Datorproblem

Min stationära dator har i några veckors tid haft lågt systembatteri å har varit rätt så irriterande på så sätt.. Men idag öppnade jag äntligen datorn å lokaliserade batteriet å bytte. När jag startade datorn igen gick den igång som den så snällt ska och verkade inte ha några större problem längre.. TILLS jag skulle starta MSN och kolla min LiU-mail. För det första gick det inte gå in på MSN hur jag än försökte, satt å installerade massa system32-grejer å allt men inget hjälpte för det. LiU-mailen kom jag åt men efter många varningar om att sidan inte var pålitlig å sånt, väldigt irriterande. Så ett tag har jag nu suttit å läst igenom forum efter forum å försökt komma på vad det va, men alla som hade löst det hade norton installerat å den blockade något. Men mitt snälla avast blockade inget och kunde alltså inte skylla på det. Helt plötsligt upptäckte jag att det stod kl 1.37 på min dator, hmmm, det är ju inte rätt tid. Gick in å ändrade det å även datumet som hade ställt om sig till april 2003. Gissa nu då.. Problemet löst!! MSN hoppade igång å jag får återigen gå in på min mail utan problem. Nu kanske det här var ett problem som är väldigt självklart för alla datorkunniga men personligen tyckte jag det va väldigt ironiskt. Man kan lösa det mesta genom tur med andra ord..

Passade även på att rengöra datorn när jag ändå va inne i den å gjorde en rätt så förvånadsvärd upptäckt: ett popcorn! Hur den har kommit in i dit kan jag inte ens föreställa mig, och hur länge den varit där vågar jag inte tänka på. Minns inte senast jag åt popcorn. Men nu är datorn ren igen och han pustar inte lika mycket. Å min bror sa att det bara va å slänge den gamla dumburken, pyttsan heller :P

För övrigt så har jag bestämt mig nu, blir fest med tjejerna ikväll. Vi ska även basta ikväll så va beredda på fyllesamtal å sms för kvällen börjar redan kl 16 :)

Hjälp mig

Igårkväll körde Anna å jag en tjejkväll med hela fadderullan. God mat, snask å film, alltså det som behövs för att göra en kväll lyckad. Filmerna vi tittade på var två favoriter, 10 orsaker att hata dig samt Dirty Dancing. Blev lite inspirerad av 10 orsaker.. å kommer välja veckans låt därefter, men det får vänta tills imorn.
Idag ska jag ner till stan å ännu en gång förstöra pengar, men absolut inte i närheten av lika mycket som sist. Mamma va så gullig å tyckte jag skulle unna mig något fint efter tentaresultatet å gav mig därmed en liten slant. "Men det ska inte gå till alkohol nu!" va kravet och nej, det kommer gå till något fint linne eller eventuellt en klänning. Kanske något som man kan använda ikväll.. Men vad jag ska hitta på ikväll har jag fortfarande inte bestämt mig för. Har två val, antingen tjejfest hos Nina å sedan utgång där vi dansar tills fläsket dallrar eller äta på HG för sedan lugn å skön spelkväll med några i klassen. Är sjukt sugen på båda två, å kan därmed inte bestämma mig!

Två härliga citat från dagen

Blev ännu en heldag i skolan idag, men bara med projektarbete. Ändå kändes det som vi inte fick något gjort. Det vi hade satt upp som mål att vara klara med idag är vi inte helt klara med men får bli helgens jobb helt enkelt :S..

Men här är iaf två citat från dagen så man kan ju knappast påstå att vi inte har roligt i alla fall :)

"Det är som att äta en mjukglass utan topping"  Mattias
Vid diskussion ifall det ska finnas ett åt med i en mening eller inte

"Jag ska inte suga på den, ska bara ta lite i munnen"  Fredda
Vid frågan om han kan få lite vatten av Frida.

Härlig dag idag, eller hur?

Okej för det första vill jag bara berätta att jag fick VG på tentan jag gjorde för två veckor sen!!! Helt otroligt, sa hela tiden att antingen gick det åt skogen eller så gick det skitbra, å tydligen va det det sista.. Vilken tur att jag planerar att plugga avancerade databaser i australien, kan ju tydligen något om det :P.. Självklart firades detta lite på torsdagskröken lite omedvetet ;)

Eftersom Fredda å jag hade beslutat oss för c-uppsats på FOI för länge sen så trodde ju jag det va klart tills för en vecka sen då han berättade att han kanske ska skriva hos sin far.. Frågade självklart genast Frida om hon hunnit fråga någon än vilket hon tyvärr hade.. Detta har lett till att jag gått med ångest hela veckan över att inte kunna få några klara beslut om en eventuell c-uppsats tillsammans, så beslutade mig för att ta tag i saken själv idag (man vill ju inte skriva med vem som helst liksom).. Förste man (ja man, det är ju bara jag å Frida av den feminina skaran av klassen) va Loffa å han sa ja.. Känns väldigt skönt och ser verkligen fram emot att skriva med honom, nu är det bara att hitta något att skriva om och en plats så klart!

Sovmorgon

I alla fall om man jämför med igår. Är nu tillbaka på FOI men inte för att göra klar vår behovsanalys utan för att göra våra kompletteringar till kursen så vi kan få den avslutad å därmed 30hp. Kompletteringarna är nu klara å vi funderar på att sticka upp till skolan å sitta å "hänga" där ett tag. Vi har beslutat oss för att göra jobbjobbet som inte är klart än hemifrån å kanske lite här ifrån när man äntligen har lite fritid. Det blir ju inte så mycket sånt nu när vi bara fick 5 veckor på oss att hitta ett företag, åka till företaget å skriva en rapport om deras affärssystem, istället för de 10 veckor man i vanliga fall brukar ha på sig. Däremellan ska vi under dessa fem veckor hinna skriva två PM också (ett är klart). Kanske inte låter som så mycket men tro mig, det är stress på hög nivå!

To be

Mamma Angelica har precis hämtat Elias efter att ha varit i min vård i lite mer än tre timmar *stolt*.. Fast det är ju inte hjärnkirurgi direkt. Plus att han sov precis hela tiden så det enda jag behövde göra var att vara tyst så han inte vaknade :P


To be or not to be barnvakt

Kom för första gången hem innan ljuset släckts ute idag å det va en helt otrolig känsla att slippa oroa sig ifall polisen stod vid nästa krök, beredd att ge oss lyslösa böter. Som sagt va jag uppe väldigt tidigt idag och har fått lida rätt ordentligen av det.. Va väldigt nära att somna några gånger på vår fyra timmar lång föreläsning idag, trots att den va intressant. Projektarbetet därefter hade jag väldigt svårt å koncenterar mig å vid ett flertal tillfällen kom jag på mig själv med att inte lyssna på de andra, förlååååt!! Kvällen som jag hade räknat med skulle bli lugn å skön kanske ändå inte blir så lugn. Det kan bli så att jag blir barnvakt till lille Elias, en innebandykompis son som är 11 månader. Men det va långt ifrån klart än... Det ska bara erkännas då att sladdbarn som man är både i familj å släkt så har jag aldrig varit barnvakt förut i hela mitt liv. Det är lite med skräckblandad förtjusning man ger sig in på detta uppdrag då, mest förtjusning så klart ;).... Det vill säga om det blir av!

Tuppen är inte ens uppe än

Klockan är 5.46 å jag är redan uppe.. Egentligen har jag redan varit vaken i 30 minuter men det är fortfarande väldigt tidigt nu. Anledningen till det tidiga uppvaknandet är att Nina å jag har fått för oss att köa till VSR-biljett.. Alltså ännu en kravall här i Linkeboda..
Men ärligt talat så är jag inte så trött.... ÄN... Sov väl typ tre timmar inatt så troligen kommer tröttheten senare under dagen.. Förhoppningsvis på den tråkiga föreläsningen som är 8-12 :O.. Har ni hört på maken så länge :P.. Nä dags att göra sig iordning. Fortsätt sov så gott ni andra


Spotify

Ja, en annan är ju inte så snabb med att fixa saker då va. Tänkte en gång för länge sen om jag skulle skaffa Spotify men då funkade fortfarande imeem.com bra å det va nästan samma princip. Bara att nu har dom börjat ta betalt på imeem å eftersom man är den snåla smålänning man är så använder jag mig bara av det programmet när jag ska lägga upp låtar här (dvs utan att behöva betala så klart). Men Snetch lyckades få 10 invites till Spotify idag å va så snäll så å gav mig en, så jättetack Snetch. Alltså har man nu ännu ett program att hålla reda på. Vi får väl se hur lång tid det tar innan man tröttnar å hur lång tid det tar innan man får börja betala för det. Än är jag nog inte helt beredd att släppa mitt kära winamp!

Drömmer vidare

Vaknade nyss, vilket inte va helt meningen eftersom jag första gången vaknade halv tio men hade en så konstig dröm så va tvungen att somna om igen och se slutet på drömmen. Märkligt nog lyckades jag somna om å komma in i drömmen igen, har nog aldrig hänt förut. Men tyvärr fick jag inget svar på alla mina frågor och istället är jag nu mer fundersam än någonsin. Hur kan drömmar göra så stor påverkan på en egentligen??

Glömsk va ordet va?

Kom precis på att jag ännu en vecka lyckats lägga upp en låt här.. Eftersom jag inte har varit på det bästa humöret sen jag kom hem på grund av diverse dörrkarmar å övriga kanter så kommer här en låt som är ganska skön att avreagera sig till.

Lång skoldag

Kom precis hem efter att ha suttit i skolan mellan 9-18.30 utan att ha haft en föreläsning.. Imorn ska nämligen ett PM in om varför eller varför inte man bör välja ett affärssystem. Kan va så att jag har nämnt det förut men ärligt är jag för slut i huvudet för att ens orka komma ihåg det. Inte fick jag i mig någon ordentlig mat heller.. Köpte en köttsoppa i kårallen idag eftersom det är inget jag brukar göra själv så skulle va gott med något "annorlunda" för en gångs skull. Men det va ju bara det att den smakade pekka å då menar jag inte min kompis pekka utan blääää.. Så efter ännu några timmar gick jag å köpte mig en god macka med skinkröra men knappast något man klarar sig på hela dagen.. Så när vi äntligen lämnade saks-rummet va jag faktiskt lite yr å skakig å det märktes ännu mer efter cykelturen hem. Fick stå ett bra tag innan jag lyckades pricka rätt å kunde låsa upp dörren. Men nu är kroppkakorna på tining så man snart kan steka dom å avnjuta en måltid som skulle kunna jämföras med himmelriket..

After Ski på NH

Igår va det fest med grabbarna igen och det va stan även denna vecka som gällde. Förfesten va hur kul som helst å ännu en gång körde vi hetsdrickning genom lekar, eller ja en lek.. Tänker inte berätta så mycket om kvällen förutom att den va väldigt kul så här är lite bilder istället.




 


PM

Hade en helt otroligt skön fredagskväll igår. Jag gjorde absolut ingenting!! Satt lite vid datorn, läste lite i min bok, funderade på om jag skulle poppa popcorn, vilket jag till slut glömde bort när jag beslutade mig för att äta det, och somnade utan ångest om att man ska gå upp tidigt dagen efter.
Efter att ha vaknat relativit tidigt idag och hälsat på Charlotte som är å hälsar på hos oss så har jag nu suttit med ett PM framför mig och försökt skriva på det i en timme. Men inget kommer ut och jag kommer snart börja slita bort mitt hår på huvudet. VI skriver ett PM om varför man eller varför man inte ska välja affärssystem och vilka dilmman som kan uppstå därfefter. Det gick jättebra att skriva sist Frida å jag satt tillsammans men nu är det tomt, helt tomt, man skulle höra om en hjärncell ramlade ner å dog där inne.
Å eftersom man ska fylla på alkoholnivån i kroppen ikväll lär alla få hjärnceller kvar lämna ett stort eko efter sig. Men kul ska vi ha å det är det viktigaste :)

Kom å ät!

Hm ja dagen började bra men har väl blivit lite så där nu.. Mötet jag hade med vår programansvarige hjälpte mig mycket med vilka kurser jag ska söka till RMIT, och samtidigt så nästan garanterade han mig att jag skulle bli antagen. Men man vet ju aldrig, dumt å hoppas för mycket.. 
Efter det va det information om C-uppsatsen där Fredda å jag hade tänkt skriva tillsammans på FOI men nu verkar det som han fått ett nytt erbjudande.. Jättekul för honom men är lite tveksam hur jag ska göra nu, det va så skönt att ha en säker plats och i diskussionsfasen om ämne, men det är väl bara å tänka om antar jag.. 
Senare hade vi en intervju/informationsmöte med en projektledare på BT i Vita Huset här i Linköping. Vi fick väldigt bra information där och vet ni hur vi ska rikta rapporten för att HH ska tycka om den. Å nu sitter jag här i min ensamhet i SAKS-rummet å är lunchvakt. Men ingen på SVP verkar vara i skolan idag så får sitta själv. Men måste ju sitta kvar timmen ut ifall det kommer någon liten stackare som är rädd för baljan å hellre gör mig sällskap.

Hoppas den här dagen blir lika bra

Igår va en väldigt bra dag. Jag vaknade mer utvilad någonsin än på flera månader, dvs jag vaknade en hel kvart innan klockan ringde = underbart! Jag shoppade på rean, hittade en massa bra fynd, å då menar jag verkligen bra å ha grejer men samtidigt snyggt = underbart! På kvällen stack jag ner till broder Dennis för å bland annat kolla på handbollen, kul match å se, men också för att spela buitar hero = underbart! Han har köpt hela paketet och vi var fyra personer så alla fick vara med i bandet. Hade aldrig spelat trummor förut men shit va kul det va.. Vill ha vill ha men ekonomin säger stopp, om några år kanske :p..
Ska på möte nu, om just dit min ekonomi ligger detta halvår, AUSTRALIA!

Trööött

Lite sömn+lång skoldag=trött lina! Det är dagens formel, och mer matte än så behöver vi inte lära oss på filfak. Men shit va trött jag är idag. Det här med att vända dygnet har jag nog aldrig varit så duktig på som nu. Det tar inte mer än en dag så kan jag vara uppe hela natten om det är så. Det är inte det att jag inte försöker sova, utan att jag inte kan. Va faktiskt redan i säng kl 23 igår men ögonlocken blir aldrig tunga :S..
Skolan idag bestod först av PM-skrivning med Frida, på 2,5h fick vi inte ihop mer än 1 sida men vi har många idéer så det ska nog få ihop till 4-5 sidor som kravet va. Efter det körde vi lite projekt istället. Vi lyckades få ihop en jättebra grupp med Frida, Fredda, Mattias å jag och idag va målet att hitta ett företag för att intervjua dem om deras affärssystem. Det hade varit en rätt intressant kurs om vi inte hade haft läraren som är bäst på att förstöra intressanta ämnen.

Mattias stackrn' var han som fick ringa till vårt företag, BT (tillverkar truckar å uppköpta av Toyota eller nåt). Han hade fått ett nummer till personen vi sökte, bara att riktnummret nämndes aldrig för dom trodde vi kunde det till Mjölby. Jag kollade upp detta riktnummer och Mattias skulle ringa det lite senare. När han kom tillbaka efter kaffeköpet frågade han mig vad nummret va igen och jag sa 0421. Är du säker frågar han igen. Men hallå, jaaa svarar jag.. Det märkliga är bara att nummret inte går till samma person som vi kom till när vi blev växlade. Nu var det en skåning som inte gick att förstå (enligt Mattias). Han frågar igen om jag va helt säker och jag idiotförklarar honom totalt, har haft en liten bitchdag nu igen :P.. Efter att ha försökt några gånger kollar han själv upp nummret som inte gick till Mjölby, utan till Helsingborg! Gissa vem som fick höra det sen och troligen kommer få äta upp det ett tag till framåt :P

Skriker högt!

Så det visade sig att vi bara fick G på praktiken.. Detta för att vi inte skrev en tillräckligt djup analys i rapporten som lämnades in. Men då är ju frågan, hur F*N kan en skitrapport avgöra 30hp när man suttit å slitit på ett jobb i ett halvår?? Det finns inte ens någon extrauppgift att göra för att få upp betyget. Har nog ärligt aldrig varit så här besviken över ett betyg innan någonsin.. Man tycker ju att det mest relevanta sätt att examinera denna kurs på är att få tillämpa sina kunskaper man lärt sig på prkatikplatsen, men icke, istället måste vi skriva en rapport som egentligen inte är annorlunda än de vi skrev i ettan.. HALLÅ!! Något måste man väl ha kunnat avancera sen dess eller?? Nä usch, ska försöka tagga ner nu, för humöret är inte på det bästa idag!!


The Killers till Hultsfred

Läste precis på Aftonbladet att The Killers kommer komma till Hultsfredsfestivalen i år, därmed är det den enda konserten i Sverige som dom kommer att spela. Och vart kommer jag "förhoppningsvis" vara, jo i Australien. Första festivalen jag missar på jag vet inte hur många år och ett av världens bästa band kommer dit.. JAG ÄR SUR!! Hade dom inte flyttat festivalen till juli hade jag kunnat gå men men allt ska ju förändras. Förra året hoppade ju EMA/Luger av (eller vad de nu heter), och fick Foo Fighters till den nya festivalen i Stockholm SOM var samtidigt som Hultsfred.. Eftersom man har velat se Foo Fighters hur länge som helst skapade detta en konflikt i huvudet.. Svika den gamla trogna festivalen på hemmaplan, eller ge sig upp till huvudstaden och vantrivas på platsen men njuta av bandet?? Det blev ju å stanna på hemmaplan!!
Gaa, va bara tvungen att skriva av mig lite! Nu är det nog dags att klä på sig något.. Ha en bra dag


En kärleksdikt?

Fick precis ett fint mail från Annso som bestod av en dikt där första raden är den mest romantiska repliken man kan tänka sig, samtidigt som den andra repliken är den minst romantiska man kan tänka sig.. Men i slutändan blev det ändå en rätt så bra dikt :)
 


1. My darling, my lover, my beautiful wife:
Marrying you has screwed up my life.
 
2. I see your face when I am dreaming.
That's why I always wake up screaming.
 
3. Kind, intelligent, loving and hot;
This describes everything you are not.
 
4. Love may be beautiful, love may be bliss,
But I only slept with you 'cause I was pissed.
 
5. I thought that I could love no other
-- that is until I met your brother.
 
6. Roses are red, violets are blue, sugar is sweet, and so are you.
But the roses are wilting, the violets are dead, the sugar bowl's
empty and so is your head.
 
7. I want to feel your sweet embrace;
But don't take that paper bag off your face.
 
8. I love your smile, your face, and your eyes
Damn, I'm good at telling lies!
 
9. My love, you take my breath away.
What have you stepped in to smell this way?
 
10. My feelings for you no words can tell,
Except for maybe 'Go to hell.'
 
11. What inspired this amorous rhyme?
Two parts vodka, one part lime. 


Jag är sämst!!

Första dagen på den nya terminen och vad händer?? Självklart försover jag mig trots de två alarm jag satte. Har inte ens något minne av att de gick igång men mobilen låg i sängen så hade ju uppenbarligen tryckt på lite knappar ändå. Istället vaknade jag fem minuter innan föreläsningen skulle börja av att en klasskompis ringer å frågar vart salen ligger. Lite småförvirrad lyckades jag guida honom rätt :P..
Eftersom det här kanske inte var den bästa starten på terminen så funderar jag allvarligt på att köpa mig ett nytt alarm. Det finns ju såna alarm som har en liten helikopter som börjar flyga runt i rummet och alarmet inte stängs av förens man får dit helikoptern igen, det finns även pussel som sprängs och går ut på samma sak. Men jag har ju då hittat en sak som tar detta steget längre eftersom jag tror ändå jag skulle gå å lägga mig igen även om jag kommit upp å letet efter alla bitar. Den klockan jag funderar på att köpa ger en en stöt varje gång man försöker snooza, men självklart bara för att jag letar efter den nu så finns den ingenstans att hitta.. Aja, den kommer nog fram igen när det är något helt annat man ska ha!

Danko Jones - First Date

Detta underbara band stod för Hultsfredsfestivalens bästa koncert 2008.. Innan bandet kom upp på scenen stod hela publiken och sjöng just denna låt.. Härliga tider :)


Home Sweet Silverdalen

Bakfull å dan åkte jag, Toni å Frida hem mot Silverdalen i lördags. Mamma fyllde år tidigare i veckan så blev lite fira henne, eller rättare sagt ge henne presenten, öronhängen från Pandora, aaassnygga om jag får säga det själv :).. Och sen agera fyllechaffis till föräldrarna då vi var bjudna till svägerskans föräldrar i Vimseby. Där bjöds det på god mat och trevligt sällskap..
Men är nu redan tillbaka i Linköping, börjar ju ny kurs imorn så kunde inte snåla på föräldrarna allt för länge denna gång :P.. Men ikväll är det handboll så för en gångs skull är det faktiskt värt att se på TV!

Robins inflyttningsfest

Igår va det dags för Robins inflyttningsfest i den nya lägenheten som var hur mysig som helst. Efter det gick vi vidare till NH där vi dansade otroligt mycket, har nog aldrig stått så mycket på dansgolvet förut. Väl hemma somnade jag men huvudet längst ner i sängen fullt påklädd på överkastet, inte för att jag var för full utan för att jag va helt slut efter att snittat fem timmars sömn per natt denna vecka. Vaknade av att jag frös tre timmar senare å gjorde mig iordning för sängen..


Lite bilder


Praktik över

Va för andra gången den här veckan uppe mycket tidigare än vad en student tål. Idag va det äntligen slutseminarium i Praktikkursen, och denna gång va inget undantag: JAG PRATADE FÖR FORT!! Redan vid andra bilden avbröt min lärare mig och bad mig sakta ner lite, vilket ledde till att jag tappade bort mig. Till råga på allt hade jag glömt min lilla fusklapp som just nu ligger å hånar mig här på skrivbordet. Men i det hela gick det nog bra ändå, opponenterna sa att jag inte pratade lika snabbt som det ibland kan gå.

Ikväll blir det inflyttningsfest hos Robin. Han har tyvärr flyttat ifrån Fylleryd och skaffat sig en 1,5a. Hm, nu kommer samma problem som alla gånger man ska ut.. Vad ska jag ha på mig?? :S

Tänker tillbaka

Här sitter man nu i sin ensamhet, Snjezana har lämnat mig igen :P.. Å istället för att sitta å plugga till seminariet imorn sitter jag å Tessa å drygar oss på fejjan.  Jag spelar självklart dum, för det va nog det jag gjorde bäst på gymnasiet :P.. Eller vet inte om det va det att jag va trög eller bara att jag hade otur egentligen. Minns ett tillfälle där jag, Sneta (Snjezana) å Tessa som vanligt satt å småfnissade nere i hörnet när helt plötsligt jag sträcker upp händerna i luften och säger lite lätt ja, i min tro att läraren inte skulle märka något. Bara det att han hade precis ställt frågan "Vem vill vara domare vid vår simulerade "vad det nu var"? Jag fick inte reda på vad det var jag hade gått med på förens efter lektionen var slut, men det va faktiskt ganska kul å sitta å kontrollera alla, folk har ju aldrig någosin förut sagt att jag är maktgalen liksom, hmmm :P..


Vindar

Snön har börjat fall igen å här sitter vi på FOI å fixar ihop vår presentation till slutseminariet imorn å allt jag kan tänka på är hur det blåser. Det blåser inte så kraftigt idag men man ser ändå åt vilket håll snön far, idag har jag tur så det blåser faktiskt medvind hem sen. Å detta i sin tur får mig att ännu en gång börja tänka tillbaka på varma sommardagar i stugan, denna gång när det blåser lite där med. Pappa brukar alltid säga, "Ja nu blåser det sydostlig vind" vilket kan betyda att det blåser rätt in mot land, minns inte vilket håll men ni förstår ju exemplet ändå. Här ser man alltså skillnaden. I skogarna blåser det faktiskt åt en riktning vilka finns i 12 olika kombinationer (om jag räknat rätt), men här i Linköping finns det bara två olika vindar, antingen är det medvind eller motdvind, för att som någon gång har cyklat i Linköping vet ju att det alltid blåser motvind här!

Hur skulle du se ut om du va med i Southpark?

Snjezana har haft spelarmöte här idag så kände inte att jag ville störa ute i det otroligt (för tillfället) varma vardagsrummet med 20-30 tjejer så fick underhålla mig på annat sätt. Hittade en liten sida där man kunde göra egna SouthPark-figurer så självklart gjorde jag några :)

Här är resultatet:

Den här bilden speglar väl kanske inte Toni i vardagen men eftersom han opererade knät igår så har han väldigt ont just nu och notera kryckorna :).. Basket är väl kanske inte heller det han håller på med men han skadade sig genom sport å tycker om tennis.. När han väl kommer upp ur sängen lär han sätta sig framför sin xbox360 å njuta av sjukskrivningen!


Det här är ju då min andra bror, Dennis. Denna bror har istället en PS3 å tycker ju då om Rammstein. Han tycker även om öl, fast vem gör inte det :P. Här står han framför sin dator, antagligen väntar han på att jag ska fråga någon dum datorrelaterad fråga som han kan håna mig för sen :P. Personligen tyckte han att den var slående lik :)


Ja, till sist har vi minstingen av syskonen Andersson, moi!! Här står jag å sjunger karaoke, en gnutta full men njuter ändå av en drink samtidigt. För finns det karakoe så brukar jag alltid hamna där minst en gång, även om jag säger att jag absolut inte ska göra bort mig (mer än vanligt dvs)

Friends

Den genom tiderna bästa serien.. Här några bloppers:


Ålderstest

Nu när jag inte behöver plugga ända in till småtimmarna så finsn det ganska mycket tid över igen å hittade en liten kul grej som kanske kan få en att tänka över hur man faktiskt lever: www.livsprognos.se/. Där får man frågor om man är social, matvanor, festvanor osv å sen kan man tydligen räkna ut hur gammal man kommer bli genom det. Yeah right men det är tidsfördriv. Själv kommer jag bli 84,2 år, vilket betyder att jag har hela 74% av mitt liv kvar. Känns ganska bra och jag börjar inse att jag inte behöver ha så bråttom med allt utan ska nog försöka njuta av ett härligt singelliv i några år till.

Uppdatering 14/1: Den här tjänsten kostar tydligen pengar så läs allt noga innan ni skriver in er mail i första rutan.  Det va tydligen mer seriöst än bara lek som jag trodde..

Grattis Mamma!

Så mitt emellan all min multitasking idag så blev det ett samtal hem till skogen för att gratta min kära mor.

Grattis Mamma! Bara nio år kvar till nästa familjesemester ;)


Tenta

Tentan är avklarad och jag gick ut ur tentasalen med blandade känslor. Antingen gick det skitbra eller så har jag missuppfattat allt. Personligen tycker jag att jag borde ha klarat den men det återstår ju å se, vill ju inte säga för mycket heller för chansen för IG finns ju alltid där.
Resten av dagen kommer bestå av ett möte, en stor hög kläder som ska strykas, sen äntligen lite tid för sig själv. Vilket troligen kommer betyda llite Wii-spelande :)

Godmorgon

Har redan varit vaken en halvtimme å hunnit duscha men kan ändå inte vara tröttare. Hur denna tenta ska gå, ja det är ännu ett stort mysterium. Det känns som man har ganska bra koll på den, men frågorna är svårtolkade och man ska göra sig förstådd på engelska. Något som jag inte brukar ha problem med men nu känns det som det enda jag kan komma ihåg är svengelska.. Menmen, det återstår väl å se hur det går. Håll en tumme för mig (två betyder otur)!


Tankarna åt fel håll

Kanske var dumt att ringa om datorn idag när stressen inför tentan börjar smyga sig fram till ett skrik av förtvivlan. Hur jag än gör kan jag inte koncentrera mig, allt jag tänker på är att min dator i värsta fall är stulen. InfoCare ringde aldrig tillbaka så antagligen har dom ännu inte hittat den. Men vad händer om den aldrig återfinns? Ingår den i hemförsäkringen eller?? Jag har verkligen noll koll på sånt här även om jag har bråkat med olika försäkringsbolag tills de kom fram till att jag är 5% invalid :P..
Om jag inte minns helt fel så är jag rätt säker på att jag i alla fall tog bort mina bilder från datorn innan jag skickade iväg den, ifall den skulle bli stulen, antar att det var att fråga om det..


Varför kan det inget vara lätt bara en gång?

Jag brukar säga att alla konstiga saker händer mig, men då menar jag i en negativ bemärkelse. Men idag har det inte bara hänt en dålig sak utan även en bra sak, även om den bra saken inte kan överväga det faktum att min dator som är inskickad på lagning inte finns någonstans att hitta. Jag har idag ringt posten å frågat varför det ser märkligt ut på spårningen där InfoCare har hämtat datorn men i samma minut så återfinns datorn på Växjö postcentral. Postmannen säger att det måste ha blivit något missförstånd bara och att uppenbarligen har InfoCare hämtat datorn, för hos posten fanns det absolut inte.
Därför ringer jag självklart till InfoCare direkt efter och frågar om dom har min dator där, för en vecka efter att de "hämtat" datorn blev min felanmälan deaktiverad. Frågar vad tusan det är frågan om och fick svaret att det kanske blev något fel med tanke på julen. Den här människan var väldigt hjälpsam och har hela morgonen försökt hitta min dator men den verkar inte finnas hos InfoCare heller, men hon ska nu försöka reda ut det här med posten å ringa tillbaka mig så fort hon vet något.

Men en liten ljusglimt i mörkret är att det droppade ner en film i brevlådan idag. Den kom från LoveFilm och är inplastad, så antar att det inte är en hyrfilm. Det finns heller inget krav om att dom vill ha tillbaka den som en hyrfilm. Å till sist men inte minst, jag är inte medlem på LoveFilm så tycker detta är en väldigt märklig dag. Så nu är det väl bara å vänta på att den snälla tjejen från InfoCare ska ringa plus att en räkning ska komma på en film som jag uppenbarligen inte beställt (även om den är bra :P).. Det kommer bli en bra dag detta, säger hon med ett inslag av bitterhet!!


Den amerikanska regnbågskonspirationen

På tal om konstiga saker folk gör på youtube så är nog den här den trögaste av dem alla. Fast det roligaste av allt är att hon uppenbarligen har lagt upp detta klipp själv för att folk ska uppmärksammas på "vad som finns i vattnet". Kanske dags att lära sig lite om optik istället :P.. Oj, blev kanske lite neggigt det här! Men se å döm för er själva! Det är ändå en av mina personliga favoriter.


Weezer - Pork and beans

Av tradition brukar den här musikvideon spelas varje förfest hos Forre å fredagen var inte ett undantag. För alla vi som kan sysselsätta oss med youtube i timmar och kolla på alla konstiga saker folk gör :)


En kväll på HG

Så vi gick ju ut igår och det va hur kul som helst. Det började med förfest hos Forre för att senare gå vidare till HG. Där träffade man några väntade å några oväntade aniskten. Bland annat kom Gurra å Amanda lite oväntat dit så då hade jag ätnligen en tjej att umgås med efter att ha suttit på förfest med ca 15 killar. Vi shotade, dansade, shotade igen å dansade ännu mer, det va ungefär vad kvällen bestod av :)...
Idag har det pluggats hela dagen, skulle skrivit rapport egentligen och gick därför upp väldigt tidigt för att vara en dagenefter-dag men det blir imorn istället nu, å då måste den bli klar för den ska in på måndag. Borde gå å kolla till mina hasselbackspotatis nu :).. Trevlig kväll folket!!


Kombinerar pluggandet med fest

Blev en lång dag på jobbet idag men ändå känns det som att vi är ungefär på samma ställa som vi igår. Men imorn får bli sista dagen med den här rapporten som ska in till skolan. När man har praktik så tror man ju att man ska skriva en rapport om vad man har fått lära sig å tillämpa det. Men icke, vår lärare har en tendens att göra allt kul trist och därför blir det en skitrapport som märkligt nog ska avgöra 30hp så det gäller å skriva VG på den :S.. Så imorn ska jag bege mig bort till T1 så jag kan få plugga till min tenta i lugn å ro sen utan en rapport hängande i skallen. Men innan dess blir det tydligen lite fest, hade verkligen inte tänkt gå ut att gå ut ikväll men Scherman aka HH (HuntHunter) tjatade å lyckades till slut övertala mig, även om det troligen inte va så jättesvårt :P.. Antar att det med andra ord är dags för att göra sig iordning lite å tvätta av sig FOI-dammet..
Vi ses i dimman ikväll!!


Dom kallar det tentaplugg

Kvällen börjar lida mot sitt slut och här sitter jag med fötterna i ett vad som en gång var ett varmt fotbad. Även om vattnet just nu är kallare än min kalla lägenhet som faktiskt råkar vara den kallaste i Linköping, utan tvivel, så vill jag ändå inte ta upp fötterna. Påminner lite om när man sitter på bryggan i stugan å njuter av att kunna svalka fötterna i sjön en varm å skön sommardag. Bara att det här är lite mjukare att sitta på å fötterna når den uppblåsbara bottnen å jag egentligen fryser häcken av mig.

Kvällen har bestått av plugg till tentan på tisdag. En tenta jag har efter mig för att när den gick förra året råkade min mamma fylla jämnt så familjen åkte på skidsemester i Lofsdalen, något som jag verkligen inte ångrar. Hade aldrig åkt skidor förut i hela mitt liv, om man inte räknar med miniskidorna som jag åkte rätt in i ett träd med eftersom Marie å jag såg blodspår mitt ute i skogen å fick väldigt bråttom hem :P.. Så det kanske är en sak jag borde haft med på listan över gjorda saker 2008, det å gokarten, men är man glömsk så är man.. Hm, det kanske har med åka in i trädet att göra förresten, allt börjar klarna upp efter 15 år, det då på tiden!! :P
Omtentan som jag lyckades plugga en hel timme till gick samma dag som suntrip, därmed tidsbristen. Det är inte lätt att hinna med plugget när man har möten eller andra saker att planera i nära på varje dag några veckor i förväg. Tredje tentan lyckades jag plugga två timmar till men kommer inte ihåg varför, troligen ville jag koncentrera mig mer på kurserna som gick då istället, vi säger så i alla fall.. Men nu, NU har jag ändå en hel helg plus några kvällar att plugga, så gissa vad jag kommer göra i helgen! Gooooo Databaser!!

Nyår

Efter nattens attack har armen å jag börjat samarbeta igen å idag har vi bestämt oss för att lägga ut lite bilder från nyår. Som vanligt klicka för att få större!






Tack för en sjukt rolig kväll! Nästa år på Ronja då ;)

"Attack"

Inatt blev jag utsatt för en attack, vaknade av att något gick emot min hals gång på gång. Vaknade i ett yrvaket tillstånd och insåg just detta å fick panik därmed började jag slå i vifta för att få bort det. Fick äntligen till slut bort det och kunde tända lampan för att lugna ner mig och se vad det va som störde min sömn. Då insåg jag ganska snabbt att det inte alls var något som attackerade mig utan att hela min arm hade somnat och det va alltså den som "attackerade" mig.

Idag ska jag snart till jobbet, både Fredda å jag försov oss så vi bestämde en senare tid istället. Efter det blir det att gå hem å plugga lite innan man beger sig hem till Göte för att fira hans födelsedag. Det är alltså ett år sen vi införde traditionen att börja titta på Lejonkungen kl 4 på morgonen. Fast så sent kommer det inte bli för min del, måste ju plugga å eventuellt jobba imorn också :S
Dags att fixa det sista..

Grattis Göte å Grattis Jakob!! :)


Storstäd å toast

Efter att ha städat hela dagen sen jag kom hem satte jag mig nu i lugn å ro med två feta toast framför mig å hör något skråla i öronen. Reagerar inte så mycket på det eftersom jag är ganska koncentrerad på vad folk har sagt för roliga kommentarer på facebook, några va det ju iaf. Det händer ju mer där än här om man säger så :P..
Iaf så fortsätter skrålandet och till slut fattar jag att det är musik från grammisgalan. Det tar inte mycket längre tid innan jag inser att det faktiskt är en artist som jag aboslut inte tål under några omständigheter, Robyn!!! Vet inte varför jag har blivit så anti henne hon har ju fin röst å allt sånt där men nä, det går bara inte. Så fort jag hör henne så blir det bara, usch fy å blä av allt.. Nä nu ska jag sluta klaga å börja äta mina toast som troligen har hunnit bli lite kalla bara för att jag va tvungen att skriva av mig lite.

I'm back

Kom tillbaka til Linkan för ett par timmar sen och har packat upp, börjat tvätta, handla min älskade mjölk å lite annat smått sen dess. Nu kommer livet återgå till det normala igen dvs att bloggen kommer bli mer uppdaterad igen, lovar, hmmm.. Aja, kanske om två veckor i alla fall när jag inte behöver plugga som en galning längre. Schemat ser ut så här: imorn seminarie, 12/1 inlämning rapport om praktik, 13/1 tenta, 16/1 slutseminarie å däremellan ska vi försöka jobba lite med att få klart en färdig rapport till FOI som ännu inte gett någon deadline, men som ändå för vår del ska bli klar så snart som möjligt..

Men har ju kört igång att bjuda på en låt varje vecka å självklart har ju även den delen blivit liggande på is de senaste veckorna så här har ni nu två veckors låtval:



2009 har börjat i smärtans tecken

Imorn, eller ja idag blir det väl egentligen så bär det av mot Linköping igen. Kommer sakna att bara vara hemma å inte göra någotting men det ska ändå bli skönt att komma tilbaka å komma in i lite rutiner igen, motsägande javisst men det är väl bara sån jag är helt enkelt :P.. Vad har hunnit hända under 2009 i mitt "sjukt innehållande liv", ironi är lite av min starka sida nu in på småtimmarna å JVM-finalen inte går som man vill.

* Började året med att bryta mitt största nyårslöfte redan efter tre timmar, bra start på året :P
* Har lyckats förlora en tånagel genom att springa in i en tröskel
* Slagit i huvudet på samma ställe som innan jul men denna gång gick det i alla fall inte hål
* Knockat väggen för första gången under jullovet på grund av mindre säng än man är van vid i Linköping, märkligt att jag klarade mig så länge som jag gjorde ändå
* Sovit bort det mesta av dagarna å läst alldeles för länge nattetid
* Fortsatt drömma väldigt märkliga drömmar.... antar att den här punkten kan bli en egen kategori i framtiden, kanske även borde börja med olycksfågeln som jag nämnt förut och med tanke på hur mitt år har börjat :P

Ja, det va väl det enda.. Nu blir det hockey från sängen istället!!


Bushisms

Jag har aldrig tyckt att han är en bra president, men lite roligheter har han lyckats få ur sig under årens lopp:

  "Sällan ställs frågan; lär sig våra barn någonting?"

Ja, det gör de alldeles säkert herr president.


  "Jag vet att människa och fisk kan samexistera i fred."

År 2000 ger Bush sin bild av klimatfrågan med ovanstående lilla sanning.


  "Det råder ingen tvekan i mitt sinne, inte en tvekan om att vi kommer att misslyckas."

En månad efter terroristattacken i New York var det här inte vad USA ville höra.


  "Det vore ett misstag för USA:s senat att tillåta någon form av människokloning att komma ur denna kammare."

Presidenten manar till försiktighet med kloning av senatorer. Det är nog klokt tänkt.


  "Våra fiender är innovativa och resursstarka, och det är vi också. De slutar aldrig tänka på nya sätt att skada vårt land och vårt folk, och det gör inte vi heller."

2004 förklaradade presidenten varför försvarsutgifterna måste öka. Övertygande eller hur?


  "Det finns ett gammalt talesätt i Tennessee, jag vet att det är i Texas, troligtvis i Tennessee... som säger, lura mig en gång, skam på... synd om dig. Lura mig... och du kan inte bli lurad igen".

September 2002. Texassonen Bush får inte riktigt till det gamla visdomsordet.


  "Det var inte alltid självklart att USA och Amerika skulle ha en nära relation. Trots allt var vi i krig i 60 år... för 60 år sedan vi var i krig."

Japans premiärminister Junichiro Koizumi beöskte Vita Huset 2006. Han måste ha undrat vad presidenten egentligen menade med de här orden.


  "Tack ers helighet, ballt tal."

2008 besöker påven Benedictus XVI Vita Huset. George W Bush välkomnar honom på sitt eget lilla vis.


  "Jag minns mötet med en mor till ett barn som fördes bort av nordkoreanerna här i Ovala Rummet".

Ursäkta herr President, men det var väl inte i Vita Huset som de förde bort barnet?


  "Folket i Louisiana måste veta att i hela vårt land förekommer det böner -böner för dem vars liv har vänts upp och ned. Jag är en av dem."

Presidenten visar sin empati för nödställda efter orkanen Gustaf i september 2008 - och för sig själv, eller?


Gott nytt år

Ännu ett år har flugit förbi med stormfart. 2008 bjöd på väldigt mycket skratt men samtidigt alldeles för mycket sorg.. 2009 har med andra ord väldigt bra förutsättningar för att bli ett mycket bättre år..

Vad hände egentligen 2008 då? (Utan diverse ordning)
* Halva festeriåret avklarades
* SM, FBI å Läx 07/08 annordnade det bästa Sun Trip någonsin, och firade detta genom att dricka upp spriten, ölen och cidern som blev över dagen efter i en bastu (dvs utan sömn emellan)
* Skiftet avklarades då det nya SM drog med oss ut på äventyr, fast äventyren kanske vi skapade själva :P
* Gick klart mitt andra år på det Systemvetenskapliga programmet i Linköping
* Jobbade min sista sommar på Konsum hemma i Silverdalen
* Ramlade oräknigligt många gånger med cykeln, både i nyktert å icke nyktert tillstånd
* Haft praktik på FOI en hel termin
* Blivit nominerad till utlandsstudier i Melbourne
* Förlorade min älskade hund och min älskade farfar
* Upplevt min första Svartan (svarta lördagen), och detta i ett väldigt febrigt å onyktert tillstånd, men så länge folk lyckades lura i mig koffeinpiller från Indonesien?! höll jag mig pigg :P
* Kanske upplevt min sista Hultsfredsfestival!!

Det hände garanterat mycket mycket mer men egentligen är inget värt att berätta, inte ens det jag har skrivit egentligen men kände att det va dags att uppdatera här igen :P.. Gott nytt år på er.. 2009 kan bara bli bättre :)

RSS 2.0