Mitt Tasmanien

Sent sent i måndags kväll kom vi hem från Tasmanien. Resan har varit rolig, spännande, otrolig, utmattande å bara helt underbar. Och trots att det bara finns 46 regnfria dagar i Tasmanien så fick vi knappt en droppe på oss, så på något sätt lyckades vi nog pricka in helt rätt helg att åka dit!

Torsdag: Kom till hostelet The pickled frog runt tiotiden på kvällen så var bara att ge sig ut å försöka hitta mat. Detta visade sig inte vara det lättaste i Hobart (som är den största staden i Tasmanien). Allt var stängt förutom en pizzeria. Denna pizzeria blev vi stammisar på, sjukt gott!

Fredag: Hyrde en bil, en van, en Meredith! Denna van blev vår bästa vän och vi kallade henne Meredith. Vi kunde alltid lita på Meredith att ta oss dit vi ville :P (internskämt bland hennes passagerare). Denna dag åkte vi långt långt upp på östkusten. Först stannade vi till på Frendly Beaches. En strand mitt i ingenting som var otroligt vacker med dess färgade stenar och en helt otroligt vit strand. Men detta var inte allt denna dag, vi begav oss också ut å hajkade lite. Eller egentligen var det inte så lite, det var helt utmattande! Vi var tvungna att gå emellan två berg så det blev mycket uppåt. Här var målet att nå en strand som var timglasformade och när vi väl var på utkikspunkten såg det helt magiskt ut så vi kunde inte motstå att faktiskt gå den jobbiga vägen ner dit. Ner gick det bra, men upp var det inte lika kul. 908 trappsteg upp!!!! Vi var helt slut! Hajken tog sammalagt 3h å oj va benen skakade när vi väl var framme vid Meredith igen. Efter det hade vi en 3h lång biltur tillbaka till Hobart som inte var helt händelsfri. Vi började få dåligt med bensin och även om det finns bensinstationer lite här å där i Tasmanien så stänger dom kl 18 å det finns inget som heter kortmaskiner där. Man måste in i själva affären och betala. Men allt löste sig till slut och sent sent igen blev det pizza i Hobart.

Lördag: Sista dagen med Meredith å vi gjorde det bästa av situationen. Vi stack ner till södra delarna av Tassie och gick i en grotta. Guiden sa att vi inte fick röra något där inne så självklart gjorde vi det så mycket vi bara kunde, men diskret så klart ;). Efter det blev det ett dop i en pool med vårvatten, frächt å varmt å helt underbart. Ville inte gå upp därifrån. På vägen tillbaka till Hobart fick vi för oss att gå en tur i skogen. Vi hittade ett helt perfekt ställe där vi var tvungna att gå över långa hängbroar över vatten. Småbarn som vi betedde oss som så hoppade vi så mycket vi bara kunde på dessa hängbroar. Ännu en gång kom vi tillbaka sent till Hobart men denna gång blev det Thaimat på ett ställe som SKULLE stänga precis när vi kom in kl 22.00, ha vilken storstad va :P

Söndag: Vår grupp hade förökat sig med en person så Meredith var inte stor nog längre. Istället blev det två småbilar, dom fick tyvärr inga namn, vi fick aldrig samma kontakt med dessa småbilar. Denna gång begav vi oss västerut för att gå på ännu en hajk. Men denna gång var det inte så mycket uppåt å vi fick se otroligt fina vattenfall och härlig natur. Dennis å James passade även på att bada i ett vattenfall vilket nog kan ha varit resans höjdpunkt :P. Tyvärr dog min kamera här så fick inte allt för många kort från denna dag. Typiskt! Men kvällen slutade på pizzerian igen!

Måndag: Sista dagen i Tassie. Alla trodde att vi inte skulle göra något speciellt men det blev en riktigt bra dag ändå. Vi begav oss ut till ett Zoo med det roliga namnet ZooDoo. Det var ett väldigt speciellt zoo måste jag säga. Djuren gick omkring rätt fritt och man fick mata och gosa med de flesta. Vi åkte på en safari där djuren stack in huvudena i bilen. Coolt! Senare stack vi tillbaka till Hobart för att gå en tur på ett bryggeri, tyvärr hade sista turen redan gått men vi stannade där ändå. De hade en vacker trädgård, ölprovning och bockia. Å ännu en gång helt perfekt väder.

Ja det va väl mitt Tasmanien det. Great Ocean Road är också avklarat nu men orkar inte skriva om det också. Får bli när vi kommit hem från Sydney på måndag (när jag egentligen ska plugga). Bilder kommer också komma då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0