Great Ocean Road och Sydney

Då var man tillbaka ännu en gång. Måste säga att även om jag inte ser detta lilla rum som mitt hem så är det ändå skönt att vara "hemma" och ska vara "hemma" i några veckor till. Men kul har det varit å det har varit otroligt kul att få göra något speciellt med sin bror. Så här är sammanfattningen:

Onsdag: Hyrde en bil å åkte ner till Great Ocean Road. Ett tips till alla som ska åka till Australien är att inte göra detta direkt efter Tasmanien. Man blir ganska trött på fina utsikter osv. Men mycket fint fick vi se några otroliga bilder kommer komma upp på fejjan snart.

Torsdag: Eftersom vi gjorde klart Great Ocean Road på en dag så stack vi till andra sidan Melbourne, vilket betydde 5h körning ner till Phillip Island. Även här var det väldigt vackert och man ska kunna se pingviner här men vi orkade inte stanna i ytterligare tre timmar för att se dem. De går tydligen bara upp ur vattnet vid solnedgången. Istället begav vi oss tillbaka till Melbourne, gick å la oss tidigt.

Fredag: Kl 4 på morgonen ringde klockan, bläää. Men mot Sydney var det dags att bege sig denna gång. Väl där bestämde vi oss för att leka turister, eller leka å leka, vi var väl turister. Vi såg allt man egentligen ska se på en dag. Med andra ord bestämde vi oss för att staden inte alls är lika stor som alla säger. Stadskärnan var otroligt liten, förstår inte varför folk säger att man ska stanna där i minst en vecka. Efter att ha ätit middag gick vi runt i stan och hittade en rolig bar som hette Spy Bar. Väl där inne råkade vi hamna på en stå-up grej som var sjukt kul. Med andra ord var det en välspenderad dag.

Lördag: Spenderades på stranden hela dagen så man är lite solbränd nu igen. På kvällen tog lite färjor runt staden för att ta fina kort på Opera-huset osv. Ännu senare satte vi oss i hostlets bar och började dricka lite. När vi tröttnade på den för att gå vidare hittade vi en partybuss utanför som tog oss till ytterligare två ställen. Hade hur kul som helst och träffade väldigt mycket spännande människor.

Söndag: Det spöregnade hela dagen så det blev inget Blue Mountains som planerat. Istället satt vi inne hela dagen och avslutade vår semester i Sydney med ett bio-besök. Såg Surrogates med Bruce Willis. Har hört mycket dåligt om den men så himla dålig var den inte, fast kan väl inte säga att den var jättebra heller.

Måndag: Tillbaka till Melbourne. Planet var 1,5h försenat så förlorade mycket välbehövlig pluggtid där. Så nu sitter jag här igen, sista rycket innan sommar/vinterlovet. Har kommit fram till att jag kommer vara ledig i 2,5 månad, ojojoj. Å medan jag pluggar ligger Dennis i min säng å snarkar, han fick för sig att det vara en bra idé att se United-Liverpool matchen inatt så han får skylla sig själv när han missar allt vad den underbara staden Melbourne har att erbjuda :P. Med andra ord kan man säga att Melbourne är såååå mycket bättre än Sydney!


Kommentarer
Postat av: Anna W

Love the way you think att melbourne är bättre, har inte varit i sydney men jag litar blint på ditt omdöme!

2009-10-26 @ 07:47:06
URL: http://lillamaggie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0