur Tonis bil (som tack för lånet denna sommar), pluggat lite mer
Kvar:  Städa råttans bur, packa, ge tillbaka mamma hennes box, PLUGGA

Detta betyder att jag inte på något sätt behöver stressa imorn plus att jag får sova hur länge jag vill, underbart.. Men som alltid när man inte har den där stresskänslan så lyckas man alltid på något sätt vänta med verkligen allt tills sista stund och till sist springa runt som en galning den sista timmen eftersom grejerna ligger utspridda över hela huset efter en hel sommar..

Beräknad avresa om: 15h och 15 minuter


På tisdag, på tisdag, på tisdag

Längtar något helt otroligt för på tisdag flyttar jag tillbaka till staden som de senaste två åren har varit mitt hem.. Igår var jag deprimerad just därför bara för att jag kommer sakna alla här nere, men idag har jag kommit på att jag samtidigt saknar alla i Linköping också.. Det ska bli grymt kul att träffa alla igen och smålandsmänniskorna har alla lovat att komma å hälsa på mig väldigt snart så det känns hur bra som helst..
Har haft en liten lista i huvudet på allt som ska göras. Eftersom jag bara kommer på mer å mer saker jag måste göra och samtidigt ha världens sämsta minne så är det nog dags att skriva upp den så man kan sova i lugn å ro..

Avklarat: Börjat plugga, sagt hejdå till alla underbara människor, tvättat kläder (eller ja, mamma gjorde :P), 
Kvar: Klippa å färga håret, städa råttans bur, packa, ge tillbaka mamma hennes box, kopiera å fixa alla papper till försäkringsbolaget, lämna tillbaka nyckel och kläder till EXJOBBET, rensa ur Tonis bil (som tack för lånet denna sommar), PLUGGA

Ska göra mitt bästa för att listan ska se annorlunda ut imornkväll.. Men känner jag mig rätt så kommer jag sitta å tänka ut exakt hur mycket jag kommer hinna med på tisdagen innan jag åker och sen får stressa med allt för att jag sov för länge :P

Drar ihop sig

Sommaren börjar lida mot sitt slut och det ännu en gång dags att säga hejdå till vännerna här hemma. Varje år känns det likadant, att vi aldrig mer kommer träffas eller höras trots att vi bara bor 12 mil ifrån varandra.. Men det kommer bli en tråkig förändring till hösten.. Marie ska flytta ifrån Linköping till Växjö så nu gäller det att hitta någon annan promenadkompis :(..
Imorn är det dags att börja denna termins pluggande, har en tenta kvar sen jag gick i ettan och det är nu dags att försöka klara den. Trots det långa uppehållet från skolan så har motivationen inte kommit tillbaka.. Kanske för att jag helt enkelt är trött på skolan i allmänhet, men egentligen tror jag bara det handlar om att man inte hunnit vila upp sig den här sommaren över huvud taget.. Längtar verkligen till praktiken och börja jobba lite på riktigt, den kunde inte varit bättre tajmad..

Äntligen över

Det här var den första morgonen på över en månad som jag inte behövde ställa klockan.  Vaknade ändå relativt tidigt men vad det gör, jag vaknade ju av mig självt så utsövd får vi väl hoppas att jag är..
Ända sen jag slutade jobbet igår har jag haft lite svårt att sluta le. När jag kom ut ur konsum tog jag ett djupt andetag och berömde mig själv att jag klarade av ännu ett år men tänkte samtidigt aldrig mer.. Att behöva stå å lyssna på folk när dom klagar över de tre veckor semester dom har och önskade att det var fler, HALLÅ jag har ingen vecka och har inte haft det på flera år. När det va som varmast klagade dom över det också, själv stog jag i en sval butik och bara längtade tills jag kunde åka till stugan och ta ett skönt dopp. Samtidigt som kunderna står å klagar till en så berättar de gärna allt de gör under dagarna och vilka sjukdomar och problem dom har i övrigt. Och folk säger att bartendern är den nya psykologen, pyttsan heller!!


Ser ljuset

JAG HAR BARA EN ARBETSDAG KVAR UNDER HELA SOMMAREN... Å det känns så sjukt underbart.. Redan förra veckan började jag tänka lite smått "nu är det sista gången jag gör så här", eller "det här" osv.. Ikväll va det absolut sista kvällen jag stängde, och jag tror nog faktiskt att detta kan betyda att det var sista gången någonsin i hela mitt liv som jag stängde Coop Nära i Silverdalen.. Det kanske är dumt att ropa hej för tidigt eftersom jag har en tendens att vara duktig på det men det skiter jag i idag.. Om jag är glad nu gissa då hur glad jag kommer vara efter imorn :D


Tre TV-apparater, två boxar

Och gissa vilket rum som inte har en box, JO MITT.. Dennis har suttit å ockuperat TV nere i källaren med att spela Guitar Hero på mitt Wii hela kvällen och mamma blev lite irriterad över att hon inte kunde se på TV någonstans eftersom den andra boxen var i mitt rum. En halvtimme innan hon ska sticka till jobbet så säger hon bara att nu tar hon tillbaka boxen och jag inte får sno tillbaka den eftersom jag bara ska vara hemma i 1,5 vecka till.. Men varför tar hon den just idag då?? Hon ska som sagt bara vara hemma en halvtimme till och jag ska sova själv i huset vilket betyder att jag kommer vara lite rädd och reagera på minsta lilla ljud. Och eftersom jag är sjukligt mörkrädd så sätter jag alltid timern på tvn och somnar in till det. Det känns helt enkelt tryggare plus att det inte är lika tråkigt att lösa sudukon när man har lite ljud i bakgrunden.. Ja jag vet, I-landsproblem.. Nu ska jag gå å sura lite mer för det verkar som det är det jag är bäst på nu för tiden..


Uppdatering 20 min senare: Pappa hjälpte mig sno tillbaka boxen direkt efter mamma stack till jobbet, tihi...


RSS 2.0